Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatska "Nizhny Novgorod" papildina sastāvu ar aizsargu Zarjažko

Andrejs Siliņš

Bagatska "Nizhny Novgorod" papildina sastāvu ar aizsargu Zarjažko
Viktors Zarjažko
Foto: nn-basket.ru

VTB Vienotās līgas basketbola kluba "Nizhny Novgorod" vadība papildinājusi komandas sastāvu ar 23 gadus veco krievu aizsargu Viktoru Zarjažko, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Samaras "Krasnye Krylia".

194 centimetrus garais Zarjažko sezonu sāka pēc spēka Krievijas otrajā jeb superlīgā, kur aizvadīja divus mačus, vidēji 24 minūtēs gūstot 14,5 punktus, izcīnot četras bumbas, pārtverot divas bumbas un atdodot 1,5 rezultatīvas piespēles. Iepriekš karjerā Zarjažko pārstāvēja Samaras "Krasnye Krylia" un Ļubercu "Triumph" vienības VTB līgā. Pagājušajā sezonā Samaras komandas rindās aizsargam vidēji 7,5 punkti, 3,8 bumbas un 3,1 piespēle.

"Viņš ir ļoti agresīvs basketbolists, gan spēlējot ar bumbu, gan bez tās. Ceram, ka ar šo agresivitāti viņš vismaz daļēji spēs kompensēt Meinora un Grigorjeva trūkumu. Domāju, ka viņš līdz šim nav novērtēts tā, kā vajadzētu būt, tāpēc ceram, ka viņš sevi parādīs tagad," jaunā spēlētāja kvalitātes un cerēto pienesumu komentēja "Nizhny Novgorod" galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau sezonas ievadā, mačā pret VEF Rīgā piedzīvojot krustenisko saišu plīsumu, NN palika bez piecas sezonas NBA nospēlējušā saspēles vadītāja Erika Meinora, bet nesen savainojuma dēļ no ierindas izkrita arī krievu aizsargs Maksims Grigorjevs.

Zarjažko savu debiju NN rindās varētu sagaidīt jau trešdien, Jeruzalemē tiekoties ar vietējo "Hapoel". Šobrīd pēc piecām kārtām ULEB Eiropas kausā Ņižņijnovgorodas komanda ar divām uzvarām ieņem trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Баскетбольный клуб «Нижний Новгород» -...