Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" pret "Celtnieku" - divi dueļi divās dienās, otrais TV tiešraidē

Jānis Pārums

"Tenax" pret "Celtnieku" - divi dueļi divās dienās, otrais TV tiešraidē
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šajā nedēļas nogalē divreiz divu dienu laikā tiksies šobrīd divi spēcīgākie Latvijas klubi – Latvijas čempioni un turnīra līderi Dobeles "Tenax" un čempionāta vicelīderi "Celtnieks/LSPA".

Jau šovakar plkst. 20:00 abas komandas tiksies Baltijas Handbola līgas Izaicinājuma kausa turnīra spēlē. Sākotnēji spēle bija paredzēta Rīgā, taču O. Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolas noslogotības dēļ tika pārcelta uz Dobeli (tādejādi pēdējā savstarpējā spēle Baltijas līgas regulārajā čempionātā, kas bija ieplānota 7.martā Dobelē, notiks Rīgā).

Ja dobelnieki par savu vietu BHL Izaicinājuma kausa "Final 4" var justies puslīdz droši, tad "Celtniekam" abi atlikušie mači (kā jau minēts – abi pret dobelniekiem) ir "uz dzīvību un nāvi" – šobrīd gan "Celtnieks/LSPA" ir četriniekā, taču uz papēžiem min Kauņas "Granitas", kas atpaliek tikai par punktu, turklāt aizvadījusi par vienu spēli mazāk. Atlikušajos mačos Kauņas handbolistiem jāspēlē ar "Dragunas" (pirmajā savstarpējā spēlē savā laukumā zaudēts ar 23:25), "Vityaz" (32:31 viesos) un "Viljandi" (28:34 viesos). Jāpiebilst, ka visas trīs spēles "Granitas" aizvadīs marta sākumā piecu dienu laikā.

Tādējādi šī vakara mačs "Celtniekam" būs ļoti nozīmīgs cīņā par "Final 4". Savstarpējās spēlēs "Celtnieks/LSPA" dobelniekus pēdējos gados nav pieveikuši (šogad abos macos pārliecinoši zaudējumi, pērn vienā no spēlēm cīnījās neizšķirti 27:27), taču šīvakara spēles likme ir ļoti augsta, lai tradīcijas lauztu.

Nopietns un būtisks zaudējums dobelniekiem ir līnijas spēlētājs Egils Politers, kas krūšu muskuļa plīsuma dēļ nevarēs spēlēt tuvākos deviņus mēnešus. Turpretī "Celtniekam" pēc ilgāka laika ierindā būs Lauris Rūtiņš un zviedru leģionārs Matiass Johansons.

Rīt plkst. 17:00 abas komandas tiksies vēlreiz, šoreiz jau Latvijas čempionāta ietvaros. Šai spēlei pēc nozīmības nebūs tik liela likme, jo abas komandas diezgan pārliecinoši ieņem pirmās divas pozīcijas – dobelnieki ir stabili pirmie, "Celtnieks" atpaliekot par septiņiem punktiem, tikpat stabili ieņem otro vietu. Tas gan nenozīmē, ka cīņa par uzvaru nenotiks, jo "Tenax" Latvijas čempionātā nav zaudējuši jau 41.spēli pēc kārtas (!) un ikviena komanda alkst šo sēriju pārtraukt.

Vēl viena intriģējoša un saspringta spēle sestdien gaidāma Ogrē, kur plkst. 18:00 tiksies Latvijas vicečempioni "Ogre/Miandum" un pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Latgols". Abas savstarpējās spēles šosezon bijušas sīvas un komandas uzvaras dalījušas uz pusēm – savā laukumā ogrēnieši uzvarēja ar 31:29, bet Ludzā "Latgols" revanšējās ar 31:28. "Ogre/Miandum" šobrīd cīnās par trešo pozīciju (kopā ar "Jūrmalas Sportu" ir pa 20 punktiem, bet abās savstarpējās uzvarēja ogrēnieši). Vēl viena spēle notiks svētdien, kad ASK/LU savā laukumā uzņems "Jūrmalas Sportu". Šajā nedēļas nogalē bija ieplānota arī LAT98 un Vaiņodes spēle, bet tā pārcelta uz nenoteiktu laiku gripas epidēmijas dēļ, kas skārusi abu komandu spēlētājus.

Trīs spēles notiks arī sieviešu Virslīgā, no kurām saistošākā solās būt pērnās sezonas čempionu "Stopiņu NHK" un bronzas medaļnieču LSPA spēkošanās. Šosezon komandas uzvaras dalījušas uz pusēm, turklāt allaž uzvarējušas viešņas - ASK zālē oktobrī pie uzvaras ar 21:18 tika stopiņietes, bet decembrī Ulbrokā LSPA revanšējās ar 24:22.

Virslīga vīriešiem

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

Kalendārs/Rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

BHL Izaicinājuma kauss

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv