Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Leipciga galotnē salauž sirdis "Atletico", rakstot kluba vēsturi

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Leipciga galotnē salauž sirdis "Atletico", rakstot kluba vēsturi
Leipcigas "RasenBallsport" futbolisti svin Dani Olmo (Nr. 25) vārtu guvumu. Foto: Peter Schatz/imago images/Scanpix

Pirmoreiz turnīra pastāvēšanas vēsturē UEFA Čempionu līgas pusfinālā iekļuvusi Leipcigas "RasenBallsport", kas Lisabonā spēles 88. minūtē izrāva dramatisku 2:1 panākumu pār Madrides "Atletico". Pusfinālā leipcigieši spēkosies ar zvaigžņoto Parīzes "Saint-Germain".

Arī šovakar "Atletico" turpināja piekopt taktiku spēlēt pamatā no aizsardzības, lielākoties bumbu kontrolējot leipcigiešiem. Pirmo maču Leipcigas komandas sastāvā Čempionu līgā aizvadīja no Zagrebas "Dinamo" ziemas beigās pārnākušais spāņu pussargs Dani Olmo.

Bīstamiem momentiem ne pārāk piepildītā mača pirmajā puslaikā komandas lielu uzmanību pievērsa pozicionālajai spēlei. Spēles ritms bieži mainījās, vienībām pirmajās 45 minūtēs izveidojot pa vienam bīstamam momentam katrai. "Atletico" tāds padevās 13. minūtē, kad soda laukuma iekšienē bumbu saņēma Janīks Karasko, izdarot teicamu sitienu vārtu tuvējā kreisajā stūrī - visu savu meistarību nācās rādīt Leipcigas ungāru vārtsargam Peteram Gulāči.

Savukārt kompensācijas laikā pēc stūra sitiena izspēles pateicīgā sitiena pozīcijā nonāca Vācijas kluba aizsargs Dajo Upamekano, kurš bumbu ar galvu raidīja pret zemi, tieši "Atletico" vārtsarga Jana Oblāka tvērienā. 15 minūšu pārtraukumā komandas devās pie bezvārtu neizšķirta.

Otrā puslaika ievadā bumbas kontroles pārsvars vairākas minūtes piederēja Leipcigai, kas 51. minūtē, kā "no mācību grāmatas" izspēlēja vienu no saviem uzbrukumiem - labajā flangā ierāvās Marsels Zabicers, kurš izdarīja teicamu īsu centrējumu Olmo, spāņu futbolistam veicot izcilu sitienu ar galvu, bumbai ielidojot Oblāka sargātā cietokšņa kreisajā stūrī - 1:0 "RasenBallsport" labā.

Septiņas minūtes pēc Leipcigas vārtu guvuma laukumā devās "Atletico" portugāļu jaunais talants Žuau Fēlikss, kurš visai drīz būtiski ietekmēja mača gaitu. 70. minūtē portugālis izspēlēja filigrānu sieniņu ar Janīku Karasko, izlaužoties vienatnē ar Leipcigas vārtsargu, tomēr tieši pirms sitiena Fēliksu nogāza Lūkass Klostermans, tiesnesim uz Gulāči sargātajiem vārtiem nozīmējot neapšaubāmu 11 metru soda sitienu. 20 gadus vecais Fēlikss pendeli realizēja aukstasinīgi, pārliecinoši raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī. Gulāči bumbas lidojuma virzienu gan uzminēja, bet aizsniegties līdz tai nespēja - 1:1.

Pamatlaika beigu daļā iniciatīva šķietami pārgāja "Atletico" pusē, taču vienā no pretuzbrukumiem pa kreiso flangu vienatnē izrāvās Leipcigas aizsargs Anhelino, kurš atdeva teicamu piespēli nedaudz iepakaļ centrālajā daļā esošajam uz maiņu nākušajam amerikānim Taileram Adamsam. 21 gadu vecais pussargs bumbu spēcīgi sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī, tai rikošetā no "Atletico" aizsarga Hosē Marijas Himenesa pārsteidzot Oblāku un ielidojot vārtos - 2:1 Leipcigas komandas labā!

