Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' pirmais kautiņš šosezon, neveiksmju sērija turpinās

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Dinamo'' pirmais kautiņš šosezon, neveiksmju sērija turpinās
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās Pekinas ''Kunlun Red Star''. Viesu rindās ar uzvaru debitēt izdevās aizsargam Krišjānim Rēdliham. Vienīgos vārtus ''Dinamo'' labā guva Andris Džeriņš.

Spēles teksta tiešraide

Rīdzinieku vārtu drošība otro maču pēc kārtas tika uzticēta Kristeram Gudļevskim, bet kā rezerves vārtsargs tika pieteikts Timurs Biļalovs. Komandas pirmajā virknējumā pēc traumas atgriezās Miķelis Rēdlihs, savukārt debiju KHL, spēlējot trešajā maiņā, piedzīvoja uzbrucējs Rihards Marenis. Ārpus pieteikuma tika atstāts Mārtiņš Dzierkals. ''Kunlun Red Star'' rindās pirmo spēli šosezon aizvadīja aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kurš darbojās otrajā aizsargu pārī kopā ar citu bijušo ''Dinamo'' aizsargu Tomāšu Kundrāteku.

Spēli abas komandas uzsāka augstā tempā, tomēr līdz metieniem pa vārtiem īsti netika ne viena, ne otra komanda. Laba iespēja ''Dinamo'' izvirzīties vadībā bija perioda sākumā, tomēr, spēlējot vairākumā, neizdevās radīt nekādu apdraudējumu Aleksandra Lazušina sargātajiem vārtiem. Jau nākamajā epizodē izcēlās ļoti bīstama situācija pie mājinieku vārtiem, tomēr Džeriņa sacelto ugunsgrēku apdzēsa Gudļevskis, pēc partnera kļūdas atvairot pretinieka metienu no vārtu priekšas.

Vārtus gan ''Kunlun Red Star'' komandai izdevās gūt nedaudz vēlāk, spēcīgu un precīzu metienu izpildot viesu rezultatīvākajam hokejistam Villem Lajunenam (0:1). Arī trešdaļas turpinājumā ne pie vienas, ne pie otras komandas vārtiem nebija daudz bīstamu momentu, un pirmo 20 spēles minūšu ietvaros rezultāts vairs nemainījās.

Jau otrā perioda pašā sākumā rīdzinieki palika mazākumā, tomēr nevienādos sastāvos izdevās vārtus nosargāt neskartus - Gudļevskis atvairīja ļoti bīstamu Fonteina metienu no vārtu priekšas. Labākā ''Dinamo'' iespēja atklāt rezultātu bija Gintam Meijam, kurš saņēma lielisku tālo piespēli no Gudļevska. Uzbrucējs pa labo malu ieslidoja uzbrukuma zonā un meta tālajā stūrī, bet Lazušins ripu atsita. Vēl labākas iespējas perioda vidū neizmantoja Klārks un Videls, netrāpot no vārtu priekšas.

Gluži kā pirmajā trešdaļā, arī otrās trešdaļas 15. minūtē ''Kunlun Red Star'' atslēdza Gudļevska sargātos vārtus. Neiemet tu - iemetīs tev. Mazākumā izgājienā vienatnē pret vārtsargu izrāvās Ģēģeris, kuram Lazušinu pārspēt neizdevās, bet otrā laukuma galā viesi izspēlēja kombināciju līdz tukšiem vārtiem, to noslēdzot Olli Pālolam (0:2). Pašā perioda izskaņā ar vārtsargam ļoti neērtu metienu izpildīja Marenis, Lazušinam ripu atsitot ar lielām grūtībām.

Sākoties noslēdzošajam periodam, rīdzinieki centās kurināt spēles tempu un spēja pārņemt iniciatīvu. Tiesa, joprojām nekādīgi neizdevās tikt līdz kārtīgiem metieniem, cīņai pārsvarā notiekot pie laukuma apmalēm. Tāpat daudz metienu tika bloķēts gan vienas, gan otras komandas izpildījumā. 52. minūtē ''Dinamo'' tika pie trešā vairākuma spēlē, un tieši trešā reize izrādījās laimīga - precīzu plaukstas metienu vārtu augšējā stūrī izpildīja Andris Džeriņš (1:2). Uzbrucējs vārtus pēdējoreiz bija guvis 16. septembrī tieši pret ''Kunlun Red Star'', kas arī līdz šodienai bija pēdējā ''Dinamo'' spēle, kad vārtus gūst latviešu hokejists.

