Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers izlaiž uzvaru, pēc tam atspēlējas; Džokovičs beidz pusdivos

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers izlaiž uzvaru, pēc tam atspēlējas; Džokovičs beidz pusdivos
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Notikumiem bagāta un spēles ziņā ilga Indianvelsā izvērtās trešdienas programma. Pēdējais mačs tika pabeigts tikai pusdivos naktī, kad no korta prom tika ranga līderis Novaks Džokovičs. Viņam un Endijam Marejam izdevās uzvarēt divos setos, tikmēr Rodžers Federers otrajā setā pret Stanislasu Vavrinku izlaida uzvaru, bet trešajā setā atspēlēja breika deficītu un ar milzu pūlēm sasniedza ceturtdaļfinālu.

Rodžers Federers savam tautietim Stanislasam Vavrinkam līdz šim bija zaudējis tikai vienu no 13 spēlēm. Tas notika 2009. gadā uz Montekarlo māla. Vienīgo uzvaru Stans guva laikā, kad Federers vairāk domāja par medusmēnesi, nevis tenisu. Trešdien Indianvelsā Šveices otrajam numuram bija iespēja uzveikt savas valsts pirmo numuru.

Pagājušā gada čempions Federers sāka ar servi un jau pirmajā geimā tika nobreikots, pie tam geimā neuzvarēja nevienā izspēlē. Rodžers pēc tam atbildēja ar četriem pēc kārtas uzvarētiem geimiem un pirmajā setā bija pārāks ar 6:3.

Federers otrā seta trešajā geimā ieguva breiku un šķietami tuvojās kārtējai komfortablai uzvarai pret savu tautieti, taču pamanījās izlaistu uzvaru. 10. geimā servējot par uzvaru mačā, Federers savu servi atkal zaudēja uz nulles, bet nedaudz vēlāk kapitulēja arī taibreikā – 4:7. Taibreiku un līdz ar to arī setu Federers pabeidza ar dubultkļūdu (šogad Indianvelsā tādas problēmas ir daudziem). Vavrinkam pirmais uzvarētais taibreiks pret Federeru (1-6), līdz šim Stans nevienā no taibreikiem nebija uzvarējis vairāk par piecām izspēlēm.

Trešā seta otrajā geimā Federers nespēja realizēt piecas breikbumbas (bija arī 0:40), bet pēc tam trešo reizi mačā savu servi zaudēja uz nulles. Vavrinka ar breika pārsvaru vadībā pabija vien dažas minūtes, handikapu ar sitienu autā zaudējot jau ceturtajā geimā – 2:2. Devītajā geimā Vavrinkam bija breika iespēja, taču Federers kritiskā brīdī "nokrāsoja sānu līniju" – 5:4.

Līdz vēl vienam taibreikam Vavrinka netika, 12. geimu (pie savas serves) aizvadot ar ļoti daudz kļūdām – Federers 2:20 stundās spēja uzvarēt, nespēlējot savu labāko tenisu – 6:3, 6:7(4) 7:5. Federers ceturtdaļfinālā tenisa klasikā tiksies ar Rafaelu Nadalu, kuram arī trīs setu uzvara – 4:6, 6:4, 7:5 pret Ernestu Gulbi.

Nepārliecinošs sniegums trešdien arī Endijam Marejam. Britu pirmais numurs ar 7:6(4), 6:4 apspēlēja Karlosu Berloku. Argentīnietis pirmajā setā divreiz nenoturēja breika pārsvaru, ieskaitot pie 5:4, kad viņam bija iespēja izservēt setu.

Šī spēle uzmanību izpelnījās ne tikai Mareja viduvējā snieguma dēļ, bet arī abu tenisistu sūdzībām par pretinieku. Berloks tiesnesim sūdzējās par to, ka Endijs starp punktiem tērē pārāk daudz laika, tikmēr "US Open" čempions bija neapmierināts ar Berloka skaļo tenisu.

