Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2507, Did:0, useCase: 3

Vai šovakar Rīgas "Dinamo" KHL sezonas pēdējā spēle?

Unibet.com
Unibet.com

Vai šovakar Rīgas "Dinamo" KHL sezonas pēdējā spēle?
Artis Ābols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar savu, iespējams, pēdējo sezonas spēli aizvadīs Rīgas „Dinamo”, tiekoties ar Doņeckas „Donbass” sērijā, kurā pagaidām zaudē ar 1:3. Nepieciešama uzvara un tikai uzvara, tiesa, bukmeikeri Rīgas iespējas to paveikt nevērtē nemaz tik augstu.

Skaidrs, ka Rīgas „Dinamo” hokejisti pēc šī vakara spēles atgriezīsies Latvijā, viens liels jautājums gan ir, vai līdzīgu maršrutu mēros arī Doņeckas „Donbass” hokejisti? Neskaitot trešās spēles sagrāvi ar 3:7, „Donbass” šo sēriju aizvada nosvērti un vismaz aizsardzībā disciplinēti (mača izskaņās šī disciplinētība gan zūd un pāraug vēlmē uz nevajadzīgiem asumiem), kas nemudina domāt, ka „Dinamo” varētu uzvarēt trijās spēlēs pēc kārtas.

Taču, lai turpinātu sezonu, Rīgai ir jāizdara tieši tas, tiesa, bukmeikeri „Dinamo” izredzes vērtē kā samērā vājas jau pirmajā (piektajā) spēlē. Koeficents uz uzvaru pamatlaikā ir augstais 3,60, kamēr zaudējums pamatlaikā novērtēts ar koeficentu 1,85.

Sērijas trešā spēle parādīja, ka „Donbass” iespējams uzvarēt ar aktīvu hokeju, uzbrūkošu un bezbailīgu. Ukrainas komandas spējas aizsardzībā nav noliedzamas, taču dažbrīd tai tomēr trūkst dzirkstelītes, tiesa, „Dinamo” tās trūkst vēl vairāk.

Ja pirmo un trešo periodu šajā sērijā „Dinamo” vēl izdevies aizvadīt periodiski labi, tad otrajos periodos gan vērojama lejupslīde. Iespēja, ka „Dinamo”, kura pēdējās piecās spēlēs otrajos periodos guvusi četrus vārtus, šovakar otrā perioda ietvaros gūs vismaz vienus vārtus, ir novērtēta ar koeficentu 1,88.

Sērija kopumā izvērtusies pietiekami rezultatīva – vidēji mačā 6,5 vārti, lai gan nevajadzētu aizmirst, ka trīs no sērijas 26 vārtiem gūti tad, kad „Dinamo” vārtsargs bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Ja hokejistiem izdosies atkārtot šādu rezultativitāti arī šovakar, tad iespējams savu likmi („Over 5,5”) pareizināt ar koeficentu 3,15, bet „Over 6,5” ir novērtēts ar ļoti augsto 5,50.

Interesanti būs arī vērot, kuram no vārtsargiem sezonas potenciāli noslēdzošajā mačā uzticēsies Artis Ābols. Regulārajā sezonā komandu vilka Mikaels Telkvists, taču Ābols par viņa sniegumu „play-off” laikā nebija līdz galam apmierināts, taču vai tas būs gana nopietns iemesls, lai riskētu noslēgt sezona ar Sedlāčeku? Jebkurā gadījumā, „Dinamo” vārtsargiem jāparāda trīs lieliskas spēles pēc kārtas, un tas jāsāk jau šodien. Likme uz to, ka „Donbass” negūs vairāk par diviem vārtiem, ir ar koeficentu 1,78.

Ļoti izšķirošs mačs šodien būs arī Maskavas „Dynamo” un Jaroslavļas „Lokomotiv” sērijā, kur pagaidām 2:2. Miķelis Rēdlihs iepriekšējā mačā attaisnoja daudzas regulārās sezonas neveiksmes, gūstot uzvaras vārtus, un „Lokomotiv” izrāda vairāk nekā nopietnu pretestību Oļega Znaroka „Dynamo”. Šodienas mačā gan bukmeikeri joprojām favorīta lomu atvēl „Dynamo” ar Mārtiņu Karsumu ierindā, tāpēc jo izdevīgāks varētu būt „Lokomotiv” pārsteigums – tās uzvarai ir koeficents 4,60, turklāt visas četras iepriekšējās spēles noslēgušās tikai ar vienu vārtu starpību. Šī mača sākums 17:30 pēc Latvijas laika, bet „Dinamo” uzsāks savu cīņu pusotru stundu vēlāk.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-13 10:14, pirms 10 gadiem
Ļoti ceru,ka nekas vel nav beidzies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-13 10:42, pirms 10 gadiem
JĀ!

  +2 [+] [-]

, 2014-03-13 11:11, pirms 10 gadiem
Ja Doņecka atkal gūs vieglus vārtus ar neizdevušos metienu no neērtās puses starp kājsargiem pretuzbrukumā no nulles leņķa ar muguru pret vārtiem, kas sekos pēc Ozoliņa vēlmes vienpersonīgi nogādāt ripiņu Donbasa vārtos, tad jā, tad viss būs beidzies.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-13 11:19, pirms 10 gadiem
Kaut kā samocītas tās beigas izvērtās Dinamo ! Nav tās padarītā darba sajūtas! Varbūt taupās uz PČ?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-13 11:26, pirms 10 gadiem
Vidziņš rakstīja: Kaut kā samocītas tās beigas izvērtās Dinamo ! Nav tās padarītā darba sajūtas! Varbūt taupās uz PČ?
Noteikti, 2 mēnēšus pirms Pč, viņi izdomā, ka cīņa par punktiem visu sezonu bija bezjēdzīga un labāk pasēdēt mājās līdz Minskai

     [+] [-]

, 2014-03-13 12:02, pirms 10 gadiem
Vidziņš rakstīja: Kaut kā samocītas tās beigas izvērtās Dinamo ! Nav tās padarītā darba sajūtas! Varbūt taupās uz PČ?
Vajadzetu tie preteji..Ko tur taupities?Ja zaud tad sanak gandriz 2 menesi bez spelu praksem..

     [+] [-]

, 2014-03-13 12:12, pirms 10 gadiem
Man jau liekas ka tīri sportiskā un psiholoģiskā ziņā šodienas spēlē DR jābūt priekšrocībām. Bet vai spēs 3 spēles pēc kārtas uzvarēt, tas ir cits jautājums. Smagas aizdomas, ka šodien DR uzvarēs, bet uz sēriju gan skatos pesimistiski.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-13 13:26, pirms 10 gadiem
Paliec sveiks Ģinamo! Ar tādu spēli pat cerību nav,plāns izpildīts.Ja sezonas sākumā Tellijs vilka, tad tagad pašiem jākapā, un variantu maz (dažreiz jau kautkas īstermiņā uzplaiksta: kā vajadzētu būt)