Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mirotičs pauž lielu neizpratni par izstumšanu no Čikāgas "Bulls" rotācijas

Mirotičs pauž lielu neizpratni par izstumšanu no Čikāgas "Bulls" rotācijas
Nikola Mirotičs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Čikāgas "Bulls" spēka uzbrucējs Nikola Mirotičs nav piedalījies jau trīs spēlēs pēc kārtas, pirmajās divās paliekot uz rezervistu soliņa, bet pēdējā netiekot iekļauts "aktīvo" spēlētāju sarakstā. Spānijas izlases basketbolists pauda neizpratni par radušos situāciju.

"Treneris man pateica, ka esmu ārā no rotācijas," sacīja Nikola Mirotičs. "Pateica, ka man ir jāturpina būt gatavam, taču nedeva nekādu mājienu par to, ka es spēlēšu vai kad es spēlēšu. Tikai teica, lai palieku gatavībā. Es zinu, ka esmu gatavs, un zinu, ka varu palīdzēt čaļiem. Protams, mans sniegums nav bijis stabils, taču ne tikai mans – visa komanda spēlējusi kā pa kalniem. Un atrašanās šādā situācijā, atrašanās ārpus rotācijas man nešķiet loģiska."

Vaicāts, ko galvenais treneris Freds Hoibergs viņam ieteica darīt, lai atgrieztos rotācijā, Mirotičs teica, ka skaidras atbildes nebija: "Tieši to es viņam arī prasīju. Prasīju, ko gan varu darīt, lai atgrieztos ierindā. Prasīju, ko varu darīt, lai būtu rotācijā. Prasīju, kas man jādara citādi. Un izskatījās, ka viņš gribēja dot iespēju komandas jaunajam spēlētājam [Žofrē] Loverņam. Un man vienkārši jābūt gatavam. Viņš teica, ka, iespējams, pienāks laiks, kad man būs otra iespēja. Ka man ir jāstrādā un jāgaida."

"Tas ir ļoti labs jautājums," Mirotičam tika vaicāts, kā šādā situācijā saglabāt pozitīvismu. "Tas ir ļoti sarežģīti, ļoti sarežģīti. Nav pārāk daudz lietu, ko šobrīd varu darīt. Izskatās, ka situācija nav atkarīga no manis. Tā ir atkarīga no trenera. Vienmēr esmu bijis labs komandas biedrs, vienmēr esmu bijis profesionāls, tādēļ turpināšu tāds būt – darīšu savu darbu un gaidīšu. Taču man ir ārkārtīgi grūti izprast šo situāciju. No 30 minūtēm [domātas 27 minūtes 4. martā pret "Clippers"] līdz izstumšanai no rotācijas – to ir grūti saprast. Bet tāds ir trenera lēmums, un man tas ir jāciena."

Mirotičs gan noliedz, ka tagad vēlas, lai pāreju perioda izskaņā būtu ticis aizmainīts: "Čikāgā ierados tādēļ, ka gribu spēlēt šeit. Viņi mani nodraftēja, viņi izdarīja visu, kas viņiem bija jāizdara, un viņi mani gaidīja. Un man palikšana komandā bija kā vēl viena iespēja. Biju ļoti koncentrējies, smagi strādāju, darīju visu, lai būtu gatavs. Laukumā jutos daudz labāk, taču viņi pieņēma tādu lēmumu, kādu pieņēma. Tas ir smagi. Šī sezona ir bijusi smaga. Man ir bijis ļoti grūti atrast veidu, kā izbaudīt spēli. Tam ir daudz iemeslu. Viens no tiem esmu arī es pats [un mans sniegums]. Es to saprotu. Tādēļ tagad vienīgā cerība ir, ka uzvarēsim dažas spēles un iekļūsim izslēgšanas spēlēs."

Savā trešajā sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā Mirotičs piedalījies 54 spēlēs, tikai divas sākot starta pieciniekā. Mirotičs laukumā vidēji bijis nepilnas 23 minūtes, guvis 9,1 punktu un izcīnījis 5,1 atlēkušo bumbu. Čikāgas "Bulls" piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas un Austrumu konferencē izkritusi no labāko astotnieka, ar 31 uzvaru un 35 zaudējumiem noslīdot uz desmito pozīciju.

Izmantotie resursi:
Nikola Mirotic frustrated by removal from...


, 2017-03-13 23:40, pirms 7 gadiem
Nezinaju ka vins ir no Spanijas vai tad nav no Serbijas.?
, 2017-03-13 23:45, pirms 7 gadiem
girgensonsNHL rakstīja: Nezinaju ka vins ir no Spanijas vai tad nav no Serbijas.?
viņš ir melnkalnietis, kas pārstāv Spāniju
, 2017-03-14 00:16, pirms 7 gadiem
"..vienmēr esmu bijis profesionāls, tādēļ turpināšu tāds būt.."
ļoti profesionāli ir pēc 3 spēlēm raudāt medijiem un atstāstīt dialogu ar treneri...
, 2017-03-14 08:47, pirms 7 gadiem
Nu re, šonakt jau 28 minūtes un 24+11
Deni Avdija. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
10

Avdiju aizmaina uz Portlendu, ''Knicks'' dod 212 miljonus Anunobi

Vairāki darījumi notikuši Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Vašingtonas ''Wizards'' pret Malkolmu Brogdonu, šī gada 14. kārtas izvēli un 2029. gada drafta izvēli uz Portlendas ''TrailBlazers'' aizmainījusi Deni Avdiju. Jaunus līgumus ar savām komandām tuvojas noslēgt Oudžī Anunobi un Niks Klekstons - pirmajam ''Knicks'' varētu dot piecu gadu līgumu par 212 miljoniem, bet otrajam ''Nets'' četru gadu līgumu par 100 miljoniem.
Adams Silvers un Zakarī Risašers. Foto: USA Today Sports/Scanpix
9

Otro gadu pēc kārtas francūzis: NBA draftā pirmais numurs tiek Risašeram

Naktī uz ceturtdienu notika Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta pirmās kārtas izvēļu izdarīšana. Otro gadu pēc kārtas ar pirmo numuru tika izraudzīts basketbolists no Francijas - Atlantas ''Hawks'' izvēle krita uz Zakarī Risašeru. Ar otro numuru izvēlējās Aleksu Sarru, bet trešo - Rīdu Šepardu.
Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss. Foto: AP/Scanpix
10

"Celtics" ĢM: Iespējams, Porziņģim nāksies izlaist nākamās sezonas sākumu

LETA. Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas, iespējams, varētu izlaist nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pašu sākumu, raidierakstā "The Ryen Russillo Podcast" minēja Bostonas "Celtics" ģenerālmenedžeris Breds Stīvenss.