Marejam arī ceturtdaļfinālā būs jāspēlē ar tenisistu no Argentīnas – Huanu Martinu Del Potro. Viņš izcēlās ar dienas pārliecinošāko uzvaru – 6:1, 6:2 pret Tomiju Hāsu. Vācietim tūrē lielākā sagrāve kopš 2008. gada, kad viņš Vašingtonā ar 2:6, 1:6 zaudēja... Del Potro.

Ranga līderis Novaks Džokovičs spēja nospēlēt salīdzinoši pārliecinoši, tiesa, kārtējo reizi nedaudz buksēja otrajā setā – 6:0, 7:6(6) pret jauno ASV pirmo numuru Semu Kveriju. Džokovičs otrajā setā nenosargāja breika pārsvaru un taibreikā izlaida 5:1 vadību, tomēr beigās spēja izvairīties no zaudēta seta.

Trešdien spēļu programma pamatīgi ievilkās, un Džokovičs ar Kveriju savu maču sāka trīsarpus stundas vēlāk nekā plānots – pirmais punkts tika izspēlēts 23 minūtes pusnakts, bet mačs pabeigts pusdivos.

Novaka pretinieks ceturtdaļfinālā būs Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš septiņos dažādos "Masters 1000" turnīros un kopumā 15 māsteros ticis vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Viņš ar 4:6, 7:5, 6:4 uzveica Milošu Raoniču. Kanādietim mačbumbas izspēlē dubultkļūda... Tsongam otrā uzvara divos mačos pret Raoniču. Abu pirmā spēle bija pērn Vimbldonā, daudziem atmiņā saglabājoties vēl līdz šodienai. Tsonga toreiz bija pārāks ar 6:3, 3:6, 25:23!

Otro reizi "Masters 1000" turnīru ceturtdaļfinālu sasniedzis Dienvidāfrikas tenisa līderis Kevins Andersons. 2. kārtā reitinga 4. numuru Davidu Fereru apspēlējušais Andersons trešdien reģistrēja trīs setu uzvaru pret Žilu Simonu – 6:3, 1:6, 6:4.

Savā līdz šim vienīgajā māstera ceturtdaļfinālā Andersons spēlēja arī šajā pasaules malā, proti, Amerikā – pirms diviem gadiem tika sasniegts Maiami astoņnieks. Toreiz Andersonu spēja apturēt tikai Novaks Džokovičs. Šoreiz Andersona pretinieks cīņā par iekļūšanu pusfinālā būs Tomāšs Berdihs, kurs ar 6:1, 7:5 uzveica Rišāru Gaskē.

"BNP Paribas Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (23) Sam Querrey6:0 7:6(6)
(2) Roger Federer – (18) Stanislas Wawrinka6:3 6:7(4) 7:5
(3) Andy Murray – Carlos Berlocq7:6(4) 6:4
(5) Rafael Nadal – Ernests Gulbis4:6 6:4 7:5
(6) Tomas Berdych – (10) Richard Gasquet6:1 7:5
(7) Juan Martin Del Potro – (19) Tommy Haas6:1 6:2
(8) Jo-Wilfried Tsonga – (17) Milos Raonic4:6 7:5 6:4
Kevin Anderson – (13) Gilles Simon6:3 1:6 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (8) Jo-Wilfried Tsonga
(2) Roger Federer – (5) Rafael Nadal
(3) Andy Murray – (7) Juan Martin Del Potro
(6) Tomas Berdych – Kevin Anderson

  +7 [+] [-]

, 2013-03-14 16:30, pirms 11 gadiem
Kā var tenisā uzrakstīt "izlaiž uzvaru, pēc tam atspēlējas"?

     [+] [-]

, 2013-03-14 21:05, pirms 11 gadiem
ja jau izlaida uzvaru, tad zaudējis... bet kā sanāk vēlreiz revanšu dabuja?