Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Venecuēlas izlasē dienu pirms "Copa America" atklāšanas Covid-19 uzliesmojums

Agris Suveizda

Venecuēlas izlasē dienu pirms "Copa America" atklāšanas Covid-19 uzliesmojums
Tomass Rinkons. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Brazīlijas Veselības sekretariāts pavēstījis, ka Venecuēlas futbola izlases delegācijā pozitīvas Covid-19 analīzes konstatētas divpadsmit personām.

Brazīlijas varas iestādes atklāja, ka inficēto personu pulkā ir gan spēlētāji, gan treneru štāba locekļi, tomēr sīkāku sadalījumu nesniedza. Brazīlijas mediji gan ziņo, ka inficēti vismaz pieci futbolisti, ieskaitot 33 gadus veco izlases kapteini Tomasu Rinkonu, kurš pārstāv Itālijas A sērijas klubu "Torino". Visas inficētās personas esot asimptomātiskas.

Naktī uz pirmdienu "Copa America" atklāšanas spēlē jaunajai mājiniecei Brazīlijai jātiekas tieši ar Venecuēlu, kuru novembrī Pasaules kausa atlasē savās mājās uzveica ar 1:0. Venecuēla ar četriem punktiem sešās spēlēs Pasaules kausa kvalifikācijā atrodas priekšpēdējā vietā desmit komandu konkurencē, bet Brazīlija nav zaudējusi nevienu punktu un ir līdere.

"Copa America" sākotnēji bija jānotiek Kolumbijā un Argentīnā, taču vispirms politisku nemieru dēļ rīkošanas tiesības zaudēja Kolumbija, bet pēc tam Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma dēļ rīkošanas tiesības zaudēja arī Argentīna. Tika nolemts visu turnīru rīkot Brazīlijā, kurā gan arī pandēmijas dēļ situācija ir sarežģīta. Šoreiz turnīrā piedalīsies tikai Dienidamerikas izlases, kuras sadalītas divās apakšgrupās pa piecām izlasēm, bet katras apakšgrupas labāko četrinieks iekļūs ceturtdaļfinālā. Brazīlias un Venecuēlas grupā spēlēs arī Kolumbija, Ekvadora un Peru.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/lifestyle/s...
https://theathletic.com/news/venezu...

     [+] [-]

, 2021-06-12 23:20, pirms 3 gadiem
Cirks