Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Ja būs iespēja, atvedīsim Gagarina kausu uz Latviju"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vītoliņš: "Ja būs iespēja, atvedīsim Gagarina kausu uz Latviju"
Harijs Vītoliņš ar Gagarina kausu
Foto: dynamo.ru

Vakar Gagarina kausu kopā ar Oļegu Znaroku un Maskavas "Dynamo" izcīnījušais Latvijas treneris Harijs Vītoliņš intervijā Sportacentrs.com dalījās iespaidos par aizvadītajām izslēgšanas spēlēm. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs atzina, ka šobrīd ir ļoti noguris no hokeja, bet par nākamo sezonu domu vēl tik ātri nav.

"Maskavā atgriezāmies ap plkst. 2:00. Mūs sagaidīja fani un ģimenes, bet pēc tam vēl braucām svinēt tālāk. Pats mājās biju ap plkst. 7:00," atklāja Znaroka uzticamais palīgs Vītoliņš, uzsākot stāstījumu par pēdējās diennakts pārdzīvojumiem un arī aizvadīto sezonu kopumā.

KHL paziņoja, ka čempionu komandas hokejistiem ļaus uz mājām aizvest kausu. Kā ir treneriem?
Pagaidām neviens īsti nezina, kā tas viss notiks. Izskanēja doma, ka katram dos, bet nezinu – spēlētājiem vai arī treneriem. Kā būs ar transportēšanu, izdevumiem, apsardzi utt. Ja tāda iespēja radīsies, noteikti atvedīsim kausu uz Latviju. Nav jau tā, ka to kausu katru gadu ved uz Latviju.

Latvijā pamanījuši, ka jums ģērbtuvē ir arī Latvijas karogs.
Tas nav nekas jauns. Jau trīs gadus to darām, patiesībā kopš MVD laikiem. Ģērbtuvē ir visu to hokejistu, kuri spēlē mūsu komandā, pārstāvēto valstu karogi. Tas gan attiecas tikai uz "play off" mačiem.

Finālsērijā uzvarējāt no 1-3. Kurā brīdī bija lūzuma punkts?
Domāju, ka piektā spēle, kurā spējām uzvarēt "Avangard" laukumā. Pēc tam vēl Omskai bija dopinga gadījums, kas viņus izsita no līdzsvara. Redzējām, ka tieši pēc dopinga incidenta "Avangard" hokejisti kļuva lēnāki un pasīvāki, arī nebija tik labi koncentrējušies kā pirmajos mačos.

Vai pirms Antona Belova gadījuma atklāšanas jums bija aizdomas, ka pretinieki varētu nebūt "tīri"?
Fiziski viņi likās ļoti spēcīgi. Nevar jau visu komandu apvainot dopinga lietošanā. Kā jau teicu, uzskatu, ka šis gadījums izsita pretinieku no līdzsvara.

KHL izplatīja informāciju, ka pēc pēdējās spēles visu pārbaudīs. Cik bieži vispār notiek pārbaudes?
"Play off" pēc katras spēles bija, bet tas, ka pēc pēdējā mača uz pārbaudi ņēma pilnīgi visus, gan nav taisnība. Bija divi vai trīs spēlētāji. Regulārajā sezonā pārbaudes gan notiek daudz retāk, izņēmuma kārtā.

Septītā mača pēdējā perioda sākumā vēl pie 0:0 neizmantojāt lielo skaitlisko vairākumu. Tobrīd nebija bažas, ka kausu pacels "Avangard"?
Jā, jo bieži gadās "neiemet tu, iemetīs tev" variants. Omska gan visu spēli bija ļoti nedroša. Manā skatījumā šī bija "Avangard" visvājākā spēle visā finālsērijā. Droši vien baidījās kļūdīties, nospēlēja pasīvi un pie mūsu vārtiem daudz bīstamus momentus neizveidoja.

Daži pie mums ironizē, ka Georgijs Pujacs palīdzēja gūt vienīgos vārtus, jo pēc viņa vieglas apspēlēšanas tika iemesta vienīgā ripa.
Es pat skaidri neatceros to momentu un nezinu, kuru no pretiniekiem apspēja. Galvenais, ka iemetām! Tagad mums spēļu analizēšana nemaz neinteresē. Gribu atpūsties no hokeja (smejas)! Visai daudz hokeja pēdējā laikā bijis...