Pamatlaika izskaņā mājiniekiem bija vairākas teicamas iespējas panākt izlīdzinājumu, bet ne Majonem, ne Mitinenam no vārtu priekšas neizdevās pārspēt Lazušinu. ''Dinamo'' bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un trešo ripu ''Kunlun Red Star'' raidīja jau tukšos vārtos - izcēlās komandas kapteinis Brendons Jips (1:3). Uzreiz pēc vārtu zaudējuma dusmās nūju pa gaisu aizmeta Šuļeņins, netīšām trāpot Jipam. Kanādietis pamatīgi aizsvilās un metās virsū pretiniekam, abiem nometot cimdus un kārtīgi izvicinot dūres. Gluži kā kautiņā, arī spēlē visai līdzīgā cīņā virsroku tomēr guva viesi, paildzinot ''Dinamo'' neveiksmju sēriju.

Rīgas ''Dinamo'' - Pekinas ''Kunlun Red Star'' 1:3 (0:1;0:1;1:1)

Vārti: 14:07 Lajunens (Beks, Jips) 0:1, 34:18 Pālola (Lajunens, Fonteins) 0:2, 52:12 Džeriņš (Majone, vair.) 1:2,
Soda minūtes: 4:6
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Aleksandrs Lazušins

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Timurs Biļalovs); Kristaps Sotnieks - Sergejs Gimajevs, Roberts Mamčics - Metjū Majone, Kristaps Zīle - Dmitrijs Šuļeņins, Roberts Kaļķis; Lauris Dārziņš - Līnuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Kevins Klārks - Andris Džeriņš - Frenks Razgals, Matiass Mitinens - Vitālijs Pavlovs - Rihards Marenis, Gunārs Skvorcovs - Gints Meija - Emīls Ģēģeris, Oskars Batņa.

1 2 3 4 116 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2018-10-12 21:54, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Skaidrs, ka pēc spēles visi kaķveidīgie, nēģeru pielūdzēji un citi plānprātiņi būs izgaisuši kā pērnais sniegs, lai baudītu gardu aizvaidznieku.
Kā pašam aizvaidznieks, salaga?

 +11 [+] [-]

, 2018-10-12 21:54, pirms 6 gadiem
Šito apņēmību tiekties uz pēdējo vietu, apbrīnojami

  +5 [+] [-]

, 2018-10-12 21:55, pirms 6 gadiem
Bāzes kluba devīze,labāk skaists zaudējums nekā nesmuka uzvara.

     [+] [-]

, 2018-10-12 21:55, pirms 6 gadiem
Šuļeņins vēl aplaudē pēc kautiņa, kauns, labāk golus metuši būtu, met nūju pēc spēles, kolhozs. Saņemās čaļi!

  +5 [+] [-]

, 2018-10-12 21:56, pirms 6 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Kā pašam aizvaidznieks, salaga?
Viņam jau tā ir ikdiena.

  +8 [+] [-]

, 2018-10-12 21:56, pirms 6 gadiem
Klubs bez nākotnes
Slēpts komentārs: Džonnijs

  +6 [+] [-]

, 2018-10-12 21:58, pirms 6 gadiem
Vecā Dinamka ir atpakaļ

  +2 [+] [-]

, 2018-10-12 21:58, pirms 6 gadiem
Sen nebiju noskatījies pilnu spēli ar Rīgas ''Aklās zarnas'' līdzdalību.
Jāsaka, ka nekas īpašs kopš pagājušās sezonas nav mainījies.
Varu tikai apbrīnot kā šai ''komandā'' ir degradējies Skvorcovs, kuram spēlējot LM daudzi prognozēja daudzsološu nākotni hokejā. Pilnīgs atstojs.
Par pārējiem neko nerakstīšu, jo man vecāki mācīja par invalīdiem nesmieties, par cik viņus dzīve jau tāpat ir apbižojusi.

