Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģis nespēlē, Teitums iemet 31 punktu un "Celtics" nonāk uzvaras attālumā no titula

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Porziņģis nespēlē, Teitums iemet 31 punktu un "Celtics" nonāk uzvaras attālumā no titula
Džeisons Teitums uzbrukumā. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta trešā finālsērijas spēle. Nespēlējot latvietim Kristapam Porziņģim, Bostonas "Celtics" spēja uzvarēt pirmo spēli izbraukumā pret Dalasas "Mavericks" un panākt sērijā 3-0. Jāatgādina, ka NBA vēsturē nevienai komandai līdz šim nav izdevies atspēlēties sērijā no 0-3.

Kristaps Porziņģis sērijas trešo spēli izlaida savainojuma dēļ, kas jau ļoti daudz aprunāts. Porziņģis iedzīvojies kreisās kājas mediālās tīklenes plīsumā, kā rezultātā izmežģīta stilba kaula aizmugurējā saite. Latvieša statuss sērijas turpinājumā gan paliek nemainīgs – viņa veselības stāvoklis tiks izskatīts no dienas uz dienu (day-to-day).

• Neskatoties uz to, ka slovēnis Luka Dončičs šobrīd sadzīvo ar vairākām mikrotraumām, Dalasas līderis bija ierindā un varēja palīdzēt savai komandai sērijas trešajā spēlē, kas norisinājās "Mavericks" arēnā "American Airlines Center".

• Pirmajā puslaikā "Mavericks" spēja panākt pat 13 punktu pārsvaru, tomēr "Celtics" izdevās to atspēlēt. Pirmās 24 minūtes noslēdzās ar minimālu mājinieku pārsvaru (51:50). Bostona šajā spēles nogrieznī metienus izpildīja ar zemāk precizitāti (40.9% pret 47.7%), tomēr tā spēja iemest par četriem trejačiem vairāk (9:5).

• Pirmajā puslaikā Džeisons Teitums spēja iemest 20 punktus. "Celtics" līderis izmeta 15 metienus, realizējot septiņus no tiem. Otrā laukuma galā 20 punktus iemeta cits spēlētājs, kurš pirmo divu maču laikā nebija īpaši rezultatīvs. Kairijam Ērvingam 8/14 metienos no spēles, kas deva 20 punktus. Slovēnim Dončičam šajā nogrieznī 17+3.

• Bostona ļoti labi iesāka trešo ceturtdaļu, pirmo sešu minūšu laikā iegūstot 10 punktu pārsvaru (71:61). Bostona arī ceturkšņa turpinājumā spēja ar augstu precizitāti realizētus savus metienus, tiekot pie 15 punktu pārsvara pirms noslēdzošajām 12 minūtēm (85:70).

• "Celtics" uzvarēja trešo ceturtdaļu ar 35:19. Viesi iemeta 65% savu metienu no spēles, tai skaitā piecus no 11 izmestajiem tālmetieniem. Šajā nogrieznī Brauns guva 15 punktus, bet Teitums pievienoja vēl septiņus.

• Lai arī "Celtics" spēja izvirzīties vadībā pat ar +21, "Mavericks" īsā laika posmā veica lielisku 10:0 izrāvienu, atgriežot intrigu šajā spēlē (80:91). Vēlāk sekoja vēl pāris sekmīgi uzbrukumi Dalasas izpildījumā un, kad jāspēlē bija vēl sešas minūtes, pēc Ērvinga soda metieniem Dalasai tikai mīnus trīs (90:93).

• Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Dončičs aizsardzībā pret Braunu saņēma sesto piezīmi, kā rezultātā slovēnim mačs bija noslēdzies. Pirmo reizi savas karjeras laikā Dončičam sešas piezīmes izslēgšanas turnīra spēlē.

• Dalasa turpināja savu izrāvienu (22:2), kurš tai deva iespēju nonākt vien punkta attālumā no Bostonas (92:93). "Celtics" gan izdevās atbilde – Brauna precīzais metiens un Vaita tālmetiens tai deva sešu punktu pārsvaru (98:92).

• "Celtics" izdevās izturēt spriedzi un novest maču līdz laimīgām beigām. Porziņģa pārstāvētā komanda uzvarēja ar 106:99 un nonāca vienas uzvaras attālumā no NBA titula. Lieki piebilst, ka NBA vēsturē no 0-3 neviena komanda nav atspēlējusies.

