Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stenlija kausa piedzīvojumos iesaistīsies arī Daugaviņš

Stenlija kausa piedzīvojumos iesaistīsies arī Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš pret "Rangers"
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa apritē atgriezīsies Latvijas hokejista pārstāvēta komanda. Uzbrucējs Kaspars Daugaviņš un Otavas "Senators" pulksten 2:00 sāks sēriju pret Austrumu konferences regulārā čempionāta labāko komandu – Ņujorkas "Rangers". Sērijā uzvarēs komanda, kas pirmā savāks četras uzvaras.

Pēdējais Latvietis prestižajā Stenlija kausā bija aizsargs Oskars Bārtulis, kurš 2010. gadā palīdzēja Filadelfijas "Flyers" aizsoļot līdz finālam. Tomēr atkārtot Sanda Ozoliņa 1996. gadā sasniegto un virs galvas pacelt vairāk nekā 100 gadus veco trofeju neļāva Čikāgas "Blackhawks" – sērijā zaudēts ar 2-4.

Toreiz "Flyers" regulāro sezonu pabeidza tikai kā 7. labākā komanda Austrumu konferencē. Savukārt Otavas "Senators" šosezon finišēja 8. Regulārās sezonas 82 spēlēs Kanādas komanda sakrāja 92 punktus, par trim apsteidzot aiz strīpas palikušo Bufalo "Sabres".

Tikmēr Ņujorkas "Rangers" ieguva 109 punktus, kļūstot par labāko austrumu krastā un otru labāko visā līgā. Pēdējo reizi konferencē uzvarēts 1994. gadā, kad "Rangers" pēdējo reizi kļuva par NHL čempioni.

Neskatoties uz starpību, viegla pastaiga ņujorkiešiem netiek solīta. Regulārajā čempionātā komandas tikās četras reizes, un trīs gadījumos laukumu kā uzvarētāji pameta "Senators" hokejisti. Otava uzvarējusi 11 no pēdējām 13 vizītēm "Rangers" laukumā.

""Senators" pret Ņujorku šosezon spēlējusi pārliecinoši. Otavieši var atļauties spēlēt agresīvi, jo "Rangers" vairākums visu sezonu buksējis," konstatē "USA Today" apskatnieks Kevins Alens. "Džeisonam Specam un Danielam Alfredsonam spēlējot labi, "Senators" var turēties līdzās Bredam Ričardsam un Marianam Gaborīkam. "Senators" mūs pārsteigusi visu sezonu. Kāpēc ne vēlreiz?"

Tieši uzbrukumā komandu spēku samēri ir līdzīgākie. "Rangers" labākais bija Gaboriks, kurš pirmo reizi aizvadīja pilnu 82 spēļu sezonu un sakrāja 76 punktus. Trīs no četriem ņujorkiešu rezultatīvākajiem spēlētājiem neizlaida nevienu maču. Trešajā vietā esošais kapteinis Raiens Kalehens nepiedalījās vien sešās cīņās.

Otavai labākais ar 84 punktiem bija Speca. Viņam sekoja spožais aizsargs Eriks Karlsons – 78 punkti 81 spēlē. Viņš šosezon bija līgas rezultatīvākais aizsargs. Zviedrs "play-off" spēlēja 2010. gadā, sešās spēlēs savācot sešus punktus.

Tieši no Karlsona veiksmēm un neveiksmēm var būt atkarīgs, kad "Senators" dosies atvaļinājumā. Vai jaunais talants spēs izturēt spiedienu un uzmanību?

Pret organizēto "Rangers" aizsardzību un labāko sezonu aizvadošo vārtsargu Henriku Lundkvistu gan nebūs viegli. Viņa tautietis atvairījis 93% sāncenšu metienu un vidēji spēlē zaudējis 1,97 vārtus, kas Lundkvistu padara par galveno pretendentu uz Vezina (pasniedz NHL labākajam vārtsargam) balvu.

"Rangers" pēc parametriem šķiet kā izcils piemērs izslēgšanas spēļu komandai. Netrūkst bloķētu metienu, asas cīņas pie apmalēm, smaga darba, netiek žēlots neviens. Turklāt izteikumos asais treneris Džons Tortorella (šosezon sodos samaksājis 50 tūkstošus dolāru) ir prasīgs.

