Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Madrides "Real" Zagrebā, sāks arī Nāves A grupa

Andris Liepa
Andris Liepa

Madrides "Real" Zagrebā, sāks arī Nāves A grupa
Krištianu Ronaldu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā notiks vēl astoņas spēles. Iespējams, spēcīgākā grupa ir A, un tajā „Villarreal” uzņems Minhenes „Bayern”, savukārt „Manchester City” tiksies ar „Napoli”. Savukārt D grupā favorīte Madrides „Real” Zagrebā eksaminēs vietējo „Dinamo”, kamēr Amsterdamā „Ajax” cīnīsies ar Lionas „Olympique”.

A grupa: „Bayern” sāks ar smagu maču Spānijā

Interesanta būs „Manchester City” un „Napoli” spēkošanās – lai gan nevienam nav šaubu par šo komandu spēku, Čempionu līga tām nav ikdiena. „City” vispār tā būs debija prestižākajā Eiropas klubu turnīrā, bet „Napoli” šeit atgriežas pēc diviem gadu desmitiem (precīzi – 21 gada) jeb pirmo reizi kopš Djego Maradonas laikiem. Ja „Napoli” 3. vieta A Sērijā un kvalificēšanās Čempionu līgai ir izcils sasniegums, tad „City” gadījumā tā negribētos teikt – šo Mančestras organizāciju aizvien vairāk gribas saukt par superklubu, jo sastāvs patiešām ir iespaidīgs un drīzāk netikšana šajā turnīrā būtu traģēdija, nevis tikšana – izcils sasniegums. Tāpēc arī saprotams, ka „City”, kas tik iespaidīgi sākusi jauno sezonu (četras uzvaras ar vārtu attiecību 15:3), būs mača favorīte. Premjerlīgā pa sešiem(!) vārtiem guvuši Džeko un Aguero, bet vēl taču ir tādi futbolisti kā Silva, Tevess, Nasrī, Milners, Berijs (tiesa, pēdējo divu spēlēšana ir zem jautājuma zīmes)... Ko var likt pretī „Napoli”? Arī šī vienība izceļas ar teicamiem uzbrucējiem (Kavani un Pandevs, kurš nupat pārnācis no „Inter”), vēl ir Laveci, Hamšiks, bet A Sērija iesākta ar 3:1 pret „Cesena”. „City” itāļu treneris Mančini pat paziņojis, ka „Napoli” nav ieradusies Mančestrā, lai izliktu barikādes (aizsargātos), tomēr skaidrs, ka uzvara šovakar tiek sagaidīta no „City”.

Arī otra grupas spēle būs svarīga (kā jau visas šādā sīvā grupā) - „Villarreal” tiksies ar Minhenes „Bayern”. Lai cik līdzīga arī būtu grupa, vācu klubs, kam vēl bija jāpārvar Cīrihes barjera, lai vispār tiktu grupā, līdzās „City” tiek uzskatīts par favorītu. Minhenē pavasarī notiks ČL fināls, un gan jau ka „Bayern” sapņo tikt arī tik tālu. Taču jau šovakar minheniešiem noteikti neklāsies viegli – viesos jācīnās ar pagājušās sezonas 4. spēcīgāko Spānijas klubu „Villarreal”. Tiesa, šī spēcīgā komanda jauno „La Liga” nav uzsākusi veiksmīgi – 0:5 viesos pret „Barcelona” un 2:2 mājās pret „Sevilla”. Tai pat laikā „Bayern” pēc piecām kārtām ir Bundeslīgas līdere, pie tam pēc zāģa 1. kārtā gūtas četras uzvaras pēc kārtas, pēdējās trijās ar rezultātiem 5:0, 3:0 un 7:0! Jau astoņus vārtus paspējis gūt Gomess, vēl ar trim piebalsojis Riberī, liela loma ir arī Švainštaigeram un Milleram. „Villarreal” uzbrukumā paļaujas uz Rosi un Nilmaru. Spēlei jābūt līdzīgai, kaut nelielu favorītu lomā būs vācieši.

D grupa: „Real” sāks Zagrebā

Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā vietējais „Dinamo”, D grupas pastarītis uz papīra, spēkosies ar izteikto grupas favorīti Madrides „Real”. Pat neizšķirts būtu sensācija – no „Real” tiek sagaidīta tikai uzvara. Mourinju vadītā Madrides komanda, kuru pēdējā laikā Spānijā (un, iespējams, visā Eiropā) spēj apstādināt vienīgi „Barcelona”, „La Liga” sākusi ar uzvarām 6:0 un 4:2 – uzbrukums neapstādināms, Ronaldu jau četri vārti, Benzemā divi. Interesanti, ka „Dinamo” treneris Jurčičs savu kolēģi pretējā nometnē Mourinju uzskata par savu elku. Tāpat viņš uzsvēris, ka sākotnēji „Dinamo” mērķis bijis pieticīgāks, Eiropas līgas sasniegšana, jo komanda ir gados jauna, taču ČL kvalifikācijā viss izdevies lieliski un plāns pat pārpildīts – spēli pret „Real” Jurčičs uzskata par balvu, taču tai pat laikā vēlas, lai horvātu futbolisti koncentrējas, spēlē savu spēli un cīņas laikā nedomā par iespēju pēc finālsvilpes apmainīties krekliem ar Karaliskā kluba futbolistiem... Tikmēr Mourinju palīgs Karanka atzīst, ka neko daudz nezina par „Dinamo”, un ka tas ir grupas vājākais pretinieks, kuram gan šovakar varētu palīdzēt mājas sienas.

