Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Čīle pēdējā minūtē izrauj uzvaru un triumfē grupā; arī Urugvaja tiek 1/4 finālā

Čīle pēdējā minūtē izrauj uzvaru un triumfē grupā; arī Urugvaja tiek 1/4 finālā
Alvaro Pereiras vārti ieveda Urugvaju ceturtdaļfinālā
Foto: AP/Scanpix

''Copa America'' turnīrā aizvadītas pēdējās C apakšgrupas spēles. Saspringtā un aizraujošā spēlē Čīle izšķērdēja daudzas vārtu gūšanas iespējas, tomēr pieliktajā kompensācijas laikā uzvara tika izrauta – pēc stūra sitiena bumbu savos vārtos ieraidīja Peru aizsargs Aldo Korso. Čīle, pateicoties minimālajai uzvarai, nodrošinājusi pirmo vietu C apakšgrupā. Tikmēr Urugvaja pilnībā dominēja pret Meksiku un, izšķērdējot daudz momentu, beigās uzvarēja ar 1:0.

Divi noraidījumi, vārti pēdējā minūtē jeb Čīle izmoka uzvaru pret Peru

Salīdzinājumā ar iepriekšējām turnīra spēlēm abās komandās tika izdarītas vairākas spēlētāju maiņas (Čīles sastāvā sešas spēlētāju maiņas, Peru – deviņas), kas liecināja par to, ka treneri nebaidās zaudēt un dot saviem līderiem atpūtu.

Spēli abas vienības iesāka agresīvi, un pirmais moments radās pie Čīles vārtiem – Viljamsa Čirokes sitiens pēc paša reida lidoja nedaudz pāri vārtiem. Vēlāk 11. minūtē čīlietis Žans Bosžūrs izkārtoja labu momentu Estebanam Paredesam, tomēr bumba vārtu līniju nešķērsoja. Turpinājumā sekoja Čīles neveiksmīgi mēģinājumi atklāt rezultātu (no vārtu priekšas Umberto Suaso rikošeta raidījums lidoja centimetrus pāri vārtiem, kamēr no distances nesekmīgi sita Marko Estrada). Čīlieši turpināja būt ofensīvi, tomēr ne Ponse, ne Suaso nespēja atklāt rezultātu, un pēc pirmā puslaika 0:0.

Pēc pārtraukuma iespēju atklāt rezultātu neizmantoja čīlietis Estebans Paredess, kurš pēc partnera centrējuma sita ar galvu vārtu tīklā no sāniem. Čīle otro puslaiku iesāka ar pretinieka aplenkšanu, kamēr Peru izskatījās bīstama pretuzbrukumos. Sekoja neliels spiediens no Peru puses. Pateicoties rupjajiem sodiem, spēlētāji pamazām arvien vairāk uzvilkās, un 61. minūtē kartītes lidoja - pēc kolektīvas spēlētāju saķeršanās un problēmu risināšanas fiziskā veidā Peru izlasei sarkano kartīti nopelnīja Džankarlo Karmona, bet Čīlei – Žans Bosžūrs. Čīlei piederēja neliela iniciatīva, kuru palielināja Itālijas kluba ''Udinese'' uzbrucēja Aleksisa Sančesa uznākšana laukumā. Peru aizsardzība bija disciplinēta, kā rezultātā reti kāds no sarkanajās formās tērptajiem čīliešiem ielaizās soda laukumā.

Peru 72. minūtē atbildēja ar izšķērdētu iespēju – Čiroke īsti netrāpīja pa bumbu, atrazdamies vārtu priekšā. Čīlei uzbrukumā pietrūka veiksmes (pēc centrējuma Ponse raidīja bumbu nevis vārtos, bet ārpus laukuma, Sančesa soda sitiens lidoja nedaudz pāri vārtu pārliktnim). Savukārt 87. minūtē neticamā veidā Čīle neizrāva uzvaru - nenosegtais Luiss Himeness no vārtu priekšas ar galvu nespēja trāpīt pa bumbu...Viss vēl nebija beidzies – pēc kārtējā momenta, kuru kritienā spēja likvidēt Peru aizsargs Ramoss, Čīle tomēr izrāva uzvaru – pēc stūra sitiena Peru soda laukumā valdīja haoss, kas noslēdzās ar Aldo Korso bumbas ieraidīšanu savos vārtos.

Drāma bija noslēgusies, un Čīle varēja svinēt uzvaru spēlē un C apakšgrupā. Tas nozīmēja, ka 1/4 finālā čīliešiem pretiniekos nebūs Argentīna.

