Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar Norvēģijas un Krievijas uzvarām klasikā beidzies junioru/U23 PČ slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Norvēģijas un Krievijas uzvarām klasikā beidzies junioru/U23 PČ slēpošanā
Foto:Loru Creative/Vuokatti Spor

Pasaules čempionāts junioriem/U23 distanču slēpošanā šodien Somijas pilsētā Vuokati noslēdzās ar masu starta distancēm klasiskajā stilā junioriem, kur Latvijas pārstāvji nepiedalījās. Meitenēm 15km pārākumu nodemonstrēja norvēģiete Margrēte Bergane, bet puišiem 30km līdzīgā cīņā pirmo vietu ieguva krievs Aleksandrs Ivšins.

Meitenēm garākajā un grūtākajā distancē dalībnieču skaits samazinājās gandrīz par divdesmit, kuru vidū bija arī mūsu trīs jaunās slēpotājas, kas jau ir atbraukušas mājās. Pēc 4 km no pārējām aizslēpoja prom bronzas medaļas ieguvēja Margrēte Bergane un svinēja uzvaru līdzīgā stilā kā viņas tautiete Helēna Fossesholma pagājušajā gadā. Un arī cīņa ar parējām godalgām atgādināja pagājušo gadu, kad Latvijas visu laiku labāko rezultātu (4.vieta) pasaules junioru čempionātos izcīnīja Patrīcija Eiduka, jo šoreiz arī trīs slēpotājas cīnījās par atlikušajām divām medaļām. Ātrākā finišā izrādījās nupat februāra sākumā tikai 18.dzimšanas dienu nosvinējusī zviedriete Lisa Eriksone, kura stafetes zeltam pievienoja sudrabu.

Tikmēr sudrabu 5km distancē nopelnījušai krievietei Jevgēņijai Krupickajai šoreiz nācās palikt bez medaļas, jo nedaudz ātrāka par viņu pēdējos metros bija vāciete Helēna Hofmane, kas nopelnīja savu pirmo medaļu junioru čempionātos, un kura pērn šajā pašā distancē slidsolī ierindojās tikai 25.vietā. Atkal viena aiz otras bija igauņu dvīņu māsas Keidi un Kaidi Kāsiku, uzvarētājai zaudējot nedaudz virs divām minūtēm un iekļūstot divdesmitnieka pašās beigās.

Arī junioriem uz grūtāko distanci dalībnieku skaits bija sarucis par aptuveni divdesmit. Atšķirībā no juniorēm puišiem uzvaras liktenis izšķīrās tikai pēdējā kilometrā. Vairāk palicis spēka distances beigās 18 gadus vecajam Aleksandram Ivšinam, izcīnot ne tikai Krievijas pirmo uzvaru, bet arī pirmo medaļu junioriem puišiem šajā čempionātā, jo pats Ivšins ar 9.vietu bija labākais no savas valsts 10km distancē slidsolī. Klasikas meistars no Vācijas Jans Derks ar izcīnīto otro vietu no sava pēdējā junioru čempionāta atvadījās ar pirmo medaļu, bet vispusību abos stilos demonstrējošais mājinieks Aleksandrs Stolbergs sudrabam 10km slidsolī pievienoja bronzu klasikā.

Visos trijos startos ļoti tuvu trijniekam bija, bet tā arī pie medaļas netika krievs Viktors Žuļs, kuram divas 4.vietas un medaļas izcīnīšana jāatliek uz U23 grupu. Iepriekšējos divos startos pie medaļām tikušie norvēģi šoreiz netika pat sešiniekā, 10km uzvarētajam Martinam Merkam noslēdzot desmitnieku, bet sprinta vicečempionam, 2007.gada pasaules čempiona 50km Oda Bjorna Jelmesta dēlam Larsam Agnāram ierindojoties tieši priekšā savam tautietim. Tikmēr citam Olimpiskā un pasaules čempiona dēlam Andersam Vērpalu neizdevās sasniegt finišu.

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, 15km klasiskajā stilā ar intervāla startu juniorēm, 69 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Margrēte BerganeNorvēģija45:37.7
2.Lisa EriksoneZviedrija+24.4
3.Helēna HofmaneVācija+25.6
4.Jevgēņija KrupickajaKrievija+28.0
5.Merta RoserbergaZviedrija+1:00.7
6.Nadja KaelinaŠveice+1:13.5

Pasaules junioru čempionāts distanču slēpošanā, 30km klasiskajā stilā ar masu startu junioriem, 77 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs IvšinsKrievija1:21:22.2
2.Jans Fridrihs DerksVācija+2.6
3.Aleksandrs StālbergsSomija+5.6
4.Viktors ŽulsKrievija+38.5
5.Tomass StīvensKanāda+39.9
6.Korbinians HeilandsVācija+40.3