Madridiešiem atlika pavisam mazs laiks, lai izglābtos - uzbrukumā tika sūtīti lieli spēki, pat vārtsargs Oblāks, taču katru bīstamo saasinājumu pie Leipcigas vārtiem ļoti veiksmīgi izdevās neitralizēt "RB" aizsargiem.

Pusfināla cīņa ar PSG turpat Lisabonā paredzēta 18. augustā.

Leipcigas "RasenBallsport" - Madrides "Atletico" 2:1 (0:0)
Vārti: Olmo 51`, Adamss 88` - Žuau Fēlikss (11m) 71`.
Brīdinājumi: Klostermans 70`, Kampls 82`, Haidara 87` - Renans Lodi 62`, Himeness 90`+6.
RB Leipzig: Gulāči - Anhelino, Klostermans, Halstenbergs, Upamekano - Laimers (Adamss 72`), Kampls, Zabicers (Mukielē 90`+2) - Nkunku (Haidara 83`), Olmo (Šiks 83`), Poulsens.
Atletico: Oblāks - Tripjērs, Savičs, Renans Lodi, Himeness - Karasko, Erera (Žuau Fēlikss 58`), Sauls, Kokē (Felipe 90`+2) - Jorente, Košta (Morata 72`).

Statistika

Bumbas kontrole (%): 56 : 44
Sitieni (pa vārtiem): 10 (4) : 9 (3)

Čempionu līgas 1/4 fināli

DatumsSpēleRezultāts
12. augustsAtalanta (Itālija) - PSG (Francija)1:2 (1:0)
13. augustsRB Leipzig (Vācija) - Atletico (Spānija)2:1 (0:0)
14. augustsBarcelona (Spānija) - Bayern (Vācija)
15. augustsMan City (Anglija) - Lyon (Francija)

  +3 [+] [-]

, 2020-08-14 00:03, pirms 4 gadiem
Nagelsmans ir ģēnijs - ne mazāk un ne vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:03, pirms 4 gadiem
Klasisks Atletico, šoreiz nesanāca. Lai vai kā augstākas kvalitātes futbols nekā vakar, PSG būs problēmas. Te daži vakar kritizēja vietējos komentētājus, pamēģinat paklausīties angļus, kad kāda spāņu komanda spēlē...

  +3 [+] [-]

, 2020-08-14 00:04, pirms 4 gadiem
Simeone taktiski tika apspēlēts. Diži vairāk nav ko piebilst.
Un tiesnesis lieliski notiesāja, nav kam piekasīties.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:06, pirms 4 gadiem
Liverpool uzvarētāji saņem to, ko pelnījuši. Netika pusfinālā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:07, pirms 4 gadiem
Red bull ceļ spārnos!

     [+] [-]

, 2020-08-14 00:09, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Liverpool uzvarētāji saņem to, ko pelnījuši. Netika pusfinālā.
Nekāda sakara.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:13, pirms 4 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nagelsmans ir ģēnijs - ne mazāk un ne vairāk.
Tur ir arī labi spēlētāji salasīti, lai gan dažus gadus atpakaļ nevarēju iedomāties, ka Kampls tādā līmenī būs viena no atslēgas figūrām laukumā.

     [+] [-]

, 2020-08-14 00:14, pirms 4 gadiem
Nez kaapeec,bet liekas ka Simeone nobijaas,gan sataava izveelee(Liorente Moratas vai Felixa vietaa saakumsastaavaa),gan speeles taktikas zinjaa.Paaraak nu seedeeja ierakumos,atdodot iniciatiivu pretiniekiem,lai gan bija visas iespeejas iet kauls kaulaa.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:26, pirms 4 gadiem
NilsK rakstīja: lai gan bija visas iespeejas iet kauls kaulaa.
saki?...hmm, vispār tas bija variants, jo kartiņas dzēšas...tātad 5 spēlētāji nopelna dzelteno, tad šos nomaina, lai nedabū sarkano un 5 uznākušie nopelna vel 5 dzeltenās...friči ir lupatās, Felix sasit golus un visas 10 dzeltenās pirms pusfināla nodzēšas...hmmmm

  -2 [+] [-]

, 2020-08-14 00:31, pirms 4 gadiem
Fināls Leipcig - Bayern

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 00:34, pirms 4 gadiem
Deportivo rakstīja: Tur ir arī labi spēlētāji salasīti, lai gan dažus gadus atpakaļ nevarēju iedomāties, ka Kampls tādā līmenī būs viena no atslēgas figūrām laukumā.
Un kā ar Atalantu? Treneris reizēm ir puse komandas.

