Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts "Metallurg" atkal uzvar papildlaikā, "Traktor" izrauj uzvaru pret "Ak Bars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Metallurg" atkal uzvar papildlaikā, "Traktor" izrauj uzvaru pret "Ak Bars"
Magņitogorskas "Metallurg" hokejisti līksmo
Foto: metallurg.ru

Ceturto papildlaiku pēc kārtas uzvarējusi Magņitogorskas "Metallurg", kas Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijas pirmajā spēlē viesos ar 1:0 uzvarēja Omskas "Avangard". Visus 34 metienus atvairīja "Metallurg" somu vārtsargs Āri Ahonens. Citā spēlē Čeļabinskas "Traktor" izmantoja sava laukuma priekšrocības, guva vārtus vairākumā un mazākumā un ar 3:1 apspēlēja Kazaņas "Ak Bars".

Mozjakina vārti ļauj "Metallurg" atkal uzvarēt pagarinājumā

Spēlē starp "Avangard" un "Metallurg" pirmā trešdaļa aizritēja līdzīgā cīņā. Mājinieki uzbruka vairāk (kas arī likumsakarīgi, jo viņi pirmajā kārtā izspēlēja vien četrus mačus, kamēr viesi – pilnu septiņu spēļu sēriju ar pagarinājumiem pēdējos trīs mačos), kamēr Magņitogorskas hokejisti centās atbildēt ar asiem pretuzbrukumiem. "Avangard" bija labi Romāna Červenkas un Aleksandra Frolova metieni, arī neizmantots vairākums.

Taču otrajā periodā notika negaidītais – aktīvos uzbrukumos metās "Metallurg", un ripa vairākas reizes bija ļoti tuvu ielidošanai mājinieku vārtos. Vispirms vairākumā viesu pieredzējušajam uzbrucējam Maksimam Sušinskim gūt vārtus no ļoti tuvas distances neļāva, vēlāk vienādos sastāvos "Avangard" izglāba vārtu stabiņš un pārliktnis. Tomēr iespaidīgie Magņitogorskas hokejistu centieni panākumiem nevainagojās.

Amerikāņu kalniņi turpinājās arī noslēdzošajā trešdaļā. Atkal iniciatīva bija "Avangard" rokās. Pēc piespēles no aizvārtes izcilu momentu neizmantoja Červenka, divas reizes uzbrukuma smailē nonāca Dmitrijs Kaļiņins, partnera piespēli vārtos novirzīja Aleksandrs Perežogins, taču rezultāts bija vienāds – "Metallurg" glāba soms Āri Ahonens.

Pirmais 0:0 Gagarina kausā, un bija jāspēlē pagarinājums. Jāatzīmē, ka "Metallurg" tas bija ceturtais pēc kārtas; visos iepriekšējos Magņitogorskas hokejisti uzvarēja jau otrajā minūtē.

Un veiksme atkal bija "Metallurg" sabiedrotā! Pretuzbrukumā Aleksejs Kaigorodovs piespēlēja komandas labākajam snaiperim Sergejam Mozjakinam, kurš ar metienu tukšā stūrī nekļūdījās – 1:0, tāds pats rezultāts arī sērijā! Visus 34 metienus atvairīja "Metallurg" vārtsargs Ahonens. Uzdevumu augstumos bija arī viņa tautietis Kari Reme – "Avangard" vārtsargam 28 "seivi".

Jāpiebilst, ka "Metallurg" kopš otrās trešdaļas ievada nevarēja palīdzēt viens no komandas vadošajiem aizsargiem – soms Lase Kukonens. Viņam pa seju trāpīja Frolova mestā ripa.

Savukārt Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs savainojuma dēļ izlaida otro "Avangard" spēli pēc kārtas. Visticamāk, viņu šajā sērijā laukumā neredzēsim.

100% vairākuma realizācija ļauj "Traktor" uzvarēt savā laukumā

Otrā Austrumu konferences pusfinālā rezultātu jau pirmajā minūtē varēja atklāt "Traktor" jaunais talants Jevgeņijs Kuzņecovs, bet viņš neizmantoja izgājienu vienatnē pret vārtsargu. Pirmajā trešdaļā vairāk uzbruka tieši mājinieki, taču rezultātu atklāt neizdevās.

To 24. minūtē paveica "Ak Bars" uzbrucējs Jevgeņijs Skačkovs. Pēc viņa metiena no šaura leņķa kļūdījās mājinieku vārtsargs Maikls Gārnets, un rezultāts kļuva 1:0. Jāpiebilst, ka tie bija pirmie 27 gadus vecā uzbrucēja vārti Gagarina kausā.

Taču jau otrajā periodā "Traktor" spēja rezultātu izlīdzināt. "Ak Bars" somu vārtsargs Petri Vehanens ar pirmo metienu tika galā, bet atlēkušo ripu vārtos raidīja Andrejs Popovs – 1:1. Turklāt nākamos vārtus, kas bija uzvaras vērtē, arī guva "Traktor".

55. minūtē viesiem vienīgo noraidījumu nopelnīja pieredzējušais uzbrucējs Oļegs Petrovs, kurš saskrējās ar mājinieku vārtsargu. Paviršība maksāja dārgi – Gagarina kausa labākā vairākuma realizētāja "Traktor" panāca 2:1! Aizsarga uzmetienu vārtos meistarīgi novirzīja Staņislavs Čistovs.

Punktu pielika Konstantīns Panovs, kurš iemeta tukšos vārtos – "Traktor" sāka ar pārliecinošu 3:1 uzvaru. Sērijā Čeļabinskas hokejisti izvirzījušies vadībā ar 1-0.

