Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Valančūns ar 22+14 sekmē "Pelicans" uzvaru pārspēlēs pret "Spurs"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Valančūns ar 22+14 sekmē "Pelicans" uzvaru pārspēlēs pret "Spurs"
Jons Valančūns un Jakobs Poelts. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārspēlēs svarīgu uzvaru izcīnījusi lietuvieša Jona Valančūna pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans", kas ar 113:103 pārspēja Sanantonio "Spurs". "Spurs" sezona beigusies, bet "Pelicans" sestdien tiksies ar Losandželosas "Clippers", cīnoties par vietu "play-off".

Bez Zaiona Viljamsona spēlējošā Ņūorleānas "Pelicans" nonākusi soļa attālumā no spēlēšanas izslēgšanas turnīrā – NBA pārspēlēs uzvarēta Sanantonio "Spurs" (113:103). Nedēļas nogalē "Pelicans" mērosies spēkiem ar Losandželosas "Clippers" par astoto vietu Rietumos.

• Jau pirmajā puslaikā Ņūorleānas "Pelicans" prata atrauties. Pirmajā ceturtdaļā "Pelicans" iekrāja četru punktu pārsvaru, bet pirms otrā puslaikā pārsvars bija jau 11 punkti.

• Pārsvars turpināja augt arī trešajā ceturtdaļā (+17), tomēr noslēdzošajās 12 minūtēs Grega Popoviča vadītā vienība atgrieza intrigu mačā. "Spurs" veica 16:1 izrāvienu, nonākot vien četru punktu attālumā.

• Daudz centās uzņemties "Spurs" līderis Dežonte Marejs, bet viņa metieni šajā mačā negribēja lidot grozā. "Pelicans" atguvās, veiksmīgas darbības uzbrukumā izpildot Brendonam Ingremam un Valančūnam, tādējādi "Pelicans" uzvarēja un nodrošināja spēli par astoto vietu Rietumos.

• Rezultatīvākais mājinieku spēlētājs bija Sīdžejs Makolums, kurš "Spurs" grozā iemeta 32 punktus un komandas biedriem atdeva septiņas piespēles. Ingrems maču noslēdza ar 27 punktiem un piecām piespēlēm, bet ļoti produktīvs mačs Valančūnam – 22 punkti, 14 atlēkušās bumbas, trīs piespēles un divi bloķētie metieni.

• Devins Vasels bija rezultatīvākais "Spurs" rindās, gūstot 23 punktus. Marejs realizēja piecus no 19 metieniem, noslēdzot maču ar 16 punktiem, deviņām bumbām zem groziem un piecām piespēlēm.

"Play-in" turnīrs

Austrumu konferenceRez.Rietumu konferenceRez.
Nets (7.) – Cavaliers (8.)115:108Timberwolves (7.) – Clippers (8.)109:104
Hawks (9.) – Hornets (10.)132:103Pelicans (9.) – Spurs (10.)113:103
Cavaliers (8.) – Hawks (9.)Clippers (8.) – Pelicans (9.)

"Play-off" turnīrs

NBA izslēgšanas spēļu pāri

Austrumu konferenceRietumu konference
Heat (1.) – tiks noskaidrota (8.)Suns (1.) – tiks noskaidrota (8.)
Celtics (2.) – Nets (7.)Grizzlies (2.) – Timberwolves (7.)
Bucks (3.) - Bulls (6.)Warriors (3.) - Nuggets (6.)
76ers (4.) - Raptors (5.)Mavericks (4.) - Jazz (5.)

  +3 [+] [-]

, 2022-04-14 07:47, pirms 2 gadiem
Marejs realizēja pieus no 19 punktiem, noslēdzot maču ar 16 punktiem

😔

  +1 [+] [-]

, 2022-04-14 09:55, pirms 2 gadiem
LargeProfessor rakstīja: Marejs realizēja pieus no 19 punktiem, noslēdzot maču ar 16 punktiem

😔
Sava taisnība jau tur ir - viņš veica metienus no 19 dažādiem laukuma punktiem.

     [+] [-]

, 2022-04-14 10:41, pirms 2 gadiem
Pagaidām play-ini bez pārsteigumiem. Domāju, ka Hawks uzvarēs Cavs. Cavs par jaunu vēl un iztrūkst 2 nopietni spēlētāji - Alens un Sekstons. LaVerts īsti nevelk. Okoro nav gatavs vēl.
Otrajā pārī gan viskautkas var notikt. Ceru, ka Pels uzvarēs LAC.
GM Pelikāņiem beidzot ir labi pastrādājis. Daudz labu lietu ir paveikts, izņemot Greiema parakstīšanu: nodraftēts ļoti labs aizsardzības spēlētājs Džouns, Iemainīts CJ un atrasts lielisks rezerves PG - Alvarado.

