Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis pret Valančūnu, "Knicks" pret rezultatīvāko līgas spēlētāju

Andrejs Siliņš

Porziņģis pret Valančūnu, "Knicks" pret rezultatīvāko līgas spēlētāju
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Arī svētdienas naktī spēles aizvadīs abas mūsu spēlētāju pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas – Kristapa Porziņģa Ņujorkas “Knicks” 2:30 viesos tiksies ar Toronto “Raptors”, bet pusstundu vēlāk sāksies Dāvja Bertāna Sanantonio “Spurs” cīņa izbraukumā pret Hjūstonas “Rockets”.

Ja pirms iepriekšējās spēles pret “Celtics” varēja rakstīt, ka pēc Kurta Rembisa stāšanās pie aizsardzības koordinēšanas “Knicks” jau pirmajā mačā pirmoreiz sezonā neļāva pretiniekiem gūt simt punktu, tad mačs Bostonā atkal deva realitātes pieskārienu – drīzāk tā bija “Nets” nevarība nekā “Knicks” pēkšņie uzlabojumi spēlē savā laukuma galā, kas ļāva Ņujorkas derbijā neielaist simt punktu.

Mačā pret “Celtics” divas tehniskās piezīmes saņēma “Knicks” superzvaigzne Karmelo Entonijs, kuram līdz ar to nācās doties uz dušām jau otrajā ceturtdaļā. Tiesnesis Tonijs Brazerss pēc mača atklāja, ka tehniskās piezīmes Melo saņēmis par izrunāšanos. Lai gan Entonija sieva “Twitter” rakstīja, ka Brazersam jau vēsturiski izveidojusies slikta attieksme pret Melo, tiesnesis noraidīja tādas runas. Būtu jocīgi, ja viņš tās apstiprinātu.

Karmelo no spēles tika izraidīts pirmo reizi četru gadu laikā (devīto reizi karjerā) un “Knicks” komandai vispār mačs Bostonā izvērtās ārkārtīgi nepatīkams. It kā nepietiktu jau ar pašu slikto sniegumu, tiesneši vēl parūpējās par sešām tehniskajām piezīmēm Ņujorkas komandai. Par tiesnešu netaisnību pēc spēles runāja vairāki, tai skaitā galvenais treneris Džefs Hornāčeks, bet Porziņģis ieturēja stāju un konkrēti novirzīja jautājumu citā gultnē. “Tehnisko piezīmju izpelnīšanās nav gudrākā lieta, ko darīt. Tomēr aizstāvējām viens otru. Mēs rīkojāmies ne tā, kā to vajadzētu, taču vēlējāmies lielāku cieņu [no tiesnešiem],” pēc mača sacīja Kristaps Porziņģis, tādējādi jau otro spēli pēc kārtas liekot runāt par komandas rakstura veidošanos. Atgādinājumam: iepriekšējā mačā Brendons Dženingss atrāva Villiju Ernangomesu, kad spāņu debitants vēlējās palīdzēt nokritušajam pretiniekam piecelties. Varbūt tieši šādas kaujinieciskas identitātes izveidošana varētu būt viens no “Knicks” glābiņiem šosezon.

Kristaps Porziņģis pret “Celtics” guva 14 punktus, esot rezultatīvākais komandā, taču pārtraucot savu īso 20+ spēļu sēriju. Rītnakt būs iespēja uzsākt jaunu. Pretī stāsies Toronto “Raptors”, kas sezonu sākusi pārliecinoši un astoņos mačos izcīnījusi sešus panākumus, ieņemot otro vietu Austrumu konferencē. Kanādas komanda izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas, bet par līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis “Raptors” aizsargs Demārs Derouzans – vidēji spēlē gūti 34,1 punkts. Apskatnieki gan norāda uz spēlētāja precizitāti – realizēti 53,3% izdarīto metienu, kas rada šaubas par Derouzana ilgtermiņa spēju noturēt tādu rezultativitāti, jo, visticamāk, tik augstu precizitāti, sezonai tuvojoties pusei, saglabāt neizdosies. Turklāt Derouzans reti met no distances un arī tad ārkārtīgi neprecīzi (15,4%), lielu daļu punktu sakrājot no pustālās distances un soda metienu līnijas (vidēji izmesti 9,6 sodiņi).

“Raptors” komandā Porziņģim pretī stāsies cits baltietis – lietuviešu centrs Jons Valančūns aizvada savu piekto sezonu līgā un līdz šim vidēji guvis 13,5 punktus, kā arī izcīnījis 10,5 atlēkušās bumbas. Izlaidis divas spēles veselības problēmu dēļ, Valančūns pagājušonakt atgriezās ierindā, ar 12+8 sekmējot uzvaru pār “Hornets”. Tiesa, Valančūns spēlē piektā numura pozīcijā, kur Porziņģis pagaidām ir tikai epizodiski. Mēdz gan būt tā, ka Porziņģim uztic tieši centra segšanu, piemēram, mačā pret “Jazz” latvietim bija jātiek galā ar franču centru Rūdiju Gobēru, kamēr Žoakimam Noā tika uzticēta spēka uzbrucēja Derika Feivorsa segšana.