 +11 [+] [-]

, 2018-10-12 21:58, pirms 6 gadiem
Vairs nav šaubu, ka vecais labais(sliktais) Dinamo ir atpakaļ uz palikšanu, līdz mēneša beigām būs savā ierastajā pēdējā vietā

  +3 [+] [-]

, 2018-10-12 22:00, pirms 6 gadiem
Vismaz priecee ka muusu TTTmeitenes speepees eiroliigaa,jo tagad pat grauj itaalietes
Slēpts komentārs: pernambucano

  +7 [+] [-]

, 2018-10-12 22:00, pirms 6 gadiem
Izskatās,ka tai komandai pat nav nekādas vadības.sevi cienoss darba devējs par sevi tā nirgaties nelautu

  +4 [+] [-]

, 2018-10-12 22:01, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: Nekas! Pret Admiral un Amur pārtrauks zaudējumu sēriju... Nav ko satraukties....
Un ko tas dos, ja pārtrauks? Nesasniegs KHL antirekordu zaudētajās spēlēs pēc kārtas? Tāpat jau ir skaidrs, ka sezonas sākums bija pārpratums un PO nespīd arī šogad. Šitādiem pretiniekiem, kuri vidēji spēlē ielaiž vismaz 3 ripas, knapi vienu iemest, pie tam mājās, uz ko tur vēl var cerēt

  +4 [+] [-]

, 2018-10-12 22:02, pirms 6 gadiem
1) Ankipāns ir jāsūta NA.., kaut vai tikai tāpēc ka iedomājas līderi Videlu atsēdināt. Joptvai, komanda zāğē, zāğu sērija, šis noņem vienīgo, kas var iemest. KROP.. tu joba..s ankipān esi!!!

2) Nesaprotu, tos skatītājus, kas atbalsta tos krānus. Labāk lietderīgi pavadītu vakaru + tie skolēni. Nebūtu bērni jāved uz to ... khm.. hokeju!

3) Šuļeņins ir vnk atmarozaks. Cienīhs uro.a gājiens. Labi, ka nertrāpija kārtigi viņam ar to nūju, jo varēja tad visādi būt, bet arī žēl, ka tas pretinieks nenosita krievu, būtu par vienu mēs..u mazāk

4) Meija, Džeriņš, Batņa, Razgals, Klārks, Mamčics, Skvorcovs, Zīle, Pavlovs- ko viņi dir..ā dara KHL??? Koooo???? Saņem minimālo algu, par to ko neprot darīt???

5) KAD ŠIS PROJEKTS NOMIRS???

  +5 [+] [-]

, 2018-10-12 22:03, pirms 6 gadiem
Interesanti cik garai ir jābūt zaudējumu sērijai,lai atlaistu treneri???

  +4 [+] [-]

, 2018-10-12 22:06, pirms 6 gadiem
Pieļauju iespēju, ka ankipans sū.ā Savickim un pa retam atļauj sev di..ā iestumt, tāpēc turās amatā, sūkā...ajs joba..is

  -3 [+] [-]

, 2018-10-12 22:07, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sen nebiju noskatījies pilnu spēli ar Rīgas ''Aklās zarnas'' līdzdalību.
Jāsaka, ka nekas īpašs kopš pagājušās sezonas nav mainījies.
Varu tikai apbrīnot kā šai ''komandā'' ir degradējies Skvorcovs, kuram spēlējot LM daudzi prognozēja daudzsološu nākotni hokejā. Pilnīgs atstojs.
Par pārējiem neko nerakstīšu, jo man vecāki mācīja par invalīdiem nesmieties, par cik viņus dzīve jau tāpat ir apbižojusi.
Resnais,neglaimo sev,tev līdz viņu līmenim pat neaizsniegties,tad padomā,kas esi pats.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 22:08, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Interesanti cik garai ir jābūt zaudējumu sērijai,lai atlaistu treneri???
14 kā minimums