"Ak Bars" rindās nespēlēt turpina latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, kurš 18. oktobrī iedzīvojās savainojumā un laukumā vairs nav devies. Hokejists no traumas esot atlabis, taču sportiskā forma neatbilst "play-off" līmenim.

Tāpat Kazaņas klubam visas sērijas garumā nevarēs palīdzēt kapteinis Aleksejs Morozovs, kurš savainojumā iedzīvojās pirmās kārtas spēlē pret Ufas "Salavat Yulaev".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-03-14 16:43, pirms 12 gadiem
Mozjakins vienkārši - wow nav pirmā un pēdējā spēle kad tieši viņš izrauj uzvaru komandai

  +5 [+] [-]

, 2012-03-14 16:44, pirms 12 gadiem
Ramo un Ahonens monstruāli mežoņi

  +3 [+] [-]

, 2012-03-14 16:48, pirms 12 gadiem
Ja skatītos visu pilnu spēli, tad jau nebūtu interesanti - bez goliem, bet labiem momentiem. Kad ir tas gols, uzreiz fani ir pārsteigti. Dažas KHL komandas ļoti cīnās par sausajām spēlēm! Žēl gan par Pujacu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-14 16:52, pirms 12 gadiem
Ahonens un Ramo šodien bija vnk lieliski, bet Mozjakins - bez komentāriem! Atkal izšķirošajā brīdī izšauj...ļoti vērtīgs spēlētājs

 +12 [+] [-]

, 2012-03-14 16:58, pirms 12 gadiem
Bez Pujaca Omskai būs smagi - Žora ir labākais Karri Rämö palīgs aizsardzībā

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 17:08, pirms 12 gadiem
Tiesam super! Pietamvel ,Avangard bija nedela atputa! A Magnitagorskai tikai 2 dienas vini protams bija pargurushi ,bet vienalga nema un uzvareja vot to es saucu par komandu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2012-03-14 17:16, pirms 12 gadiem
skaists hokejs ar daudzām vārtu gūšanas iespējām, vārsargi bija lieliski, bet magņitkas hokejistiem papildlaiki ir saldais ēdiens...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2012-03-14 17:17, pirms 12 gadiem
Dārziņ, mēs turam īkšķus arī par tevi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-14 17:41, pirms 12 gadiem
Šie diemžēl ir pirmie un vienīgie Metalurg un Traktor panākumi Austrumu pusfinālā, nākošajā spēlē viss nostāsies savās vietās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 17:53, pirms 12 gadiem
ralfino rakstīja: Autor, Ramo, nevis Reme un shaubos vai Traktor uzvaru var saukt par paarliecinoshu
Jūties tik pārliecināts par savām zināšanām somu personvārdu atveidošanā latviešu valodā, ka vari autoram aizrādīt?

 +15 [+] [-]

, 2012-03-14 17:58, pirms 12 gadiem
Vinnēja abas komandas kurām vajadzēja zaudēt!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-14 19:02, pirms 12 gadiem
Metalurgs pagārinājuma karaļi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 19:31, pirms 12 gadiem
Red Scorpion rakstīja: Traktors malači
nav gan malači!!!ak bars bija labāki tikai ripas nelidoja!

     [+] [-]

, 2012-03-14 19:46, pirms 12 gadiem
Personigi es gan par Magņitku, netikai pēc šodienas spēles, vienmēr tā ir bijusi austrumos komanda par ko juutu liidz, protams aiz dinamo, nu uzvar stiprākais- par ko cepamies?

  +7 [+] [-]

, 2012-03-14 19:47, pirms 12 gadiem
Komandas, kurās spēlē Mozjakins burtiski pārvēršas par biedu pārējiem.
Traktors gan man nesimpatizē - pufaiku pilsēta( ir gadījies tur padzīvot...) ar tās atsaldētajiem faniem . Man pat vienalga kas - lai tik nokauj to Čeļabas šī gada budžeta monstru.
Pilnai laimei - vēl rietumos vajadzētu nokillēt moderno pītera ACska versiju, kuram piķa kā dubļu, lai visus vajadzīgos nopirktu. Pērn Atlants to iespēja, šogad misija būs Znarokam. N'akamajā kartā.

  +4 [+] [-]

, 2012-03-14 19:50, pirms 12 gadiem
JonijsBravo rakstīja: Personigi es gan par Magņitku, netikai pēc šodienas spēles, vienmēr tā ir bijusi austrumos komanda par ko juutu liidz, protams aiz dinamo, nu uzvar stiprākais- par ko cepamies?
Par žoru! tak grībās lai kāds Latvietis tiek tālak!

     [+] [-]

, 2012-03-14 19:52, pirms 12 gadiem
Red Scorpion rakstīja: Traktors malači
nav gan malači!!!ak bars bija labāki tikai ripas nelidoja!


Rigas Dinamo arii bija labaaki,un kas?? Galvenais kaada ir realizaacija!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 20:00, pirms 12 gadiem
Man jau gan šķiet, ka Krikunovam ir īpaša nemīlestība pret Dārziņu. Bija runa, ka Dārziņš varētu būt gatavs spēlēt jau regulārās sezonas beidzamajās spēlēs. Nu neticu, ka no tā laika pagājušā mēneša laikā viņš nav varējis dabūt normālu fizisko formu. Tāpēc lai vai kā, tikmēr, kamēr Dārziņa nav sastāvā, es novēlu Ak Bars zaudēt. Nu nepatīk man tas Krikunovs. Bet tas jau tā - subjektīvi.

     [+] [-]

, 2012-03-14 20:36, pirms 12 gadiem
Tā lūk jāspēlē vārtsargiem. Respect. Monstri vienkārši.