• Teitums uzvarētāju labā guva 31 punktu (1p. 5/5, 2p. 7/13, 3p. 4/13), izcīnīja sešas bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Brauns pievienoja 30 gūtos punktus (1p. 4/5, 2p. 10/13, 3p. 2/9), astoņas atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles.

• Zaudētāju rindās Ērvings bija rezultatīvākais. Viņam 35 punkti (1p. 5/5, 2p. 9/22, 3p. 4/6), savukārt sešas piezīmes savākušajam Dončičam šajā spēlē 27 punkti (1p. 4/4, 2p. 10/20, 3p. 1/7), sešas bumbas zem groziem un tikpat rezultatīvas piespēles.

NBA finālsērija

Pāris1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērija
[1A] Celtics – [5R] Mavericks107:89105:98106:9915.06.(18.06.)(21.06.)(24.06.)3-0

Izmantotie resursi:
ESPN - Serving Sports Fans. Anytime. Anywhere.

1 2 3 4 122 komentāri
Slēpts komentārs: Subjektīvais

  +8 [+] [-]

, 2024-06-13 08:11, pirms 3 mēnešiem
Subjektīvais rakstīja: Es personīgi neatceros, ka tiesneši šitā nošvilptu mājniekus NBA finālā...
Nu pārīti no tiem izškirošajiem sodiem varēja arī nesvilpt un pārīti varēja Bostonai nosvilpt...
Tas ir subjektīvs viedoklis.

 +10 [+] [-]

, 2024-06-13 08:13, pirms 3 mēnešiem
Nja, tiesāšana nu tāda. Un var redzēt, ka Dallas nav dukas. Nekapā. Irving gan labs šonakt. p.s. vakadzēja Lukam pēc konf. fināla ļaut to aliņu izdzert
Slēpts komentārs: kristaps30
Slēpts komentārs: fans81
Slēpts komentārs: LUKA GOAT MVP

 +18 [+] [-]

, 2024-06-13 08:21, pirms 3 mēnešiem
fans81 rakstīja: Lazaretei tituls...
Bostona diez vai pagarinās ar šo līgumu.
Bet jāapsveic jau ir pirmais latvietis ar gredzenu.
Līgums vēl uz 2 gadiem, ko tur pagarināt?

 +21 [+] [-]

, 2024-06-13 08:22, pirms 3 mēnešiem
Pēdējā ceturdaļā uzbrukums Bostonai pazuda vispār.
Jāsaka paldies Kidam par izcilo minūtes pārtraukumu kura laikā apstādina Mavs lielo atspēlēšanos un paša spēlētāji ir nikni uz viņu.

Es pat nezinu ko teikt Lukas sakarā.Tās viņa piezīmes pēdējā ceturdaļā vnk stulbas.Viena stulbāka par otru un vistrakāko vispār neiedeva kur ieleca JB kājās.

Tiesnešus Luka jau izbesīja no spēles sākuma.Katrs moments beidzas ar čīkstēšanu un nav nozīmes kurā laukuma pusē.Sit piezīmes uzbrukuma sākumā.Čikst un neatgriežas aizsardzībā.BIja vismaz 3 reizes kur viņš neatnāk atpakaļ un Bostona iemet.
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs

  -4 [+] [-]

, 2024-06-13 08:29, pirms 3 mēnešiem
Kopumā negatīvi pārsteidz, ka otrā spēle pēc kārtas tiesneši pavelk Bostonu, es nesaku, ka viņi uzvarēja, bet svarīgos brīžos piezīmes sāk interesanti dalīt un mēs zinām, ka līgai patīk ieteimēt rezultātu.

Bet fināla lielākā problēma priekš Mavs ir Kids, reāli savainots Luka velk komandu un Kids nespēj izdomāt, kā rezerves pieslēgt
Slēpts komentārs: Sporta novērotājs

  -2 [+] [-]

, 2024-06-13 08:35, pirms 3 mēnešiem
GreenBoston#7 rakstīja: Pēdējā ceturdaļā uzbrukums Bostonai pazuda vispār.
Jāsaka paldies Kidam par izcilo minūtes pārtraukumu kura laikā apstādina Mavs lielo atspēlēšanos un paša spēlētāji ir nikni uz viņu.

Es pat nezinu ko teikt Lukas sakarā.Tās viņa piezīmes pēdējā ceturdaļā vnk stulbas.Viena stulbāka par otru un vistrakāko vispār neiedeva kur ieleca JB kājās.