Mihails Aņisins kļuva par milzīgu atklājumu un nospēlēja nozīmīgu lomu izslēgšanas spēlēs. Kurš "atbildīgs" par viņa iegūšanu?
Aņisins šogad bija ļoti rezultatīvs. Bez tam viņš ļoti ātrs hokejists, kurš mums varēja noderēt. Spēlētāju pieteikšanas pēdējā dienā viņu paņēmām. Gribējām arī Vladimiru Tarasenko, taču Sanktpēterburga mūs pārpirka.

Jūs SKA atriebāties "play off" sērijā, uzvarot ar 4-0. Kāpēc izdevās tik ātri tikt ar viņiem galā?
Protams, ļoti labi izanalizējām viņu spēli, taču lūzums notika jau pirmajā spēlē, kuru SKA zaudēja, esot vadībā ar 3:0. Tas viņus psiholoģiski salauza. Momenti viņiem bija daudz, taču ripa negāja vārtos. Bet mēs labi nospēlējām, tāpēc nevar teikt, ka viņi salūza un mums vairs nekas nebija jādara. Savas iespējas izmatojām ar labu procentu.

Kura sērija bija psiholoģiski visgrūtākā?
Grūti pateikt. Pirmā vienmēr ir nervoza. Nebūtu Minsku pirmajā spēlē papildlaikā uzvarējuši, arī nezinātu, kā tā sērijā būtu iegrozījusies. Pret Ņižņijnovgorodu arī bija saspringta sērija. Pēdējā mačā bija kuriozi goli. Uzvarējām ar 4:2, bet spēles gaita radīja iespaidu, ka spēlējam kā līdzīgs ar līdzīgu. Omska ļoti spēcīgi spēlē, mobila komanda. Neviens spēlētājs viņiem neizkrīt, grūti pret šādu komandu cīnīties. Viņi arī spēlē no aizsardzības, tāpēc pret šādu pretinieku ir nedaudz sarežģītāk spēlēt nekā, piemēram, pret SKA.

Fināla pirmajos četros mačos nespējā tikt galā ar Aleksandru Perežoginu, bet nākamajās trīs spēlēs viņš palika bez punktiem. Šim uzbrucējam ar laiku tika pievērsta pastiprināta uzmanība?
Pārveidojām spēli. Nebija visa spēle pakārtota viņa neitralizēšanai, tur bija cita nianse. Viņi sākumā lielāko daļu vārtu guva no mūsu vidējā vai tālā "petaka". Pārskatot ierakstus, konstatējām, ka, ja viens spēlētājs netiek galā ar savas zonas segšanu, pieliekam viņam klāt palīgu.

Oļegs Znaroks bija neapmierināts ar skaitliskā vairākuma realizāciju. Fināla uztraukums un piesardzība vai citi iemesli?
Omska arī nevienus vārtus neguva vairākumā. Protams, ka gribas iemest vairākumā, taču tā sanāca... Vienmēr gribas labāk.

Kādi klubā tuvākie plāni?
Viennozīmīgi atpūsties! Par palikšanu nekas nav vēl runāts. No sākuma gribas atpūsties. Maija beigās būs oficiālais kausa pasniegšanas svinīgais pasākums.

Līdz šim veiksmīgi strādāts par Znaroka asistentu. Vai nav bijušas domas izmēģināt spēkus būt par galveno?
Pagaidām nevienu piedāvājumu neesmu dzirdējis, tāpēc tās ir tikai baumas. Ja būs, tad runāsim. Man nepatīk atbildēt uz jautājumiem "kā būtu, ja būtu".

Vai galvenā trenera amats šķiet saistošs?
Jebkuru manu atbildi šobrīd saprastu nepareizi.

Pasaules čempionātam šogad sekosiet?
Protams, gribētos aizbraukt un paskatīties no malas, taču es ļoti ilgi neesmu redzējis ģimeni. Tāpēc domāju, ka visu laiku veltīšu ģimenei, bet pasaules čempionāts būs tik vien, cik ar TV starpniecību.

1 2 45 komentāri
Slēpts komentārs: Pierce
Slēpts komentārs: fire

 +22 [+] [-]

, 2012-04-26 18:37, pirms 12 gadiem
Atvedīs 100%

 +15 [+] [-]

, 2012-04-26 18:39, pirms 12 gadiem
gan atvedīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +40 [+] [-]

, 2012-04-26 18:46, pirms 12 gadiem
Pujacs ''palīdzēja'' gūt vienīgos vārtus? WTF. Man jau izskatijās, ka kāds vienkārši vārtu priekšā nogulēja pretspēlētāju. Not?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-04-26 19:14, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Vītoliņš jau tāds sovoks vien ir.
Un kas tu esi?

