Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Hingisa ar Mirzas palīdzību Ņujorkā svin 20. "Grand Slam" titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hingisa ar Mirzas palīdzību Ņujorkā svin 20. "Grand Slam" titulu
Martina Hingisa un Sanja Mirza uzvar otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas
Foto: AP/Scanpix

"US Open" sieviešu dubultspēļu sacensībās svētdien triumfēja pasaules pirmais duets Martina Hingisa un Sanja Mirza, kuras finālā ar rezultātu 6:3, 6:3 apspēlēja ar ceturto numuru izliktās Keisiju Delakvu un Jaroslavu Švedovu. Abām šogad kopā otrais "Grand Slam" tituls, bet Hingisai karjerā kopumā, ieskaitot vienspēles un jauktās dubultspēles, 20. "Grand Slam" trofeja.

Pērn par čempionēm kļuva Krievijas tenisistes Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina, kuras titulu nolēma neaizstāvēt, jo Makarova kājas savainojuma dēļ piedalījās tikai vienspēlēs. Vesņina dubultspēļu turnīrā startēja ar Juženiju Bušāru. Abas tika līdz 2. kārtai, bet sacensības nevarēja turpināt Kanādas tenisistes smadzeņu satricinājuma dēļ.

Hingisa "US Open" finālā spēlēja otro gadu pēc kārtas. Pērn viņa kopā ar Flāviju Pennetu Krievijas komandai piekāpās trīs setos – 6:2, 3:6, 2:6. Šveices un Itālijas tenisistes toreiz bija vadībā ar setu un breiku.

Šoreiz Hingisa, spēlējot kopā ar Mirzu, bija galvenās favorītes lomā. Abas tenisistes ieņem pirmās divas pozīcijas dubultspēļu reitingā un Ņujorkā, protams, bija izliktas ar pirmo numuru. Čempiones visos sešos mačos uzvarēja divos setos. Visgrūtākā cīņa bija ceturtdaļfinālā pret māsām Čanām – 7:6(5), 6:1. Hingisai un Mirzai tajā spēlē 1. setā izdevās uzvarēt no 0:5.

Šodien finālā varēja uzvarēt pat vēl pārliecinošāk nekā 6:3, 6:3, jo abos setos vienreiz zaudēta serve. 1. setā viens neveiksmīgs geims Mirzai, bet 2. setā pie 5:2, servējot par uzvaru mačā, tika nobreikota Hingisa. Martina šodien teicami spēlēja pie tīkla, bet Mirza, kā ierasts deva lielisku ieguldījumu ar spēka tenisu no gala līnijas. Pretinieču komandā vājais posms bija Švedova, kura ne vien slikti servēja (piecas dubultkļūdas), bet arī regulāri kļūdījās izspēlēs.

Hingisa un Mirza savas šodienas pretinieces divos setos pieveica arī ceļā uz Vimbldonas titulu, toreiz Austrālijas un Kazahstānas komandu ar 7:5, 6:3 apspēlējot ceturtdaļfinālā. Hingisai ar Mirzu šis bija tikai 12. turnīrs kopā, viņas sasniegušas sešus finālus, uzvarot piecos.

Hingisa aizvakar ar Mirzas tautieti Leanderu Paesu uzvarēja jauktajās dubultspēlēs. Tieši tāda pati kombinācija, proti, divi tituli ar Paesu un Mirzu viņai izdevās arī Vimbldonā, kur viņa Sanjai palīdzēja izcīnīt pirmo "Grand Slam" dubultspēļu titulu.

Pašai Hingisai svētdien izdevās tikt pie jubilejas 20. "Grand Slam" titula – pieci vienspēlēs, 11 dubultspēlēs un četri jauktajās dubultspēlēs. "US Open" sieviešu dubultspēlēs viņai otrais tituls. Pirmais bija ļoti sen – 1998. gadā kopā ar Janu Novotnu.

  -2 [+] [-]

, 2015-09-13 21:57, pirms 9 gadiem
Redzot sieviešu tenisa muļļāšanos, kur viena stabila Serēna palikusi, bet Vika, Maša, Petra katra ar savām problēmām mokās, Martinai ir jāatgriežas vienspēlēs ar WC un jāpajem viens GS

  -1 [+] [-]

, 2015-09-13 23:00, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Redzot sieviešu tenisa muļļāšanos, kur viena stabila Serēna palikusi, bet Vika, Maša, Petra katra ar savām problēmām mokās, Martinai ir jāatgriežas vienspēlēs ar WC un jāpajem viens GS
International 100K viņai būtu labas izredzes

     [+] [-]

, 2015-09-13 23:43, pirms 9 gadiem
Martinas laiks vienspēlēs jau sen pagājis, nevajag dzīvot pagātnē. Dubultspēlēs gan varētu novākt vēl krējumu nākamos 2-3 gadus.