“Raptors” komandā pamata ceturtais numurs ir šogad draftētais kamerūnietis Paskāls Siakams, kurš no distances, tāpat kā Feivorss nav bīstams, Savukārt uz maiņu nākošais un krietni vairāk spēlējošais Patriks Patersons labprāt met arī trīspunktniekus. Nav izslēgts, ka šonakt, vismaz spēles sākumā, kamēr laukumā būs Siakams, Porziņģim uzticēs Valančūna segšanu, jo lietuvietis var iemest arī pustālo, lai gan biežāk pustālā distancē izmanto savu firmas māņu kustību, pēc kuras uzsāk garāmgājienu. Atliek vien piebilst, ka Baltijas garo spēlētāju duelis var arī nenotikt, jo "Raptors" galvenais treneris Dveins Keisijs nav devis skaidru atbildi par to, vai Valančūnam šobrīd liks spēlēt otrās spēles reizēs, kad jāaizvada mači divas dienas pēc kārtas.

Bertānam Teksasas derbijs Hjūstonā

Pulksten 3:00 spēli savā 24. dzimšanas dienā (pēc ASV laika) sāks Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Sanantonio “Spurs” viesos tiksies ar citu Teksasas vienību Hjūstonas “Rockets”, kas, tāpat kā “Spurs”, piedzīvojusi trīs zaudējumus un tabulā atrodas vietu aiz Sanantonio komandas (aizvadīts par spēli mazāk). Maika D’Antoni un Džeimsa Hārdena diriģētā komanda izcīnījusi divus panākumus pēc kārtas, pēdējā mačā viesos uzveicot tieši “Spurs” (101:99). Bertāns tanī mačā nospēlēja desmit minūtes, pa grozu tā arī neizmetot, bet Džeimss Hārdens izcēlās ar savu pirmo un pagaidām vienīgo “triple-double” sezonā (24+15+12).

Ja Hjūstonai šī būs otrā spēle pēc kārtas pret “Spurs”, tad Grega Popoviča komandai bijusi vēl viena spēle starp abiem mačiem pret Hjūstonu – pagājušajā naktī ar 96:86 tika uzveikta Detroitas “Pistons”. Šinī spēlē Dāvis laukumā pavadīja vien nepilnu minūti, bet “Spurs” pārtrauca zaudējumu sēriju (3) mājās.

Džeimss Hārdens ir ne tikai ceturtais rezultatīvākais līgas spēlētājs (vidēji 30,6 punkti), bet arī pats labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs visā līgā. Vidēji mačā Hārdens atdevis 13 piespēles, tuvāko sekotāju Raselu Vestbruku (9,4) apsteidzot par gandrīz četrām piespēlēm. Hārdens jau iepriekš bija izteikts “Rockets” līderis, bet D’Antoni sistēmā savu vērtību spēlei uzbrukumā bijušais Riharda Kuksika komandas biedrs Arizonas štata universitātē pacēlis vēl augstāk. Hārdens asistējis 62% savas komandas gūto punktu (labākais rādītājs līgā). “Rockets” vājais punkts ir spēle savā laukuma galā, kur ielaisti 106,8 punkti (20. rādītājs līgā), bet uzbrukums ierasti sabrūk tajās 10,4 minūtēs, kad Hārdens neatrodas laukumā.

Savu līdz šim labāko sezonu aizvada arī “Rockets” šveiciešu centrs Klints Kapela – vidēji 9,8 punkti, 7,4 bumbas un 1,3 bloķēts metiens, turklāt no spēles realizēti 62,7% izdarīto metienu, kas ir otrais labākais rādītājs līgā.

Rezultatīvākie spēlētāji līgā

VSpēlētājsKomandaPunkti
1.D.DerouzansRaptors34.1
2.E.DeivissPelicans31.0
3.R.VestbruksThunder30.9
4.Dž.HārdensRockets30.6
5.D.LilardsTrail Blazers30.6
1 2 3 4 5 6 194 komentāri

     [+] [-]

, 2016-11-12 17:23, pirms 7 gadiem
VO bļe Siliņa kungs sadrukājis
CIkos UFC sākas? A to dikti gara nakts...

     [+] [-]

, 2016-11-12 17:31, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: VO bļe Siliņa kungs sadrukājis
CIkos UFC sākas? A to dikti gara nakts...
Kā patika tavējo uzvara pret NYK?

  +5 [+] [-]

, 2016-11-12 17:38, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Kā patika tavējo uzvara pret NYK?
Ja tur butu kam patikt..Ja zebras izbojā spēli.Protams prieks,bet tā nevar tiesāt

  +2 [+] [-]

, 2016-11-12 17:40, pirms 7 gadiem
Good luck, have fun! Par Uzvaru.