Peru – Čīle 0:1 (0:0)

Vārti: Korso 90' (s.v.)
Noraidījumi Dž. Karmona - Bosžūrs
Brīdinājumi Estrada - Revoredo, Korso, Ramoss, Libmans
Peru: Libmans, Akasjete (Vilčess 45'), Dž. Karmona, Revoredo, Ramoss, Korso, Guevara (Lobatons 69'), Gonsaless (Kariljo 76'), Baljons, Čiroke, Ruidiass
Čīle: Pinto, Ponse, Hara, Estrada, Fjero (Sančess 57'), K. Karmona, Bosžūrs, Himeness, Silva (Medels 77'), Suaso, Paredess (Valdivija 57')

Sliktā momentu realizācija neliedz Urugvajai uzvarēt un iekļūt ceturtdaļfinālā

Jau no pirmajām minūtēm vairāk pieredzējušie urugvajieši aktīvi devās uzbrukumā, kamēr Meksika varēja cerēt uz iespējām pretuzbrukumos. Urugvajas rindās aktīvākie uzbrukumā bija Luiss Suaress un Djēgo Forlans, kuri pēc individuālām vai kolektīvām darbībām apdraudēja pretinieku vārtsargu Luisu Mičelu. Urugvajai centieni rezultātu deva 12. minūtē – pēc Forlana izpildītā soda sitiena Meksikas vārtsargs Mičels sev priekšā atsita bumbu, pie kuras pirmās piesteidzās Alvaro Pereira, un 1:0 Urugvajas labā. Vadībā esošā komanda turpināja uguņot - ar milzu pūlēm Mičelam izdevās atsist Forlana raidījumu no 23 metriem.

Urugvaja kontrolēja spēles gaitu, tomēr arī Meksikai radās kāda iespēja – 22. minūtē līderis Džovanni duš Santušs, nodemonstrējot augstu klasi, izdarīja labu sitienu, kuru kritienā atsargāja vārtsargs Fernando Muslera. Varēja pamanīt, ka meksikāņiem trūkst pieredzes šāda kalibra turnīros, un brīžiem tikai veiksme paglāba no otro vārtu zaudēšanas. Tā 28. minūtē nenosegtais Forlans pretinieku soda laukumā izpildīja sitienu, kas satricināja vārtu konstrukciju. Turpinājumā Urugvaja bija pārliecinošāka, tomēr vairāk vārtus gūt līdz pārtraukumam neizdevās.

Otrais puslaiks iesākās ar skumju vēsti Meksikas līdzjutējiem – uzbrukuma līderi Duš Santušu nomainīja Peralta. Tikmēr Urugvajas fani varēja turpināt līksmot – viņu elki arī pēc pārtraukuma daudz uzbruka un bija tuvu otrajiem vārtiem. Vispirms 57. minūtē pēc Forlana izpildītā stūra sitiena Suaress bumbu adresēja Pereiram, kuru pēdējā mirklī atbruņoja Meksikas aizsargs Rejess, tad 61. minūtē pēc Suaresa piespēles Forlana sitiens lidoja pāri vārtiem. Momenti un iespējas urugvajiešiem nāca un gāja – 64. minūtē Suaress sita neprecīzi no labas pozīcijas, pēc divām minūtēm vārtsargam Mičelam izdevās tikt galā ar Forlana šāvienu no 26 metriem. Par spīti milzīgajam pārsvaram vairākos statistikas rādītājos, Urugvajai pietrūka veiksmes, lai palielinātu rezultāta starpību (Nikolasa Lodeiro sitiens 73. minūtē atsitās pret vārtu stabu, un atkal nekā...).

Atlikušajā spēle slaikā vēl vairākas iespējas netika izmantotas, un, neskatoties uz slikto momentu realizāciju, Urugvaja pašu galveno bija paveikusi – izcīnījusi uzvaru un iekļuvusi ceturtdaļfinālā, kur pretinieki būs Argentīnas futbolisti.

Urugvaja – Meksika 1:0 (1:0)

Vārti: A. Pereira 12'
Brīdinājumi Koatess – Agilars, Alaniss, Lugo
Urugvaja: Muslera, A. Pereira, Lugano, M. Pereira, Koatess, Rodrigess (Vaskess 83'), Peress, Gonsaless (Lodeiro 68'), Arevalo, Forlans (Abreu 89'), Suaress
Meksika: Mičels, Agilars (Karmona 45'), Čavess, Alaniss, Rosaless, Raso, Lopess, Garsija, Duš Santušs (Moreness 45'), Lugo, Ponse (Rodrigess 70')

C grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Čīle32104:27
2.Urugvaja31203:25
3.Peru31112:24
4.Meksika30031:40

Izmantotie resursi:
CA2011.com - El Sitio Oficial de la Copa...
soccernet.espn.go.com

     [+] [-]

, 2011-07-13 08:48, pirms 13 gadiem
Žēl, ka Peru nenoturejās, godīgāk būtu bijis neizšķirts. Sports nav taisnīgs!

     [+] [-]

, 2011-07-13 08:53, pirms 13 gadiem
čīliešiem ielaizās soda laukumā.

Gribētu redzēt kā var ielaizīties soda laukumā? Tā visā visumā raksts ir labs!

  -1 [+] [-]

, 2011-07-13 11:25, pirms 13 gadiem
Cik urugvajiešu spēlētāji nopūdelēja labus vārtu gūšanas momentus...