Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA čempions Viginss pēc divu mēnešu prombūtnes gatavs sākt izslēgšanas spēles

Agris Suveizda

NBA čempions Viginss pēc divu mēnešu prombūtnes gatavs sākt izslēgšanas spēles
Endrū Viginss. Foto: AP/Scanpix

Rītvakar sāksies Nacionālās basketbola asociācijas izslēgšanas spēles, un naktī uz svētdienu pirmo maču aizvadīs arī titula sargātāja Goldensteitas "Warriors", kas viesosies pie Sakramento "Kings".

Zaļā gaisma dalībai jau pirmajā izslēgšanas spēlē dota 28 gadus vecajam uzbrucējam Endrū Viginsam, kurš ģimenes problēmu dēļ nav spēlējis divus mēnešus jeb kopsummā 25 mačus. Kanādietis tikai pagājušajā nedēļā atgriezās komandas rīcībā un pēdējās trīs spēles regulārajā sezonā izlaida, jo vēl nebija atguvis sportisko formu.

Viginss regulārajā sezonā piedalījās 37 spēlēs, visās ejot starta pieciniekā, un vidēji 32,2 minūtēs sakrāja 17,1 punktu, 5,0 atlēkušās bumbas, 2,3 rezultatīvas piespēles, 1,2 pārtvertas bumbas, 0,8 bloķētus metienus un 1,3 kļūdas. Ilgās nespēlēšanas dēļ pagaidām vēl nav skaidrības, vai Viginss saglabās starta spēlētāja statusu vai spēli tomēr sāks Dontei Divinčenco. Arī Viginsa spēles laiks esot zem jautājuma zīmes.

"Tas, domāju, būs atkarīgs no viņa pašsajūtas rītdien. No vienas puses, Vigss ir no tiem čaļiem, kurš nekad nezaudē formu vai nekad nepagurst – viņam ir no dabas dots talants. No otras puses, viņš nav spēlējis 10 nedēļas, tādēļ varbūt noteikumus diktēs spēles situācija," pauda "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers.

Goldensteitas "Warriors" ar 44 uzvarām un 38 zaudējumiem ieņēma sesto vietu Rietumu konferencē un pirmajā kārtā tiksies ar Sakramento "Kings", kas izslēgšanas spēlēs nav piedalījusies kopš 2006. gada. Pagājušajā sezonā Viginss aizvadīja 22 izslēgšanas spēles, visās izgāja starta pieciniekā un vidēji 34,9 minūtēs tika pie 16,5 punktiem, 7,5 atlēkušajām bumbām un 1,8 rezultatīvām piespēlēm. 2014. gada drafta 1. numurs ir spēlējis arī Minesotas "Timberwolves" rindās, bet uz Goldensteitas komandu tika aizmainīts 2020. gada februārī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...