Tiesnešus Luka jau izbesīja no spēles sākuma.Katrs moments beidzas ar čīkstēšanu un nav nozīmes kurā laukuma pusē.Sit piezīmes uzbrukuma sākumā.Čikst un neatgriežas aizsardzībā.BIja vismaz 3 reizes kur viņš neatnāk atpakaļ un Bostona iemet.
Eh! Nācu izlasīt Tavu komentāru. Biju pārliecināts, ka viņš sāksies: 3 down 1 to go

  +6 [+] [-]

, 2024-06-13 08:36, pirms 3 mēnešiem
autors vispār nesaprot, kur atrodas. neskatoties uz Lukas mikrotraumām, viņš spēlēja… ko tu zini par šīm traumām? luka visu sezonu ņaud. viņa vienīgā mikrotrauma - liekais svars. kp vispār nav salīdzināms, jo ne tāds auguma, ne tādas kājas ir dončičam.
Slēpts komentārs: labdien

 +13 [+] [-]

, 2024-06-13 08:38, pirms 3 mēnešiem
kristaps30 rakstīja: Es ceru ka ceturtā būs atpakaļ Kristaps Porziņģis un operācija iespējams būs tikai pēc olimpiskas kvalifikācijas es tā ceru ka jā tiekam tad iespējams pēc olimpiādes, jo spēlet viņš var bet operācija ir neizbēgama
Jā, jā, Kristaps ar saplīsušu kāju spēlēs kvalifikāciju, tad vēl ar tādu pašu saplēstu kāju uzspēlēs olimpiādi un tad pirms NBA sezonas sākuma gulsies zem skalpeļa, lai nepaspētu atveseļoties līdz sezonas sākuma. Un Bostona tam visam piekritīs un tikai noskatīsies. Manuprāt, tas ir visnereālistiskākais scenārijs no visiem. Labi jau būtu, ja Kristaps kaut cik palīdzētu kvalifikācijā, bet par dalību olimpiādē, manuprāt, šobrīd var aizmirst. Ļoti ticams, ka Kristaps tomēr nepalīdzēs. Arī tā trauma laikam ir tāda, kam laiks nepalīdzēs sadzīt, tikai skalpelis. Nebūtu prāta darbs vēl pēc kvalifikācijas mēnesi neoperēt un tad pēc olimpiādes ķert karstu. Bostona to nepieļaus.
Slēpts komentārs: aksels82inbox.lv

 +14 [+] [-]

, 2024-06-13 08:40, pirms 3 mēnešiem
Sporta novērotājs rakstīja: Tāpēc, ka tiesnešiem ir jāsāk beidzot normāli tiesāt, nevis ignorēt pret Luku piezīmes, loģiski, ka sāks čīkstēt, ja ir redzams, ka ignorē piezīmes.
Tas ir playoff.Tev nedos par katru kontaktu piezīmes.Es kaut kā neredzu ka pret Teitumu dotu piezīmes kur viņu katru reizi dauza ejot uz groza apakšu.Lukam pēc katra metiena kurš nav step back vai trīnis ir čīkstēšana iemet vai neiemetot metienu.
Izcils moments Lukas step back pret Tilmenu.Tilmens nostrādā aizsardzībā un traucē Lukam un viņš netrāpa.Tilmenam joprojām roka ir gaisā un Luka aizķer to un bļauj tiesnesim virsū guļot uz grīdas.Bostona aizskrien un iemet.

 +19 [+] [-]

, 2024-06-13 08:42, pirms 3 mēnešiem
Sporta novērotājs rakstīja: Nez, ja nemaldos Pīrss teica, ka Bistona spēlē labāk bez KP un nedaudz tā arī izskatās, tas nebrīnīšos, ka viņu mēģinās aizmainīt
To teica Hārdaveja sencis kurš heito KP kopš treida uz dalasu.Viņš pat teica ka tas nebija KP treids bet gan Hārdaveja treids. KP bija tikai bonus tam treidam un Dalasa gribēja Timiju

 +11 [+] [-]

