Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais Lietuvas izlases spēlētājs Seibutis paziņo par karjeras beigām

Rolands Eliņš

Ilggadējais Lietuvas izlases spēlētājs Seibutis paziņo par karjeras beigām
Renalds Seibutis. Foto: 15min.lt/Scanpix

No profesionālā basketbola atvadījies Renalds Seibutis, par pavēstot izdevumam "BasketNews". Seibutis Lietuvas izlases rindās ieguva divas sudraba medaļas Eiropas čempionātā un bronzas medaļu pasaules čempionātā.

Renaldam Seibutim pirms 2018./19. gada sezonas bija muguras sāpju problēmas, taču viņš tomēr vēl aizvadīja sezonu Spānijas klubā "Zaragoza". 2019. gadā viņš vēl piedalījās Pasaules kausa izcīņā Lietuvas izlases sastāvā, pēc tam atgriežoties Spānijā pie komandas, taču muguras sāpju dēļ bija spiests izlaist visu sezonu.

Pagājušajā gadā Seibutim tika veikta muguras operācija, pēc kuras sekoja ilgs rehabilitācijas periods. Seibutis trenējās, lai varētu atgriezties laukumā, bija tam nonācis tuvu, bet tomēr sāpes viņam likušas cerībām vēl spēlēt profesionālo basketbolu pielikt punktu.

"Vēlējos atgriezties normālā dzīvē, vēlējos spēt normāli staigāt," intervijā sacīja Seibutis. "Pēc kāda laika es sapratu, ka es droši vien vairs basketbolu nespēlēšanu. Tas bija grūts brīdis. Tu trenējies katru dienu, dari lietu, ko mīli, un tad pēkšņi tas viss apstājas. Visvairāk man sāp tas, ka karjeru nākas noslēgt šādā veidā. Viss noticis tik ātri, es pat neesmu paspējis pateikties visiem cilvēkiem, kuri man palīdzēja šajā ceļā, ģimenei un līdzjutējiem."

Seibutis no basketbola atvadās 36 gadu vecumā, un savu iepriekšējo spēli viņš aizvadīja pirms diviem gadiem. Seibutis NBA draftā tika izvēlēts 2007. gadā ar 50. numuru, ka tiesības uz viņu ieguva Dalasas "Mavericks". NBA regulārajā sezonā viņš tā arī neuzspēlēja, bet aizvadīja panākumiem bagātu karjeru Eiropā, pārstāvot tādus klubus kā "Olympiacos", "Rytas", "Žalgiris", "Bilbao" un "Darussafaka".

Seibutis kopumā piedalīsies 67 Eirolīgas spēlēs, vidēji gūstot 8.2 punktus. Viņš ir divkārtējs Lietuvas čempions un 2012. gada ULEB Eirokausa sezonas simboliskās izlases dalībnieks, bet pirms tam Lietuvas U21 izlases rindās tika atzīts par 2005. gada pasaules čempionāta MVP.

Seibutis piedalījās vairākos lielos Lietuvas izlases panākumos. Kopā ar Lietuvu viņš izcīnīja bronzu 2010. gada pasaules čempionātā, kā arī kļuva par Eiropas vicečempionu 2013. un 2015. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/others...