Otrajā grupas spēlē tiksies komandas, kurām paredz cīņu par 2. vietu – „Ajax” un Lionas „Olympique”. Ja šajā mačā bukmeikeri nelielu priekšroku dod Amsterdamas klubam, tad kopumā gan viņi uzskata, ka 1/8 drīzāk tiks Francijas vienība. „Ajax” treneris Franks de Būrs prāto, ka Nīderlandē franču līga ir mazliet nenovērtēta, taču viņš pats to liekot augstā plauktiņā. Viņš arī atzinis, ka pašam būs interesanti pavērot, kā „Ajax” izskatīsies uz Lionas fona. Jāmin, ka „Ajax” pēc septiņu gadu pārtraukuma šajā pavasarī beidzot atkal kļuva par Nīderlandes čempioni un arī jauno sezonu iesākusi ar iekārtošanos 1. vietā pēc piecām kārtām (4-1-0). Šosezon visvairāk vārtus iesituši jaunie islandietis Sigtorsons (21 gads) un serbs Sulejmani (22 gadi) – pa četriem vārtiem. Tikmēr „Olympique” pēc septiņiem tituliem pēc kārtas (2002.-2008.) nu jau trīs sezonas Francijā paliek bez zelta (3., 2. un 3. vieta), bet šo sezonu iesākusi visai cerīgi – trīs uzvaras, divi neizšķirti un 2. vieta. Franču klubam nespēlēs vairāki ļoti būtiski futbolisti - uzbrukuma līderis Lisandro Lopess, potenciālais vidējās līnijas līderis Joans Gurkufs, brazīliešu pussargs Edersons un centra aizsargi Kriss un Džons Mensā.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-14 11:47, pirms 13 gadiem
BEIDZOT esam ČL. šodien būs vēsturiska spēle. nedaudz uztrauc, ka notraumējās Barijs un Milners, turklāt vēl De Joungs nav atlabis. Rezultātā palicis tikai Yaya, kas parasti spēlē nedaudz advancētāk kā balsta pussargs. bet mājas spēlē varētu pietikt ar vienu Yaya kā izteiktu balstu, tomēr domāju, ka Mančīni nemainīs savus principus un liks blakus Yaya vēl vienu spēlētāju, visdrīzāk Zabu, bet varbūt jauno Razaku, kurš sevi ļoti labi parādījis rezervju spēlēs (tomēr domāju 1. ČL spēlē viņš neriskēs). jebkurā gadījumā esmu pārliecināts, ka būs ļoti laba spēle.

     [+] [-]

, 2011-09-14 12:37, pirms 13 gadiem
domāju, ka šodien city īpašām problēmām nevajadzētu būt pret napoli. lai arī city ir debitanti, tomēr lielākajai daļai spēlētāju ir starptautisko un eirokausu, t.sk. čl pieredze. un bavāriešus ar uzskatu par visai pārliecinošiem spēles favorītiem.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-14 15:57, pirms 13 gadiem
Bayern Munich chairman Karl-Heinz Rummenigge:... Bayern būšot apmierināti ar neizšķirtu, vai nu trūkst pārliecības vai tipiskais pirmsspēlēs iemidzināšanas teksts

  -2 [+] [-]

, 2011-09-14 16:52, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: BEIDZOT esam ČL. šodien būs vēsturiska spēle. nedaudz uztrauc, ka notraumējās Barijs un Milners, turklāt vēl De Joungs nav atlabis. Rezultātā palicis tikai Yaya, kas parasti spēlē nedaudz advancētāk kā balsta pussargs. bet mājas spēlē varētu pietikt ar vienu Yaya kā izteiktu balstu, tomēr domāju, ka Mančīni nemainīs savus principus un liks blakus Yaya vēl vienu spēlētāju, visdrīzāk Zabu, bet varbūt jauno Razaku, kurš sevi ļoti labi parādījis rezervju spēlēs (tomēr domāju 1. ČL spēlē viņš neriskēs). jebkurā gadījumā esmu pārliecināts, ka būs ļoti laba spēle.
Ko Latvieshu valodaa noziimee ADVANCETAAK???
Experts...