     [+] [-]

, 2022-04-14 10:54, pirms 2 gadiem
LargeProfessor rakstīja: Marejs realizēja pieus no 19 punktiem, noslēdzot maču ar 16 punktiem

😔
Labi, ka tos pieus realizēja !

     [+] [-]

, 2022-04-14 11:00, pirms 2 gadiem
Liekas vienu gadu mums tik bija tas prieks, ka bijām NBA pārāki par leišiem. Šogad viņējie bez variantiem mūsu diviem bāleliņiem visos rādītājos iekabina.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-14 12:48, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Liekas vienu gadu mums tik bija tas prieks, ka bijām NBA pārāki par leišiem. Šogad viņējie bez variantiem mūsu diviem bāleliņiem visos rādītājos iekabina.
Šī te letiņu čīkstēšana un salīdzināšanās ar leišiem, besī ārā!
KP ir krietni labāks gan par Saboni, gan par Valančūnu.
1. Tas, ka Sabonis savāc labu statistiku, neatsver to, ka viņš ir totāla 0 aizsardzībā. Faktiski, kad viņš ir laukumā, var rēķināt, ka aizsargājas 4 spēlētāji. Uzbrukuma arsenāls viņam ir gana ok, taču tikai +/- ap soda laukumu + var iemest brīvu troiku. Labi, pārredz laukumu - to nevar noliegt - tas no fātera.
2. Jonas - liels lempis, kurš arī var salasīt status, iemest brīvu troiku, taču tas neatsver viņa bezjēdzību laukumā, ja pretī ir mazāks, ātrāks un kustīgāks spēlētājs ar metienu - uzbrukumā tiek izdancināts kā amatieris, bet aizsardzībā, pie aktīvas segšanas vai nu Jonas pie bumbas pat netiek, vai nu tā viņam tiek izķeksēta lēnuma dēļ.
3. KP pie labas veselības ir super bīstams uzbrukumā, jo ir metiens, dribls, kustības, ātrums, gan arī defā ir ļoti labs, jo īpaši, zem groza. Pēdējā laikā progresējis arī kā piespēlētājs.
4. Bertāns - tīrs lomas spēlētājs - metējs - nebūs objektīvi salīdzināt.

     [+] [-]

, 2022-04-14 14:28, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Labi, ka tos pieus realizēja !
Tas jau bija copy paste, vārdu pieus ātri izlaboja, bet par to otru daļu lkm vajadzēja ilgāk padomāt. 😄

     [+] [-]

, 2022-04-14 14:49, pirms 2 gadiem
Charly Skymaker rakstīja: Pagaidām play-ini bez pārsteigumiem. Domāju, ka Hawks uzvarēs Cavs. Cavs par jaunu vēl un iztrūkst 2 nopietni spēlētāji - Alens un Sekstons. LaVerts īsti nevelk. Okoro nav gatavs vēl.
Otrajā pārī gan viskautkas var notikt. Ceru, ka Pels uzvarēs LAC.
GM Pelikāņiem beidzot ir labi pastrādājis. Daudz labu lietu ir paveikts, izņemot Greiema parakstīšanu: nodraftēts ļoti labs aizsardzības spēlētājs Džouns, Iemainīts CJ un atrasts lielisks rezerves PG - Alvarado.
Pēc sezonas veikuma tomēr gribētos, lai LAC tiek pleiofā - gan cienīgāku pretestību Suns izrādīs, gan vairāk pelnījuši ar traumu izpluinīto sastāvu pārliecinoši turoties visu sezonu playinn zonā, kur Pels tikai pašās beigās ielīda pateicoties Makaluma treidam. Un arī overal LAC ir spēcīgāk un sabalansētāk nokomplektēti. Pels vairāk nākotnes komanda, viņiem viss vēl priekšā.

     [+] [-]

, 2022-04-14 15:49, pirms 2 gadiem
tekken rakstīja: Pēc sezonas veikuma tomēr gribētos, lai LAC tiek pleiofā - gan cienīgāku pretestību Suns izrādīs, gan vairāk pelnījuši ar traumu izpluinīto sastāvu pārliecinoši turoties visu sezonu playinn zonā, kur Pels tikai pašās beigās ielīda pateicoties Makaluma treidam. Un arī overal LAC ir spēcīgāk un sabalansētāk nokomplektēti. Pels vairāk nākotnes komanda, viņiem viss vēl priekšā.
Nedomāju, ka šobrīd Clippers būtu spējīgi paņemt no Suns vairāk, kā 1 uzvaru sērijā. Pels, visdrīzāk, paliktu pie 0:4... Ar to vēlos pateikt, ka ne vieni, ne otri nav kandidāti uz to, lai varētu iekosties un pacīnīties par nākamo kārtu.
Attiecīgi, novēlu, lai Pels dabon izjust PO garšu avansā uz nākamajām sezonām, bet Clipps, lai dodas atvaļinājumā un apārstē traumas.