Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atgriezīsies Eirolīgā, nevis NBA: savainotais Šengelija pagarina līgumu ar "Virtus"

Agris Suveizda

Atgriezīsies Eirolīgā, nevis NBA: savainotais Šengelija pagarina līgumu ar "Virtus"
Tornike Šengelija. Foto: Virtus Segafredo Bologna

Itālijas basketbola vicečempione un ULEB Eirokausa uzvarētāja Boloņas "Virtus" pavēstījusi par līguma pagarināšanu ar gruzīnu uzbrucēju Torniki Šengeliju, kurš piekritis turpināt sadarbību uz vēl 2+1 sezonu.

Iepriekšējās sezonas beigās Šengelija neslēpa vēlmi atgriezties Nacionālajā basketbola asociācijā, kurā viņš no 2012. līdz 2014. gadam Bruklinas "Nets" un Čikāgas "Bulls" rindās aizvadīja 45 spēles, vidēji 5,5 minūtēs tiekot pie 1,3 punktiem. Nepilnu 31 gadu vecajam spēka uzbrucējam šī vasara gan neizvērtās tāda, uz kādu bija cerējis. Pleca savainojuma dēļ Gruzijas izlases kapteinim gāja secen Tbilisi notiekošais Eiropas čempionāta apakšgrupas turnīrs, un trauma, domājams, arī krietni ierobežoja viņa izvēles iespējas darba tirgū.

Šengelija pēc Krievijas plaša mēroga iebrukuma Ukrainā pameta Krievijas armijas klubu Maskavas CSKA un nokļuva Boloņas "Virtus", ar ko tika pie otrā Eirokausa karjerā – 2010. gadā viņš šo trofeju izcīnīja arī ar Spānijas "Valencia". Finālā "Virtus" ar 80:67 pārspēja Turcijas "Bursaspor" un izcīnīja ceļazīmi uz Eirolīgu, bet Šengelija Eirokausā paguva aizvadīt astoņas spēles, vidēji 23,1 minūtē tiekot pie 8,1 punkta, 5,5 atlēkušajām bumbām un 3,5 rezultatīvām piespēlēm.

Lielu karjeras daļu Šengelija ir pavadījis Spānijas "Baskonia", ko pārstāvēja no 2014. līdz 2020. gadam un kļuva par 2020. gada Spānijas čempionu, un tāpat viņš spēlējis arī Beļģijas klubos "Charleroi" un "Pepinster". Šengelija Eirolīgā ir aizvadījis 199 spēļu, vidēji 24,4 minūtēs sakrājot 11,9 punktus, 4,9 atlēkušās bumbas un 1,9 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/en/news/toko-...

     [+] [-]

, 2022-09-17 15:35, pirms 2 gadiem
NBA? Joks??