, 2024-06-13 08:45, pirms 3 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Mani mazliet satrauc, ka Bostona lieliski tiek galā arī bez KP, uz tā arī guvuši praktiski visas uzvaras.
Vai tas komandā neradīs ar laiku pārdomas, ka 30+ milj. var arī ieekonomēt?
Šī ir perimetra spēlētāju sērija.Te arī Tilmens tika galā.
Skaitļi tāpat pasaka ka pirmajās divās spēlēs Bostona bija labāka ar KP abās pusēs un starpība bija dikti liela.Net reitings bija 25+. Uzbrukums bija ap 110+ un aizsardzība nedaudz virs 90..Ar Horfordu viss bija pa nullēm.Kaut kāds 104 un 104

  +4 [+] [-]

, 2024-06-13 08:46, pirms 3 mēnešiem
Švāģeris Bacha , 2024-06-12 17:57, vakar , ignorēt , atbildēt
ka jau teicu serija bus 4:2, majas speles panems Luka Magic un bus 2:2, tad Celtics notizlosies savas majas un zaudes, serija 2:3 un majas Luka Magic ar 55 punktiem un +45 sagravi panems 4:2 turzu, Magicam MVP balva, visi laimigi!
Švāģeris Bacha , 2024-06-12 18:30, vakar , ignorēt , atbildēt

3P ar glanci rakstīja: Pamuļķi, tu jau prognozēji, ka pelmenis jau otrajā spēlē salādeš 50 un Dallasa uzvarēs ar 140:92. tavas prognozes nav kaķa caurejas vērtas!

slotas kats dazreiz izsauj uz otru pusi, bet soreiz mana prognoze ir 1925% pareiza


Tā! Kur ir Korgijs Bacha?! Gaidu viņa slapjo prognōzi par gaidāmo, prātam neaptveramo Mavs kambeku!!

  +5 [+] [-]

, 2024-06-13 08:48, pirms 3 mēnešiem
Spēle kā pa viļņiem. Vienu brīdi Celtics spēle labu saturīgu komandas spēli uzbrukumā un pēkšņi ieslēdzās kaut kāds klikšķis un visi aizmirst par komandu un sāk taisīt iso/hero ball un met kaut kādus mistisķos metienus pāris rokām no Āfrikas.

Saprotu, ka Teitumam ir konkurence uz final MVP (Brown), bet nu vajadzētu tomēr kā komandas līderim spēlēt gudrāk. Tik daudz stulbi un sasteigti metieni...

  -4 [+] [-]

, 2024-06-13 08:49, pirms 3 mēnešiem
Par Luku un čīkstēšanu. Esmu basī (jauniešu) 10+ gadi. Novērējums vienkāršs - t.s. "stāriem" jābūt nedaudz impjiem, jāčīkst, jāstrīdas ar tiesnešiem. Neatbalstu, bet tā ir. Protams, skillu neviens nav atcēlis. Vienkāršie kapātāji tā arī paliek kapātāji.100 piemēru, MJ, KB u.t.t. Savā laikā Šaks vienojās ar komandas biedriem pa kluso, ka Kobem bumbu nedos.
Slēpts komentārs: aksels82inbox.lv

  -2 [+] [-]

, 2024-06-13 08:50, pirms 3 mēnešiem
Švāģeris te normāli pieduras par jums, pokemoniem.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-13 08:50, pirms 3 mēnešiem
Man ļoti patika epizode 4.cet sākumā, kad Teitums izspēlēja uz Brūnā troiku, bet plakanzemis apmaldījās izplatījumā!

Bet nu Bostona ir drāmas karaliene!!

Un ir pilnīgi skaidrs, ka par šīs spēles tiesāšanu raudās gan crybaby, gan viņa SC atbalsta grupa, gan pārējie fani pasaulē!
Slēpts komentārs: Damokla_zobens_23

  +4 [+] [-]

, 2024-06-13 08:58, pirms 3 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nja, bet sausais atlikums ir vienkāršs - komanda uzvar bez KP, un maksā viņam 30+ milj. Es domāju, ka arī Celtics forumos šī tēma noteikti jau ir pacelta.
Ir redzēts realGM/reddit vispār tikai viens teksts par KP treidu.
Tas pats bija ņemot KP kopā ar vēl +/- 10 centriem kuriem bieži ir traumas pēdējos gados.
Nav reāli bijuši konkrēti teksti par to ka vajag treidot KP uz sitiena.
Viņu varbūt varētu aiztreidot pēc nākošās ja Wyc negribēs maksāt baigo luxury tax.Būs Teituma super max un šogad/nākošgad DWhite līgums.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-13 09:00, pirms 3 mēnešiem
tiesasana bija pilniga pakala, bet ne pietiekosi lai attaisnotu, ka pasi aizlaida -20 pari,

