Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens: "Uzņemos pilnu atbildību par zaudējumu"

Andrejs Siliņš

Hārdens: "Uzņemos pilnu atbildību par zaudējumu"
Džeimss Hārdens un Gregs Popovičs
Foto: USA Today Sports / Scanpix

"Šī bija viena no tām spēlēm, kad mēs izskatījāmies labāki nekā esam, bet pretinieki izskatījās sliktāki, nekā ir patiesībā. Tā reizi pa reizei gadās," pēc uzvaras pār "Rockets" sestajā sērijas mačā un visā sērijā (4:2) Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) otrajā kārtā sacīja Dāvja Bertāna pārstāvētās Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

"Jau no spēles sākuma nespēju ieiet spēles ritmā un tas pietrūka arī mums visiem kā komandai, un viņi to izmantoja. Tas viss balstās uz maniem pleciem, tāpēc uzņemos par to atbildību par mūsu sniegumu abos laukuma galos. Ir smagi, īpaši tāpēc, ka zaudējām mājās. Bet tas ir noticis un nu mums jādodas tālāk. "Spurs" ļoti labi izmantoja savu auguma pārsvaru, īpaši Pau [Gazols] groza tuvumā iztraucēja daudzus mūsu plānus. Cepuri nost "Spurs"! Šādā veidā zaudēt ir nomācoši, jo visas sezonas garumā bijām labi cīnījušies, neraugoties uz sarežģījumiem, vienmēr spējām atgūties. Šādi zaudējumi sāp. Mums jāsaprot, kā varam kļūt labāko un mēs tādi arī būsim. Visu cieņu "Spurs", kas aizvadījusi ļoti labu sezonu, tā ir laba komanda ar ļoti labu treneri - šajā sērijā viņi bija labāki par mums," pēc mača sarūgtināts bija "Rockets" superzvaigzne Džeimss Hārdens.

Aizsargs noliedza, ka Kavai Lenarda nespēlēšana būtu ko mainījusi Hjūstonas komandas attieksmē pret spēli: "Šī nav vidusskola [kur notiek tādas lietas]. Mēs vienkārši nebijām gatavi izšķirošajai spēlei. Tagad mums būs visa vasara, lai tiktu pāri šai neveiksmei, kļūtu labāki kā komanda un nākamsezon jau rādītu vēl labāko spēli. Domāju, ka organizācija virzās pareizajā virzienā."

Gregs Popovičs uzteica savu komandu par spēju noturēt līmeni, lai gan sērijas laikā savainojuma dēļ tika zaudēts Tonijs Pārkers un Kavai Lenards nespēlēja sestajā mačā: "Katrs pielika savā sniegumā. Pieci seši puiši aizvadīja labas spēles, mums nebija viens tāds, kurš gūst 40 punktus. Dīdžejs [Marejs] ienāca spēlē, guva punktus pats, atdeva rezultatīvas piespēles, spēlēja labu aizsardzību. Petijs [Milzs] visu ļoti labi kontrolēja, lielie spēlētāji nospēlēja labi. Ieguldījumu deva visi. 32 piespēles un septiņas kļūdas - mēs spēlējām uzbrukumā labi un saprātīgi. Aizsardzībā aizvadījām vienu no labākajām spēlēm."

"Lamarkuss Oldridžs spēlējis pārliecinoši abās pirmajās kārtās. Viņš pieprasīja bumbu, atrodoties labās pozīcijās, izmantoja savu ķermeni, ne tikai paļāvās uz pustālo metienu. Pau [Gazols] lieliski nospēlēja ar savu augumu, viņš nospēlēja brīnišķīgi cīņā par bumbām un, protams, piespēlējot bumbu ļoti labi," Popovičs slavēja savus pamata piecinieka garos spēlētājus.

"Esmu sajūsmā, ka spējām uzvarēt šajā sērijā, un vēlos apsveikt "Rockets" ar ļoti labu sezonu. Beigās tikai viena komanda paliek stāvot, bet pārējās 29 ir saskumušas. Šī bija viena no tām spēlēm, kad mēs izskatījāmies labāki nekā esam, bet pretinieki izskatījās sliktāki, nekā ir patiesībā. Tā reizi pa reizei gadās. "Rockets" ir ne tikai bīstama, bet arī laba komanda. Maiks [D'Antoni, "Rockets" galvenais treneris] paveicis ļoti labu darbu."

Pats D'Antoni pēc sērijas negribēja iedziļināties tajā, kāpēc sestais mačs neizdevās: "Teicu komandai pēc spēles, ka aizvadījām neticamu sezonu. Sasniedzām vairāk, nekā no mums gaidīja. Puiši cīnījās kā traki, bet kaut kādu iemeslu dēļ šajā spēlē mums vairs nebija iekšā. Tiksim skaidrībā ar šo spēli, atpūtīsimies, vasarā kļūsim labāki un atgriezīsimies nākamsezon, lai izdarītu to pašu. Teicu viņiem, ka man bija gods strādāt ar viņiem, spēlētāji atdeva paveica visu, ko varēja, lai šī būtu laba sezona. Zinu, ka viņi šobrīd jūtas tikpat slikti, cik es - ir bēdas un dusmas, bet mēs zinām, uz ko ejam un nākamsezon jābūt labākiem."

"Komanda ļāva man to trenēt. Katram bija sava vieta - Džeimss kļuva par saspēles vadītāju, Patriks [Beverlijs] pārgāja uz otro pozīciju, Eriks [Gordons] bija rezervists, Raienam [Andersonam] laiku pa laikam bija jāspēlē centra pozīcijā. Viņi to pieņēma un centās darīt labāko iespējamo darbu. Ne vienmēr viss bija perfekti un man žēl viņus par to, kādā veidā šī sezona beidzās, jo puisi nebija to pelnījuši."

