Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

“LNK Boxing” boss Saproņenko: “Mūsu mērķis ir izveidot sadarbību ar Hērnu”

“LNK Boxing” boss Saproņenko: “Mūsu mērķis ir izveidot sadarbību ar Hērnu”
Ričards Bolotņiks un Edijs Hērns. Foto: LNK Boxing&The Sunday Times

Latvijas boksa organizācija “LNK Boxing” vēlas izveidot sadarbību ar ļoti ietekmīgo boksa promoteru Ediju Hērnu, kurš pārstāv tādas zvaigznes kā Entonijs Džošua un Kanelo Alvaress, portālam Sportacentrs.com norāda “LNK Boxing” vadītājs Jevgēnijs Saproņenko.

Sestdien “LNK Boxing” aizbildnis Ričards Bolotņiks aizvadīs cīņu Anglijā pret vietējo Džošua Buatsi. Duelis paredzēts par WBA "International" čempiona jostu, turklāt sagaidāms, ka uzvarētājs kļūs arī par obligāto pretendentu cīņai par WBA pasaules čempiona titulu pussmagajā svarā, kas šobrīd pieder krievam Dmitrijam Bivolam. Par viņa un Bolotņika savstarpējas cīņas pārrunām mūsu portāls ziņoja jau maijā.

“Bolotņiks šobrīd ir ļoti labā formā, viņš ir ļoti motivēts, turklāt viņam drīz būs dēls. Mēs viņam ticam. Nometne aizritēja ļoti labi, un Ričards ir vesels. Viņš var sestdien uzvarēt. Zinām, ka Buatsi ir diezgan labs sitiens. Viņš noteikti arī būs ļoti labā formā, bet Ričardam ir lielāka pieredze. Tas ir mūsu trumpis,” skaidro Saproņenko. Kā ierasts, “LNK Boxing” parūpējās par visu, lai Bolotņiks varētu sagatavoties šai cīņai un domāt tikai par to – treneri, nometne, ēšana, vitamīni, sparingpartneri.

“Ričardam bija pieci seši sparingpartneri – no Nīderlandes, Ukrainas, Krievijas, bija arī vietējie, piemēram, Milans Volkovs un Ralfs Vilcāns,” saka Saproņenko. “Bokseris no Nīderlandes izskatās ļoti perspektīvs, Viņš ir armēnis, bet dzīvo Nīderlandē. Varbūt parakstīsim ar viņu līgumu. Pieckārtējs Nīderlandes amatieru čempions, bet profesionālajā boksā aizvadījis divas cīņas. Varbūt rīkosim viņam cīņu rudenī pie mums Rīgā.”

Kaut arī Anglijas tirgū ir daudz jaudīgu bokseru, 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions vingrošanā Saproņenko uzskata, ka tajā iespējams pārdot arī no Latvijas sportistu Bolotņiku, kurš ir harizmātisks un meistarīgs bokseris.

“Bolotņikam ir dabiska harizma, bet piestrādāsim, lai tas būtu vēl profesionālāk. Stiprināsim arī viņa angļu valodu, lai viņš var sniegt intervijas, kaut gan jau šobrīd viņš angliski runā ok. Var redzēt, ka kopumā Ričards patīk skatītājiem, viņam bijušas cīņas Latvijā un Lielbritānijā,” gandarījumu neslēpj Saproņenko, kura vadītās organizācijas paspārnē ir vairāki daudzsološi Latvijas bokseri. “Ja Ričards sestdien uzvarēs, būs pavisam cita dziesma.”

Sestdien gaidāmajā cīņā par favorītu tiek uzskatīts Buatsi, taču sarunā ar Sportacentrs.com portālu Bolotņiks šonedēļ uzsvēra, ka ir gatavs šokēt boksa pasauli. Ja izdodas uzvarēt, pēc tam jau reālākas aprises iegūtu cīņa pret Bivolu, un nevar izslēgt, ka tā notiktu tieši Rīgā. Saproņenko gan uzreiz piebilst, ka šobrīd tā ir tikai teorija. Kaut ko konkrētāk runāt varēšot tikai pēc sestdienas cīņas.

“Šobrīd par Bivolu tikai domājam, jo Bolotņiks būs WBA čempiona jostas pretendents, ja viņš sestdien uzvarēs. Iespējams, ka nākamā būs cīņa ar Bivolu, bet šobrīd tā ir tikai teorija. Vispirms Ričardam sestdien ir jāuzvar, tad skatīsimies. Jāsaprot, kurai televīzijai tas būtu interesanti, jo nauda ir tur. Lai sarīkotu šādu titulcīņu, runa ir par miljoniem,” līdz ar to ļoti vērtīga būtu ciešāka sapazīšanās ar Hērnu, kuram ir ietekmes sviras ne tikai boksa, bet arī mārketinga pasaulē.

“Hērnu satiksim šajā nedēļas nogalē. Mūsu mērķis ir izveidot ar viņu sadarbību. Pirms tam mums bija sadarbība ar Kalli Zauerlandu, bet Hērns ir vēl augstāka līmeņa promoteris, iespējams, vadošais pasaulē. Viņam ir paši lielākie šovi un boksa zvaigznes. Ja Ričards uzvarēs Buatsi, tā būs sensācija, Hērns arī būs ieinteresēts. Jau šobrīd viņš tāds ir,” neslēpj Saproņenko, kurš uz Angliju dosies piektdien.

Bolotņika un Buatsi cīņu rīko “Matchroom Boxing” kompānija, kuras vadītājs ir tieši Hērns. Brits pazīstams ar paša augstākā līmeņa boksa cīņu rīkošanu.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 10:01, pirms 3 gadiem
Ja uzvarēs Buatsi (kas ir liels ja) un būs sadarbība ar Hērnu tad Ričardam būš noteikti iespēja cīnīties par pasaules čempiona jostu. Hērns ir nr 1 promouteris, kurs organizē top cīņas.
Diez ko Briedis dara ar saviem tā sauktajiem promouteriem, domā vēl cīnīties?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:06, pirms 3 gadiem
Tad vajag brutāli nokautēt Butasi, angļiem patīk šovs un tur būs arī piķis!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-12 15:25, pirms 3 gadiem
šitādam čalim uz ielas toč ir jāliek uzpurnis virsū. Baisi metās.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-12 22:05, pirms 3 gadiem
Spriežot pēc uzvārdiem tur jau ir pastāvīga sadarbība ar herņu ...

     [+] [-]

, 2021-08-13 07:17, pirms 3 gadiem
Šāda sadarbība būtu apsveicama-tikai galvenais, lai mūsējos neņem tikai, kā trampalīnus nākamajām matchroom zvaigznēm.

     [+] [-]

, 2021-08-13 10:04, pirms 3 gadiem
vii rakstīja: šitādam čalim uz ielas toč ir jāliek uzpurnis virsū. Baisi metās.
piekritu, ne velti pilns rublis tiem bokseriem nav
Briedis ari sak izcelties ,laikm galva atdauzita,par Zuti vispar nerunasim