  +5 [+] [-]

, 2024-06-13 09:01, pirms 3 mēnešiem
labdien rakstīja: Švāģeris te normāli pieduras par jums, pokemoniem.
Izskatās, ka tu, pokemon, nesaprati, kurš par kuru pieduras. Man patīk viņa fantāzijliterārais piegājiens komentāriem.
Man, tāpat kā tev, nenormāli patika Lūkas Meģika fantastiskā spēle aizsardzībā šonakt! Jo īpaši divas epizodes:
Tā, kad viņš bija izlēmis segt Pričardu jau pretinieka laukuma pusē, kad šis ievadīja uzbrukumu! Pričards pieklājības pēc aiz centra līnijas nolēma pagaidīt, kamēr brangais slovēnis atlēkšos uz savu laukuma pusi!
Un tā, kur viņš līdaciņā ieleca Brūnajam kājās, izpleta rokas un sāka raudāt tiesnešu virzienā.

  +4 [+] [-]

, 2024-06-13 09:01, pirms 3 mēnešiem
Ja Bostona zaudētu spēli, tas būtu tīri uz Mazulas. Pieļaut 20:2 izrāvienu spēles pēdējā ceturtdaļā no galvenā trenera ir katastrofa. Par laimi viss beidzās kā vajadzēja beigties. Par 95% Bostona ir čempioni.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-13 09:03, pirms 3 mēnešiem
fans81 rakstīja: Lazaretei tituls...
Bostona diez vai pagarinās ar šo līgumu.
Bet jāapsveic jau ir pirmais latvietis ar gredzenu.
jau pagarināja

  +6 [+] [-]

, 2024-06-13 09:06, pirms 3 mēnešiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Nja, bet sausais atlikums ir vienkāršs - komanda uzvar bez KP, un maksā viņam 30+ milj. Es domāju, ka arī Celtics forumos šī tēma noteikti jau ir pacelta.
nu fakts ir, ka traumas ir arī izčakarējušas KP karjeru līdz šim un nez vai tālāk būs labāk, vismaz būs gredzens par piemiņu tagad kā izskatās un tad jau redzēs... ja nu Celtics tagad aiziet dinastija. Katrā ziņā labāka karjeras trajektorija kā citiem mūsu 1. kārtas čaļiem NBA un NHL

  -2 [+] [-]

, 2024-06-13 09:07, pirms 3 mēnešiem
GreenBoston#7 rakstīja: Tas ir playoff.Tev nedos par katru kontaktu piezīmes.Es kaut kā neredzu ka pret Teitumu dotu piezīmes kur viņu katru reizi dauza ejot uz groza apakšu.Lukam pēc katra metiena kurš nav step back vai trīnis ir čīkstēšana iemet vai neiemetot metienu.
Izcils moments Lukas step back pret Tilmenu.Tilmens nostrādā aizsardzībā un traucē Lukam un viņš netrāpa.Tilmenam joprojām roka ir gaisā un Luka aizķer to un bļauj tiesnesim virsū guļot uz grīdas.Bostona aizskrien un iemet.
Pat normālas piezīmes nefiksē. Tu totāli noignorē ko nenosvilpj, vai tās apšaubāmas piezīmes l, pāris, ko iedot lukam, vai vispār pret mavs un diezgan interesantos beīžos

  +3 [+] [-]

, 2024-06-13 09:08, pirms 3 mēnešiem
Sporta domātājs rakstīja: Ja Bostona zaudētu spēli, tas būtu tīri uz Mazulas. Pieļaut 20:2 izrāvienu spēles pēdējā ceturtdaļā no galvenā trenera ir katastrofa. Par laimi viss beidzās kā vajadzēja beigties. Par 95% Bostona ir čempioni.
99%

 +13 [+] [-]

, 2024-06-13 09:23, pirms 3 mēnešiem
Šo spēli var rādīt jauniem basketbolistiem KĀ NEVAJAG spēlēt... Otrā puslaika beigas Pelmenis met 2 uzbrukumus trīnīšus, abos uzskata, ka ir sods un paliek runāties ar tiesnešiem uzbrukuma zonā un pretī ierij 5 punktus. To vispār bērniem māca - kamēr nav svilpes, spēlē! Nepiedodama paviršība no spēlētāja, kurš tā kā kandidē uz MVP.
1 2 3 4 122 komentāri