  +3 [+] [-]

, 2017-05-12 13:20, pirms 7 gadiem
Bļ....Siliņ, tu kaut reizi iemācies rakstu uzrakstīt bez kļūdām?

"Mums jāsaprot, kā varam kļūt labāko un mēs tādi arī būsim.

nākamsezon jau rādītu vēl labāko spēli.

Teicu viņiem, ka man bija gods strādāt ar viņiem, spēlētāji atdeva paveica visu

jo puisi nebija to pelnījuši."

Nemaz nerunāšu par stila kļūdām...

  +3 [+] [-]

, 2017-05-12 13:24, pirms 7 gadiem
Google Translate uzvaras gājiens Latvijā turpinās ar šo rakstu!

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 13:34, pirms 7 gadiem
Pagaidām Bārda izskatās ir tikai izcils reg. sezonas spelētājs, PO uzvarēt vēl ir jāiemācās...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 13:41, pirms 7 gadiem
Google Translate uzvaras gājiens Latvijā turpinās ar šo rakstu!
---
nemaz nebrīnos, kaut vai tāpēc ka LV reklāmas tirgus ir mazs un tāpat jau daudzi lieto Add-block..tad kāda jēga iespringt...

Ja gribi kvalitatīvus rakstus, tad pērc avīzes

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 13:42, pirms 7 gadiem
GaryII rakstīja: Pagaidām Bārda izskatās ir tikai izcils reg. sezonas spelētājs, PO uzvarēt vēl ir jāiemācās...
Tu to paņēmi no kurienes? Bārda palika 3 vietā regulārajā, vienos vārtos apspēlēja OKC un ja ne šī nesaprotama spēle - sērijā būtu 3:3. Beidz murgot.

     [+] [-]

, 2017-05-12 13:49, pirms 7 gadiem
Bārda palika 3 vietā regulārajā
----
par to jau es runaju- reg. sezonas spēlētājs...

vienos vārtos apspēlēja OKC
----
Baigais panākums, apspēlēt viena spēlētāja komandu...kur parējie ir stipri viduvēji...

un PO pakāš 2:4 SA kuri pedejā spēlē bez Leo un Parkera...

  -3 [+] [-]

, 2017-05-12 13:54, pirms 7 gadiem
Ar šo arī visi jautājumi par mvp ir atbildēti. RW 99% ir MVP.

     [+] [-]

, 2017-05-12 13:58, pirms 7 gadiem
Un kas no ta mainas ? atteiksies no nakama gada algas un speles par brivu ??

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 14:15, pirms 7 gadiem
Bārda ir iekļuvis WCF, takā nav īsti korekti saukt par zaudētāju. Un sezonas mvp nevadās pēc po snieguma, tas takā būtu jāzina. Tikuntā ļoti laba sezona Raķetēm, neskaitot šo sēriju.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 14:29, pirms 7 gadiem
GaryII rakstīja: Bārda palika 3 vietā regulārajā
----
par to jau es runaju- reg. sezonas spēlētājs...

vienos vārtos apspēlēja OKC
----
Baigais panākums, apspēlēt viena spēlētāja komandu...kur parējie ir stipri viduvēji...

un PO pakāš 2:4 SA kuri pedejā spēlē bez Leo un Parkera...
Un kas tad ir superstars Raķetēm, ka viņiem obligāti bija jāņem Spurs? Pensionārs Ariza? Beverly? Var būt Nene vai Gordons? Beidz murgot! Aizietu šonakt spēle Hārdenam - būtu 3-3, vienkārši tā notiek, tas ir sports.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 14:33, pirms 7 gadiem
Tādām komandām kā Rockets un Clippers vnk nav variantu tikt konf finālā, kamēr nemainīsies sistēma pašos pamatos. Šis komandas vnk nemāk uzvarēt sērijas. Sezona ir viens, po ir kas cits un tā visu cik gadus.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 14:36, pirms 7 gadiem
Franja rakstīja: Tādām komandām kā Rockets un Clippers vnk nav variantu tikt konf finālā, kamēr nemainīsies sistēma pašos pamatos. Šis komandas vnk nemāk uzvarēt sērijas. Sezona ir viens, po ir kas cits un tā visu cik gadus.
tādam komandām (īpaši Rockets) nav vajadzīgie resursi, īpaši garajā galā.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 14:43, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Un kas tad ir superstars Raķetēm, ka viņiem obligāti bija jāņem Spurs? Pensionārs Ariza? Beverly? Var būt Nene vai Gordons? Beidz murgot! Aizietu šonakt spēle Hārdenam - būtu 3-3, vienkārši tā notiek, tas ir sports.
Ja tantai būtu riteņi, būtu trolejbuss.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-12 15:00, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Ja tantai būtu riteņi, būtu trolejbuss.
Labāk skaties, kā šodien Bostona pakāsīs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-12 15:48, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Labāk skaties, kā šodien Bostona pakāsīs
VIņš jau bus par to tikai priecīgs

     [+] [-]

, 2017-05-12 15:55, pirms 7 gadiem
Bostonai nav ko chakareties,janem un miers un jagatavojas cavs.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-13 10:37, pirms 7 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Ar šo arī visi jautājumi par mvp ir atbildēti. RW 99% ir MVP.
Nu kas tad tas par MVP, kurš nevar aizvest savu komandu pat līdz CF. Nemaz nerunāšu par izkrišanu pirmajā kārtā. SMIEKLĪGI