Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pārmaiņas Eirolīgā: par jauno prezidentu kļūst Eiropas basketbola leģenda Bodiroga

Agris Suveizda

Pārmaiņas Eirolīgā: par jauno prezidentu kļūst Eiropas basketbola leģenda Bodiroga
Dejans Bodiroga. Foto: imago/Scanpix

ULEB Eirolīga šodien oficiāli par jauno prezidentu apstiprinājusi Dejanu Bodirogu, bet izpilddirektora amatā iecēlusi Māršalu Glikmenu. Līdz ar to noslēgusies Džordi Bertumeu, kurš no izpilddirektora amata tika atstādināts jau maijā, 22 gadus ilgā ēra.

Serbs Bodiroga kļuvis par Eirolīgas prezidentu un direktoru un būs atbildīgs galvenokārt par līgas attiecību stiprināšanu ar basketbola institūcijām, sākot no spēlētāju, tiesnešu arodbiedrībām, beidzot ar nacionālajām līgām. Savukārt amerikānis Glikmens, kurš neilgi bijis arī Portlendas "Trail Blazers" prezidenta krēslā un ilgstoši bijis Eirolīgas padomnieks, atbildēs par komerciālās puses, apmeklētības, līgas tēla un produkta attīstību.

49 gadu vecais Bodiroga tiek uzskatīts par vienu no Eiropas basketbola leģendām. Viņš ir kļuvis par 1998. un 2002. gada pasaules čempionu, 1995., 1997. un 2001. gada Eiropas čempionu un 1996. gada olimpisko vicečempionu, bet Eirolīgā triumfējis trīs reizes – 2000. un 2002. gadā ar Atēnu "Panathinaikos" un 2003. gadā ar "Barcelona". 2002. un 2003. gadā arī atzīts par finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju.

Rezultatīvais uzbrucējs Bodiroga pārstāvēja bijušās Dienvidslāvijas klubus "Proleter" un "Zadar" un spēlējis arī Itālijā ("Trieste", Milānas "Olimpia", Romas "Virtus"), Spānijā ("Real Madrid", "Barcelona") un Grieķijā (Atēnu "Panathinaikos"). Savulaik draftēts ar 52. numuru, taču NBA tā arī nav spēlējis. Pēc spēlētāja karjeras beigām bijis Serbijas Basketbola federācijas viceprezidents un FIBA Eiropas nodaļas Sacensību komisijas vadītājs.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

     [+] [-]

, 2022-09-14 14:55, pirms 2 gadiem
Intresanti kad CSKA atgriezīsies?
Pieļauju, ka ar nākamo sezonu.