     [+] [-]

, 2020-08-14 00:38, pirms 4 gadiem
Visas cerības, ka Bayern paņems kausu, korporācijas lai iet ratā.

     [+] [-]

, 2020-08-14 00:50, pirms 4 gadiem
Cik patīkami bija baudīt labu futbolu, ko nesabojā tādi neadekvāti komentētāji, kā piemēram, Koscinkevičs.

     [+] [-]

, 2020-08-14 00:50, pirms 4 gadiem
Nu jā, ja atdod pretiniekam bumbu un vēl arī aizsardzībā neaiziet, tad nekas labs no Atletico arī nevar sanākt. Šoreiz, manuprāt, Simeone nedaudz sapinās savā meistarībā. Vajadzēja tomēr kaut kā vairāk uzspiest savu favorīta statusu, nevis atkal fanot par savu dzelžaino aizsardzību un pretuzbrukumu futbolu.

     [+] [-]

, 2020-08-14 01:04, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Visas cerības, ka Bayern paņems kausu, korporācijas lai iet ratā.
Un Bayern nav korporācija??

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 01:34, pirms 4 gadiem
nezinuneko rakstīja: Un Bayern nav korporācija??
Visticamāk ar korporācijām vinš domāja Abramoviča un šeihu uztjūnetos klubus. Bayern tomēr visu ir sasnieguši paši, atšķirībā no miljardieru spēļmantiņam RB Leipzig, Ingolštate vai Hoffenhaimas.

  +4 [+] [-]

, 2020-08-14 02:14, pirms 4 gadiem
Nāgelsmana meistarklase. Tik taktiski sagatavotu un koncentrējušos otrā ešelona komandu (un tur nav ko apvainoties, Leipciga uz Eiropas skatuves nav Barca, Bavārija utt.) sen nebija nācies redzēt.
Jau no 1. puslaika palika iespaids, ka Atlētu aizsardzību uzlauzīs. Pat ja izteiktu momentu Leipcigai nebija, līdz potenciālu momentu izveidei viņi tika daudz tuvāk un daudz vieglāk nekā Atletico parasti citiem atļauj. Patika tieši tas vieglums, sapratne, komandas kopīgā pozicionālā darbība.

     [+] [-]

, 2020-08-14 02:25, pirms 4 gadiem
M8archa rakstīja: Visas cerības, ka Bayern paņems kausu, korporācijas lai iet ratā.
Kas tev pret vācu studentu korporācijām, jampiņ? 😄

  +2 [+] [-]

, 2020-08-14 02:27, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu jā, ja atdod pretiniekam bumbu un vēl arī aizsardzībā neaiziet, tad nekas labs no Atletico arī nevar sanākt. Šoreiz, manuprāt, Simeone nedaudz sapinās savā meistarībā. Vajadzēja tomēr kaut kā vairāk uzspiest savu favorīta statusu, nevis atkal fanot par savu dzelžaino aizsardzību un pretuzbrukumu futbolu.
[/quote]

[quote nilsk]
Nez kaapeec,bet liekas ka Simeone nobijaas,gan sataava izveelee(Liorente Moratas vai Felixa vietaa saakumsastaavaa),gan speeles taktikas zinjaa.Paaraak nu seedeeja ierakumos,atdodot iniciatiivu pretiniekiem,lai gan bija visas iespeejas iet kauls kaulaa.
Es savukārt brīnos, par ko jūs brīnāties? Atletico nospēlēja tipiskāko Simeones futbolu, kāds tas vien varēja būt. Kompakts 4-4-2 ar ātriem pretuzbrukumiem. Kad Simeone pēdējoreiz ir kādu pārsteidzis? Viņam tak Spānijā gadiem ir problēmas ar iniciatīvas uzņemšanos. Pretuzbrukumi, tā viņu dienišķā maize. Un arī šajā spēlē sitienu skaits pa vārtiem bija praktiski līdzīgs pie visa tā, ka bumbu un teritoriju atdeva Leipcigai. Iedzēla šad tad tomēr Atlēti.
Bet viņu lielākais trumpis gāja cauri retāk, nekā Simeone to būtu sagaidījis un gribējis. Jo Leipciga precīzi presingoja pretinieku laukuma pusē un kolektīvi un individuāli praktiski bez kļūdām aizsargājās savā soda laukuma tiešā tuvumā. Šur tur pa faulam jau bija abiem, tā tam ir jābūt, spēle uz lielām likmēm tomēr.