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:14, pirms 7 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja tur butu kam patikt..Ja zebras izbojā spēli.Protams prieks,bet tā nevar tiesāt
nba tiesāšanas līmenis nekad nav paticis. Porziņģa trešā piezīme vispār wtf?!? Tāpat Zellera piezīme, kad Dženings (laikam, varbūt kāds cits tas bija) pats uztaisīja kontaktu un ieskrien vēderā, nostaigāti jau vispār klasika.. Kuzminskam vienu iedeva, tas tā, lai neteiktu, ka nostaigātus nesvilpj.

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:18, pirms 7 gadiem
Baltieši šonakt plosīsies. Stabils 20 + 10 abiem. Būs aizraujoša cīņa, kur papildlaikā uzvarēs knickerbrockers.

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:18, pirms 7 gadiem
To tiesnesi tad atlaida vai nē, kpc rakstā nav pieminēt tas? Sanāk pirms tam kāds komentāru sadaļā nopļūtījās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: irbiiteCAVS

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:27, pirms 7 gadiem
Cerams būs atguvušies pēc vakardienas murga, jo pretinieks šonakt nopietns. GO KNICKS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-12 18:31, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: To tiesnesi tad atlaida vai nē, kpc rakstā nav pieminēt tas? Sanāk pirms tam kāds komentāru sadaļā nopļūtījās?
Neko neatlaida..Čalis vnk līmi ostijis,un mākoņos ieraudzija tādu ziņu.
Principā ir tāda lieta,ka ir tādi,kas kontrolē tiesnešus.Twiteri bija ielikts Brothera spēles apraksts.Par ko,ku kapēc.Problēma ir tāda,ka tās ziņas nekad nepubicē..Principā sataisija sūdus,un sodu tāpat nebūs.

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:32, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: To tiesnesi tad atlaida vai nē, kpc rakstā nav pieminēt tas? Sanāk pirms tam kāds komentāru sadaļā nopļūtījās?
Brothers ir viens no vadošajiem soģiem līgā. Neviens viņu neņems un tā pat atlaidīs

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:34, pirms 7 gadiem
Starp citu, tiešraide Best4Sport, HD ar Šēnhofu un Gaigalieti centrā

     [+] [-]

, 2016-11-12 18:48, pirms 7 gadiem
bebitis rakstīja: To tiesnesi tad atlaida vai nē, kpc rakstā nav pieminēt tas? Sanāk pirms tam kāds komentāru sadaļā nopļūtījās?
Protams, sc komentos kādam ir tiešā saziņa ar līgas vadību, kuras nav nevienam aizokeāna reportierim..

  +2 [+] [-]

, 2016-11-12 19:17, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Starp citu, tiešraide Best4Sport, HD ar Šēnhofu un Gaigalieti centrā
tiešraide best4sport forši, komentētāji nav forši, pat nezinu vai labāk neskatīšos kādu strīmu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-11-12 20:09, pirms 7 gadiem
Pagājušajos mačos Porziņģim jau otrajā virāžā no boba izkrita stūmējs Entonijs, tāpēc brauciens neizdevās. Šoreiz, ja izdosies labs starts, Lielais Kristaps varētu lodi aizgrūst pat 20 metrus tālu.

     [+] [-]

, 2016-11-12 20:32, pirms 7 gadiem
Man ir jautājums HMB-BIJUAIZMIDZIS. Klau, Tu kad nāci no mammas vagīnas ārā no dzemdību galda nokriti ar galvu pa priekšu ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-12 21:27, pirms 7 gadiem
disciplīns rakstīja: tiešraide best4sport forši, komentētāji nav forši, pat nezinu vai labāk neskatīšos kādu strīmu
Kas Tev nepatīk Šēnhofā un Gaigalietī? Kas tad cits viņu vietā varētu normāli nokomentēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-11-12 21:51, pirms 7 gadiem
Skatos visi salikuši manam komentāram mīnusus, bet patiesība kož acīs, reti kurais te spējīgs objektīvi novērtēt mūsu spīdekli. Bet es saku kā ir, man mana reputācija pie kājas, esmu brīvs kā putns šeit.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-12 22:32, pirms 7 gadiem
Ceru KP ierādīs vietu leišu puikam, lai zin pret ko būs jācīnās EČ finālā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-12 22:53, pirms 7 gadiem
HMB-BIJUAIZMIDZIS rakstīja: vot zini kepka par shito domas dalas!!! Dzirdeju sencis reiz muchai teica - nevajadzeja vinu pret izlietni dzembidas atsist, nebutu padevies tik stulbs!!!!

Es muchai prasiju kas pa lietu, vina teica ka izmeta citu siiko, no blakus istabas, nevis mani. Es vinai ticu

Tu???
Par šito ierēcu.
Lai arī debils, bet izdoma Tev ir.

     [+] [-]

, 2016-11-12 22:56, pirms 7 gadiem
Teorētiski knicks ir jāņem, Lee ar Noah būs pārbaudījums defa, un Kp jābūt 25+,jo 4nr pozīcijā Raptors nav elitāra.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-12 23:04, pirms 7 gadiem
HMB-BIJUAIZMIDZIS rakstīja: sodien japastas 3dienas sausmene ierakstaa un tad Fakings

ko tu???
Baigi slikta šausmene.

NEIESAKU!
1 2 3 4 5 6 194 komentāri