Par Ņujorkas kluba nopietnajiem nolūkiem liecina 20 gadus vecā kreisās malas uzbrucēja Krisa Kreidera nolīgšana. Viņš NHL vēl nav spēlējis, taču hokejistam bija spēkā esošs trīs gadu līgums. Pēc Stenlija kausa paliks vairs tikai divi gadi.

"Senators" sastāvā šosezon 65 spēles latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam. Tajās viņš guva piecus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, kļūstot par 17. rezultatīvāko komandā.

Stenlija kausa pieredzes viņam nav, taču pērn "Senators" fārmklubā Daugaviņš kļuva par Amerikas Hokeja līgas čempionu. "Play-off" sniegums bija teicams – 23 spēlēs 10 vārti, 10 piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +8.

Taču uzbrucēja pozīcijas nebūt nav pašas stabilākās. No Zviedrijas atgriezies jaunais talants Mika Zibanejads. "Senators" gan viņu plāno izmantot AHL pēdējām spēlēm. Ja uzbrucējs tomēr piedalīsies Stenlija kausā, "Senators" zaudēs gadu no viņa līguma. Kad Zibanejads trenējās kopā ar galveno komandu, kā pirmais liekais bija tieši Daugaviņš. Otavas žurnālisti prognozē, ka pirmajās spēlēs jaunais hokejists nebūs "Senators" rindās, taču sērijas gaitā tomēr varētu papildināt komandu.

"Šobrīd man ir vieta sastāvā, taču tā nekādā gadījumā nav droša," vēl pirms "Senators" iekļūšanas izslēgšanas spēlēs Sportacentrs.com atzina Daugaviņš. "Ceru, ka mājās būšu tikai jūnija vidū."

Daugaviņš piedalījies visās spēlēs pret "Rangers". Rezultativitātes punkti nav nopelnīti, lietderības koeficients neitrāls.

""Rangers" – tā ir komanda, uz kuru visu gadu skatījāmies un mēģinājām spēlēt līdzīgi. Mēs viņus cienām un uzskatām, ka tieši ņujorkieši spēlē pareizi," komandu attiecības skaidroja "Senators" uzbrukuma līderis Speca. "Mēs jūtam, ka spēlējam pareizajā veidā, tāpēc domājam, ka šī būs laba sērija."

Sērija sāksies šonakt Ņujorkā. Pirmā spēle pulksten 2:00 pēc Latvijas laika. Arī sērijas otrais mačs būs leģendārajā Ņujorkas "Madison Square Garden" – naktī uz piektdienu 2:00. Pēc tam komandas pārcelsies uz Otavu.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
News, Travel, Weather, Entertainment, Sports,...
SensNation | 


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 15:46, pirms 12 gadiem
Ceru, ka Daugaviņam dos spēlēt un viņam veiksies labi, taču lielas cerības uz Senators uzvaru sērijā neceru.
, 2012-04-12 15:47, pirms 12 gadiem
Nu ko, noveelu Daugavinjam virs galvas pacelt Stenlija kapu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 15:50, pirms 12 gadiem
Kaspar, vai nu pēc pirmās kārtas izlasē, vai nu ved uz mājām Stenliju.
Citus variantus nav vērts izskatīt.
, 2012-04-12 15:52, pirms 12 gadiem
Daugavinjam jau pirmajaa sezonaa ir iespeeja izbaudiit play off atmosfeeru - varu sadereet, ka vinjsh plosiisies kaa zveers
, 2012-04-12 15:53, pirms 12 gadiem
NYR neapšaubāmi ir favorīti.Tortorella pēdējos gados ir paveicis lielu darbu, tur nav ko runāt. Bet jāatceras, ka pirmā spēle sākas ar 0:0 un šaiba, kā zināms, ir apaļa.Interesanti būtu, ja Otava tomēr pabojātu NYR līdzjūtēju nervus un tik viegli vis nepadotos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 15:53, pirms 12 gadiem
njaa,tieshi pret NYR senatoriem ir izredzes,un izsist vinjus no dalibas "stenlija kapa" un to ari novelu Daugavam un vinja komandai!Lets Go Sens!!!!!
, 2012-04-12 15:57, pirms 12 gadiem
Lai piedod Senators fani,uzliku uz Rangers!
, 2012-04-12 15:58, pirms 12 gadiem
Līdz konferences finālam tiks, bet 6 spēlēs zaudēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 16:02, pirms 12 gadiem
Jāspēlē tā, lai var tikt uz Latvijas izlasi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 16:08, pirms 12 gadiem
Stenlija kauss nav nekāds piedzīvojums,bet sūri strādājot un spēlējot augstu meistarības hokeju..
Skatos,ka daudzi autori ir piedzīvojumu meklētāji
Slēpts komentārs: ..............
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 16:27, pirms 12 gadiem
Vakar treniņā maiņas bija un šodien paredzams uz spēli būs šādas:

Forwards:
Michalek - Spezza - Greening
Foligno - Turris - Alfredsson
Smith - Winchester - Neil
Condra - O'Brien - Daugavins
Defence:
Kuba - Karlsson
Cowen - Gonchar
Phillips - Gilroy
Goaltenders:
Anderson
Bishop
Spares: Carkner, Klinkhammer, Butler, Konopka
Send to AHL:Zibanejad
, 2012-04-12 16:28, pirms 12 gadiem
Daugavam,beidzot sevi ir jāpierāda. play- off parādās rakstura spēks.Gribētos,lai Kaspars to parāda. Pagājušo sezonu,viņš to spēja- tagad jākāpj pakāpienu augstāk.Lai veicas!
, 2012-04-12 16:33, pirms 12 gadiem
Tātad, "īstie" latviešu fani novēl Daugaviņam neveiksmi?

Hmm, kaut kas šajā attieksmē man nešķiet līdz galam loģisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 16:48, pirms 12 gadiem
Nu nav Otavai varianti. NYR vada Tortorella - amerikāņu Znaroks.
, 2012-04-12 16:51, pirms 12 gadiem
Nez man personigi vienalga vai Daugavinjs tiks talak vai nee jo ar vinju vai bez Latvijas izlasei medalas nespiid,bet no otras puses protams veletos redzet Latvijas izlasi optimali specigakaja sastava kada iespejams......
Tiesa maz ticams ka Ottova aptures loti stabili spelejosos Rangerus kuri noteikti tiks vismaz sava konferences finala..
Uzliku sovakar 2 way uz Rangers,Blackhawks,Bruins un under uz Blues....
, 2012-04-12 16:51, pirms 12 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Lai būtu skaidrība - sarindosim mūsu prioritātes!

1. Gagārina kauss
2. Olimpiskās spēles
3. Pasaules čempionāts
4. Dzelzceļa kauss
5. Stenlija kauss
6. Kaldera kauss
1.Olimpiska
2.Stenlijs(ja spele latvietis)
3.Gagarins(ja cinas RD)
4.Pasaules chempis
a un ja 2 un 3 nepiepildas,tad pec 1 lieku 4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 16:55, pirms 12 gadiem
amusement rakstīja: 1.Olimpiskās
2.Pasaules.
3.Gagarins.
4.Stenlijs.(ja spēlē kāds latvietis)
nu ja kjip mums NHL tur savejo ir ka no parpilnibas raga,es par vienigo latvieti NHL un lai vinjam izdodas tikt pec iespejas talak
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-12 17:37, pirms 12 gadiem
labi ka atbalstāt Kasparu..varbūt šis vairs nekad nespēlēs stenlija kapaa
, 2012-04-12 17:41, pirms 12 gadiem
zaipis rakstīja: Vakar treniņā maiņas bija un šodien paredzams uz spēli būs šādas:

Forwards:
Michalek - Spezza - Greening
Foligno - Turris - Alfredsson
Smith - Winchester - Neil
Condra - O'Brien - Daugavins
Kāpēc jāliek Smits uz malu, kad skrējējs O'Brien vairak iederētos pie Winchester-Neil?
, 2012-04-12 17:47, pirms 12 gadiem
Shogad hokeja gads butu izdevies ja Kaspars dabutu Stenlija kausu , Pujacis gagarina un Latvijas izlase tiktu top 3 bet nu jaa pirms sapnoju jaizver acis
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.