Shēma 3-3-3-1, patiešām? Bet bija taču! Pilnīgi traks gājiens. Nāgelsmans jau tā ir taktiski fleksibls, bet kaut ko tādu tieši no Leipcigas neatminos, nez vai pat vispār ir dajebkur redzēts. Un kaut kādā veidā tas arī strādāja, pie tam ļoti noslīpēti, ļoti harmoniski Leipciga kustējās.
Upamekano monstrs vienkārši, Koštu apēda pilnībā. Un tas pie tā, ka viņam šosezon ir bijuši tādi ļapi, facepalm līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 09:00, pirms 4 gadiem
nezinuneko rakstīja: Un Bayern nav korporācija??
Bayern ir kā laba vācu mašīna. Gadu desmitiem rūpīgi slīpēta un uzlabota, lai nonāktu tur, kur Bayern ir nu jau kādus pēdējos 20 gadus. Lai gan nauda klubā grozās grandioza, tas nav nekāds Manchester City, PSG vai Chelsea.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 09:44, pirms 4 gadiem
Veicot skurpulozi rūpīgu analīzi par Simeone un Nāgelsmanna darbu ar saviem klubiem, es Paredzēju šādu rezultātu.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-14 10:17, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Bayern ir kā laba vācu mašīna. nav nekāds Manchester City, PSG vai Chelsea.
Bayern tāpat kā Chelsea, vai PSG sponsorē miljonāri- audi, adidas, allianz.
Visi lielie klubi ir bagāti, kāda starpība šeihs, krievs vai vietējais naudas maiss. Izbaudiet futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-14 10:37, pirms 4 gadiem
Witcher rakstīja: Bayern tāpat kā Chelsea, vai PSG sponsorē miljonāri- audi, adidas, allianz.
Visi lielie klubi ir bagāti, kāda starpība šeihs, krievs vai vietējais naudas maiss. Izbaudiet futbolu.
Izbaudām, bet kretinē, ka ir viens saimnieks, kurš uz to visu skatās kā būtu sacīkšu zirgu nopircis...tikai nauda lielāka...te pat SC ir raksts par PSG šeihu, kurš runā par Mbmape un Neimaru kā saviem vergiem

     [+] [-]

, 2020-08-14 10:50, pirms 4 gadiem
march_2k rakstīja: Upamekano monstrs vienkārši, Koštu apēda pilnībā. Un tas pie tā, ka viņam šosezon ir bijuši tādi ļapi, facepalm līmenī.
Tu esi daudz Upamekano redzējis? Viņš esot City shortlistā, ja neparaksta Kulibabī.

     [+] [-]

, 2020-08-14 10:52, pirms 4 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Un kā ar Atalantu? Treneris reizēm ir puse komandas.
Neesmu tik ļoti sekojis līdzi Atalantai.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-14 10:58, pirms 4 gadiem
septembris rakstīja: Tu esi daudz Upamekano redzējis? Viņš esot City shortlistā, ja neparaksta Kulibabī.
Viņš ir vairāku naudīgu klubu sarakstā, un ne pirmo gadu. Kad sezona atsākās, viņš nebija tik pārliecinošs, bet vakardienas spēle parādīja viņa kvalitātes, un, vispār, viņš laukumā man atgādina tieši Kulibalī.

     [+] [-]

, 2020-08-14 13:00, pirms 4 gadiem
septembris rakstīja: Tu esi daudz Upamekano redzējis? Viņš esot City shortlistā, ja neparaksta Kulibabī.
Jautājums ne par daudzumu. Esmu redzējis 2 rupjas pozicionālās kļūdas, bet viņa vecumā iespējams tas viss vēl ir labojams.
Kā Deportivo rakstīja - vakar pilnā apmērā paradīja savas stiprās puses.