  +2 [+] [-]

, 2012-04-26 19:16, pirms 12 gadiem
Kausu izrādīt kolhozā "Nākotne"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +48 [+] [-]

, 2012-04-26 19:16, pirms 12 gadiem
Esiet tik laipni un izturaties ar cieņu pret Vītoliņu un Znaroku, tie ir mūsu veči, kas izcīnija Gagarina kausu un jums kas sēz pie teļuka vai interneta un apliekat šos džekus, nesaprast cik tas ir zvērīgs darbs un stress, izdariet kaut 10% no tā kopaveica šie veči un tikai tad atļaujieties aplikt šos večus un Pujats arī malacis - tā nebija viņa vaina... VISU CIEŅU KUNGI, JŪS ESAT UN BŪSIET MŪSĒJIE,neklausietie bauros!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-04-26 19:25, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Pēdējā_vācieša Nr.76 profails
Nebrīnītos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-04-26 19:34, pirms 12 gadiem
fire rakstīja: da var ari to kausu nevest, nevajag!
ko tas tev maina? nečīksti un muti ciet.
Slēpts komentārs: maico

  +3 [+] [-]

, 2012-04-26 19:52, pirms 12 gadiem
Gan jau ka atvedis - nav jau ne vainas tam kausam, lai tik ved. Nav ka Sandim - bija iespēja atvest Stenlija kausu, bet nevienam tas pat te neinteresēja................

  +6 [+] [-]

, 2012-04-26 19:53, pirms 12 gadiem
Visi bija aizņemt ar zagšanu un valsts izlaupīšanu. pat ulmanens neuzaicināja uz pieņemšanu atšķirībā no ASV prezidenta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-04-26 19:58, pirms 12 gadiem
Beigsiet jaukt politiku, politiskos uzskatus, un sportu??!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-26 20:21, pirms 12 gadiem
2Twist rakstīja: Beigsiet jaukt politiku, politiskos uzskatus, un sportu??!!!
Tu šobrīd runā par līgu, kuras galvenā trofeja ir kauss ar padomju kosmonauta seju.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-26 20:30, pirms 12 gadiem
Mordehajs Levijs rakstīja: Vītoliņš jau tāds sovoks vien ir.
nevis sovoks, bet nu jau šveicietis, visa ģimene dzīvo Šveicē, bērni ir ar Šveices pilsonību, no latviskā, tur nekā nav, tik izcelsme, tā pat, kā Ozoliņa bērniem

     [+] [-]

, 2012-04-26 20:37, pirms 12 gadiem
Kura intervijas daļā ir pateikts, ka neatvedīs???
trakais_v10 rakstīja: te nu bija bļāvēji-uzvarēs Znaroks un Vītoliņš,atvedīs Gagarinu. In your face

  +5 [+] [-]

, 2012-04-26 20:45, pirms 12 gadiem
"Vai galvenā trenera amats šķiet saistošs?
Jebkuru manu atbildi šobrīd saprastu nepareizi." - gudra atbilde , neiekrita.

  +5 [+] [-]

, 2012-04-26 20:54, pirms 12 gadiem
Daži krievijas kausu jau grib pielīdzināt Stenlija kausa tradīcijām,tad jau Ķēniņš varēja apsolīt uz Rīgu atvest Šveices kausu ,jo gagarins ne ar ko nav svarīgāks.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-26 21:14, pirms 12 gadiem
Vai Sportacentru NAV IESPĒJAMS SAVEST KĀRTĪBĀ, kaut kad, vienreiz???????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-26 21:26, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Daži krievijas kausu jau grib pielīdzināt Stenlija kausa tradīcijām,tad jau Ķēniņš varēja apsolīt uz Rīgu atvest Šveices kausu ,jo gagarins ne ar ko nav svarīgāks.
Ja kādam tas kaut ko nozīmē, lai ved kaut vai Slovākijas.
Liepājā viens kadrs priecājas pat par Vodakačkas turnīru līmeņa kausiem.

  +3 [+] [-]

, 2012-04-26 21:33, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Daži krievijas kausu jau grib pielīdzināt Stenlija kausa tradīcijām,tad jau Ķēniņš varēja apsolīt uz Rīgu atvest Šveices kausu ,jo gagarins ne ar ko nav svarīgāks.
Ķēniņš mierīgi varēja atvest kausu, Jerofejevs arī - tas jau nav nekas slikts...
1 2 45 komentāri