Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Urugvaja sagrauj Jordāniju un praktiski nodrošina vietu PK 2014

Urugvaja sagrauj Jordāniju un praktiski nodrošina vietu PK 2014
Urugvajas futbola izlase
Foto: Itar Tass/Scanpix

Pirmajā no divām pārspēlēm par iekļūšanu Pasaules kausa futbolā finālturnīrā Urugvaja viesos neastāja ne mazākās izredzes savai pretiniecei Jordānijai, pieveicot to ar 5:0.

Urugvajas izlase savu kvalifikācijas turnīru Dienvidamerikas zonā neaizvadīja pārāk sekmīgi un noslēdza piektajā vietā, kas nozīmēja, ka biļete uz finālturnīru būs jāizcīna mačos ar Āzijas pārstāvi Jordāniju, kura palika trešajā vietā savā grupā un pēc tam pieveica Uzbekistānu.

Maču jordānieši uzsāka ar aktīviem uzbrukumiem, un urugvajiešu vārtsargam Martinam Silvam pāris reizes nācās glābt savu komandu. 22. minūtē gan Luiss Svaress izkārtoja vārtu guvumu Maksimiliano Pereiram, un kopš tā brīža pārsvars neglābjami nosvērās Urugvajas pusē.

42. minūtē „Espanyol” uzbrucējs Kristians Stvani rezultāta starpību dubultoja, bet otrajā puslaikā Urugvaja dominēja pilnībā, gūstot vēl trīs bezatbildes vārtus, turklāt īpaši iespaidīgs bija kompensācijas laikā izpildītais Edinsova Kavani soda sitiens. 5:0, un atbildes spēle nākamajā nedēļā Urugvajā kļuvusi par formalitāti.

Šovakar 22:30 play-off pirmo spēli aizvadīs arī Meksikas un Jaunzēlandes izlases.

Urugvaja-Jordānija 5:0 (2:0)
Vārti: Pereira 22` Stvani 42` Lodeiro 69` Rodrigess 78` Kavani 90+1`


Foto: AFP/Scanpix
118

FIFA "Ballon d'Or" otro gadu pēc kārtas saņem Ronaldu

Šovakar svinīgā ceremonijā Cīrihē (Šveice) tika nosaukts 2014. gada FIFA "Ballon d'Or" ieguvējs. Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) un žurnāla "France Football" kopīgo balvu otro gadu pēc kārtas saņēma portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.
Mario Gece
Foto: AFP/Scanpix
8

Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro

2014. gada Pasaules kausa finālturnīra finālmača uzvaras vārtu autora, vācieša Mario Geces futbolzābaks labdarības izsolē nopirkts par diviem miljoniem eiro.
Antonio Konte
Foto: LaPresse/Scanpix
2

Konte apstiprināts par Itālijas galveno treneri

Par Itālijas futbola valstsvienības galveno treneri šodien oficiāli tika nosaukts Antonio Konte, kurš iepriekš darbojās valsts čempionvienībā Turīnas "Juventus". Ar Konti ir parakstīts divu gadu līgums.