Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NASCAR komanda atlaiž Montoiju

Juris Grīns
Juris Grīns

NASCAR komanda atlaiž Montoiju
Huans Pablo Montoija
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Pazīstamais kolumbiešu autosportists Huans Pablo Montoija ir zaudējis vietu NASCAR komandā "Earnhardt-Ganassi Racing", kuras sastāvā viņš startēja kopš 2006. gada.

"Associated Press" ziņo, ka komanda nolēmusi nepagarināt līgumu, kas beigsies šīs "Sprint Cup Series" sezonas izskaņā. Montoija šajā komandā brauca kopš 2006. gada, kad sezonas vidū negaidīti pameta Formulu 1.

"Earnhardt-Ganassi Racing" pārliecība ir neapspriest līgumsaistības publiskajā telpā, taču "Associated Press" raksta, ka par Montoijas atlaišanu komandas darbinieki informēti otrdien. Viņi bija tie, kas šos jaunumus pirmie paziņoja presei.

Šobrīd vēl nav zināms, kas startēs ar Montoijas mašīnu 2014. gada sezonā, taču jau tagad presē tiek minēti vairāki iespējamie varianti - komandas attīstības programmas talants Kails Larsons, kurš pašlaik ir labākais debitants "Nationwide Series" čempionātā, kā arī Kurts Bušs un Raiens Ņūmens.

Vēl vairāk neskaidrību ir ap paša Montoijas nākotni. Nav zināms, vai 37 gadus vecais kolumbietis runās ar citām šī paša čempionāta komandām, vai izvēlēsies aiziet no NASCAR, lai veidotu karjeru citur. Ticamākā alternatīva šķiet ASV bāzētās sportskāru sacensības "GrandAm", kurās Montoija jau ir braucis atsevišķos posmos un šajā janvārī izcīnīja jau trešo uzvaru Deitonas 24 stundu braucienā.

Montoija savulaik guva lieliskus panākumus Ziemeļamerikas formulu sacīkstēs, pirms 2001. gadā debitēja Formulā 1, kur kļuva par vienu no atpazīstamākajiem personāžiem. Līdz 2006. gadam viņš pārstāvēja "Williams" un "McLaren" komandas, izcīnot kopumā septiņas uzvaras un 30 reizes kāpjot uz pjedestāla.

Pēdējos astoņus gadus viņš startē NASCAR "Sprint Cup Series" čempionātā, kur 239 sacīkšu laikā guvis tikai divas uzvaras, lai gan deviņas reizes startējis no "pole position" un 56 gadījumos finišējis pirmajā desmitniekā. Montoijas augstākais rezultāts šajā čempionātā ir astotā vieta 2009. gadā, bet šobrīd kopvērtējumā viņš ieņem tikai 22. pozīciju.

Izmantotie resursi:
Wikipedia
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News

     [+] [-]

, 2013-08-14 20:21, pirms 11 gadiem
"Associated Press" ziņo, ka komanda nolēmusi nepagarināt līgumu, kas beigsies šīs "Sprint Cup Series" sezonas izskaņā.
un virsraksts: NASCAR komanda atlaiž Montoiju.

nezināju, ka līguma nepagarināšana ir atlaišana.