  -2 [+] [-]

, 2018-10-12 22:10, pirms 6 gadiem
Spaiks17 rakstīja: Un ko tas dos, ja pārtrauks? Nesasniegs KHL antirekordu zaudētajās spēlēs pēc kārtas? Tāpat jau ir skaidrs, ka sezonas sākums bija pārpratums un PO nespīd arī šogad. Šitādiem pretiniekiem, kuri vidēji spēlē ielaiž vismaz 3 ripas, knapi vienu iemest, pie tam mājās, uz ko tur vēl var cerēt
pirms tu aizver acis, pārbaudi vai priekša nav siena, kurā ar aizvertām acīm var ieskriet ar pauri. Varam vel pasapņot!

  +2 [+] [-]

, 2018-10-12 22:12, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Nē, teļ, man tāds nemēdz būt, jo esmu komandas atbalstītājs un būšu tāds gan priekos gan bēdās. Aizvaidznieks ir iespējams tiksi jums, troļļiem.
Ej prom. Smirdi.

  +2 [+] [-]

, 2018-10-12 22:12, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Interesanti cik garai ir jābūt zaudējumu sērijai,lai atlaistu treneri???
A nafig jāatlaiž treneri?
Visādi perņaki un fuņkas uz spēlēm iet? Iet! Tātad viss kārtībā.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 22:13, pirms 6 gadiem
Džonnijs rakstīja: pirms tu aizver acis, pārbaudi vai priekša nav siena, kurā ar aizvertām acīm var ieskriet ar pauri. Varam vel pasapņot!
Tieši tā, pasapņot, nevis reāli cerēt uz PO

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 22:14, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: 14 kā minimums
Nu tad bišķi jāuzgaida...

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:15, pirms 6 gadiem
Spaiks17 rakstīja: Tieši tā, pasapņot, nevis reāli cerēt uz PO
nu pa brīnumu šitie flopi vēl jo projām ir 8 .vietā savā konferencē

  +6 [+] [-]

, 2018-10-12 22:16, pirms 6 gadiem
pernambucano10:09
Ķīnīzeriem ģēre garantēta! Dinamieši molodčiki!

Ierij aizvaidznieku

  +2 [+] [-]

, 2018-10-12 22:16, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Interesanti cik garai ir jābūt zaudējumu sērijai,lai atlaistu treneri???
Tieši proporcionāls lielums, kas atkarīgs no nosūk..ajiem kilometriem

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:17, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: A nafig jāatlaiž treneri?
Visādi perņaki un fuņkas uz spēlēm iet? Iet! Tātad viss kārtībā.
Fuņu brigādei jau ir skaidrs, kurš ir pirmais rindā uz atlaišanu un Ankipāns tas nav ne tuvu.

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:17, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: A nafig jāatlaiž treneri?
Visādi perņaki un fuņkas uz spēlēm iet? Iet! Tātad viss kārtībā.
Nu drīz jau vairs neies,vēl pāris zāģi,un arēnā svilpos vējš...

  +2 [+] [-]

, 2018-10-12 22:18, pirms 6 gadiem
Cieta drāte

  +1 [+] [-]

, 2018-10-12 22:19, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Nu drīz jau vairs neies,vēl pāris zāģi,un arēnā svilpos vējš...
Ies, ies. Kādi tūkstoši divi, kas ir neārstējami+bērni, kas aiziet paspiegt

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:20, pirms 6 gadiem
Spēles beigas bija viskrutākās,tā kā īstā krievu sabantujā Rīgas krieveļi līda kasīties.

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:21, pirms 6 gadiem
Kauns mazliet par vietējiem čaļiem Kapteinis kad metīs iekšā? Meija kad metīs iekšā? Miķelim kad lidos iekšā ripuļi? Skvorcovam kad lidos iekšā?

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:21, pirms 6 gadiem
Videla vietā vairs NESPĒLĒTU, lai sūkāt..js ankipāns atsāk spēlēt

     [+] [-]

, 2018-10-12 22:21, pirms 6 gadiem
Prieks tikai par Džeriņu!
1 2 3 4 116 komentāri