Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus ceturtdaļfinālā Viļņā zaudē turnīra pirmajam numuram

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus ceturtdaļfinālā Viļņā zaudē turnīra pirmajam numuram
Mārtiņš Podžus. Foto: www.prezidentotaure.lt

Mārtiņš Podžus (ATP 664.) Viļņas ITF M15 turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās sacensību pirmajam numuram Ivanam Ņedeļko (ATP 544.), paliekot vienu posmu no pagājušā gada rezultāta atkārtošanas.

Podžus 2,5 stundas ilgās cīņas 2. setā atspēlējās no 2:5, bet 11. geimā nespēja realizēt breikbumbu, kas viņam ļautu iegūt 6:5 pārsvaru un iespēju servēt par uzvaru mačā. Turpinājumā sekoja zaudējums taibreikā un neveiksme izšķirošajā setā, kur uzņemšanā iegūti tikai trīs punkti.

Podžus Ņedeļko piekāpies divos no trim mačiem, vienīgo uzvaru gūstot cīņā, kurā Krievijas tenisists izstājās jau pēc nospēlētiem trim geimiem. Tas notika 2014. gadā Tallinā, kur Mārtiņš tika pie uzvaras ar rezultātu 2:1. Abu otrā tikšanās bija 2017. gadā Antaljā, kur Podžus zaudēja ar 3:6, 5:7.

Mārtiņš pērn Viļņā, kur notiek māla seguma turnīrs, sasniedza pusfinālu, ar veco punktu skaitīšanas sistēmu nopelnot sešus punktus. Tagad tiekot līdz ceturtdaļfinālam, viņš ieguva divus punktus, bet pusfināla sasniegšanas gadījumā dabūtu vien četrus, jo jaunā "Futures" punktu skaitīšana atšķiras no pagājušā gada.

Izmaiņas ATP rangā ar M15 turnīros nopelnītajiem punktiem būs redzamas augustā, bet līdz tam laikam Mārtiņam vēl būs tikai viens punkts, kas iegūts martā ar tikšanu līdz Kazaņas M25 turnīra pusfinālam.