Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Barselonai pamatīgs izbīlis El Clásico galotnē, "Monaco" pārspēj Eirolīgas čempioni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Barselonai pamatīgs izbīlis El Clásico galotnē, "Monaco" pārspēj Eirolīgas čempioni
Korijs Higinss pret Džananu Musu. Foto: Enric Fontcuberta/EPA/Scanpix

ULEB Eirolīgas otrās spēļu kārtas pirmā vakara centrālajā duelī "Barcelona" nervozā galotnē nosargāja pārsvaru (75:73) pret savu principiālāko sāncensi Madrides "Real". Viens no spēles tiesnešiem bija latvietis Oļegs Latiševs.

Barselonieši lielāko daļu no spēles atradās priekšgalā, pavērsienu veicot pirmā puslaika izskaņā, kad mājinieki guva desmit punktus pēc kārtas. Iekarsušo "Barcelona" puslaika pēdējā sekundē ar sarežģītu tālmetienu atvēsināja horvāts Mario Hezonja, Katalonijas grandam puslaiku pārtraukumā dodoties ar desmit punktu pārsvaru (40:30) kabatā.

• Karaliskā kluba centieni uzlauzt "Barcelona" aizsardzību arī spēles otrajā cēlienā lielākoties nebija sekmīgi, madridiešiem uzbrukumā brīžiem spēlējot pārāk individuāli.

Pēdējās četrās minūtēs divas kļūdas uzbrukumā pieļāva "Barcelona" argentīniešu aizsargs Nikolass Laprovitola, "Real" basketbolistiem mājiniekus sodot ar 11:1 izrāvienu, kas ļāva pietuvoties no ;sķietami bezcerīga rezultāta 62:74 līdz 73:75. Turklāt pēc tam auta izspēlē rupji kļūdījās nelaimes putns Laprovitola, sniedzot iespēju viesiem 16 sekunžu laikā gūt izšķirošos punktus.

• "Real" noslēdzošajā uzbrukumā ļoti sarežģītu un neprecīzu tālmetienu izpildīja veterāns Serhio Ļuļs, ļaujot "Barcelona" vienībai izcīnīt pirmo uzvaru šīs sezonas Eirolīgas sacensībās.

• Ar aktīvu rotāciju spēlējošās Barselonas vienības rindās rezultatīvākais bija turks Sertačs Šanli, kurš iemeta 14 punktus (5/7 metienos no spēles). Produktīvu cīņu mājinieku sastāvā aizvadīja Čehijas valstsvienības līderi Jans Veselijs (13 punkti) un Tomāšs Satoranskis (12 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvās piespēles).

• "Real" rindās ar 21 punktu (7/12 metienos no spēles) labākais bija argentīnietis Gabriels Deks.

• Vēl aizraujošāks izvērtās cīniņš Monako, kur laukuma saimnieki, pateicoties Maika Džeimsa precīzajam metienam, pamatlaika izskaņā atspēlējās (82:82), pēcāk pagarinājumā tiekot galā (95:92) ar iepriekšējo divu Eirolīgas sezonu čempioni Stambulas "Anadolu Efes".

• "Monaco" otrajā panākumā divās spēlēs Džeimss guva 19 punktus (5/14 metienos no spēles), kā arī pa četrām reizēm rezultatīvi piespēlēja un pārtvēra bumbu. "Monaco" sastāvā tuvu triple-double rādītājiem (15 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles) bija amerikānis Alfa Diallo.

"Anadolu Efes" klubu no pirmā zaudējuma neglāba amerikāņu basketbolista Vila Klaibērna 27 punkti (8/16 metienos no spēles), sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvās piespēles. 20 punktus (6/14 metienos no spēles) iemeta, astoņas rezultatīvas piespēles iedeva, kā arī pa sešām atlēkušām bumbām savāca un kļūdām pieļāva serbs Vasilije Mičičs.

Cīņas noslēdzošo divarpus minūšu laikā 9:2 izrāvienu veica Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, izbraukumā pārspējot (77:75) Belgradas "Crvena zvezda" vienību. Atēniešiem šis šosezon bija pirmais panākums, savukārt belgradiešiem - otrā neveiksme.

• "Panathinaikos" komandas rezultatīvākais basketbolists bija lietuvietis Mariuss Grigonis, kurš guva 17 punktus (5/6 metienos no spēles). Belgradas sarkano zvaigzni no zaudējuma neglāba ganieša Bendžamina Bentila 18 punkti (6/11 metienos no spēles) un sešas atlēkušās bumbas.

• Spraiga galotne bija vērojama arī Itālijā notikušajā spēlē, kurā A sērijas vicečempione Boloņas "Segafredo Virtus" savā laukumā apspēlēja (66:63) Vācijas Bundeslīgas vicečempioni Minhenes "Bayern".

• Pirmo uzvaru nopelnījušo boloņiešu labā 13 punktus (4/7 metienos no spēles) guva dānis Ife Lundbergs.

ULEB Eirolīgas otrā kārta

DatumsSpēleRez./Laiks
13.10.Crvena zvezda – Panathinaikos75:77
Monaco – Anadolu Efes95:92 P
Segafredo Virtus Bologna – Bayern München66:63
Barcelona – Real Madrid75:73
14.10.Fenerbahçe Beko – Maccabi Tel Aviv21:00
Olympiacos – Žalgiris21:00
Cazoo Baskonia – Partizan Mozzart Bet21:30
EA7 Emporio Armani Milano – Alba Berlin21:30
Valencia Basket – ASVEL Villeurbanne22:00

Izmantotie avoti:
https://www.euroleaguebasketball.ne...