Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Norvēģu distanču slēpotāji Klēbo un Falla izcīna uzvaras PK sprintā

Rolands Eliņš

Norvēģu distanču slēpotāji Klēbo un Falla izcīna uzvaras PK sprintā
Maikena Kaspersena Falla. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Norvēģu distanču slēpotāji Juhaness Klēbo un Maikena Kaspersena Falla otrdien izcīnīja uzvaras Pasaules kausa (PK) sacensībās sprinta distancē klasiskajā stilā.

1,2 km garo distanci Klēbo finālā veica divās minūtēs un 37,90 sekundēs. Tikmēr otro vietu ieņēma komandas biedrs Ēriks Brandsdals, kurš finišā atpalika par 0,89 sekundēm, bet trešais bija francūzis Rišārs Žuvs ar 2,17 sekunžu atstatumu.

Ar 1281 punktu Klēbo atgriezies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā, jo ceturtdaļfināla izstājās krievs Aleksandrs Boļšunovs, kurš tagad no konkurenta atpaliek par 31 punktu. Trešais tikmēr ar 802 punktiem ir norvēģis Šūrs Rēte. Klēbo izdevās lielisks šī gada pasaules čempionāts, kur viņš guva uzreiz trīs zeltus, tostarp individuālajās sprinta sacensībās.

Savukārt dāmu konkurencē Falla finālā finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 56,12 sekundēm. Uz otrā goda pjedestāla pakāpiena kāpa norvēģiete Astrida Jakobsena, kura finišā uzvarētājai zaudēja 0,80 sekundes, bet trešā pēc 1,06 sekundēm bija Natālija Ņeprajeva no Krievijas.

Tikmēr PK kopvērtējuma līdere Ingvilda Ūstberga no Norvēģijas izstājās ceturtdaļfinālā un šobrīd ar 1329 punktiem ir divus punktus priekšā Ņeprajevai, bet trešo pozīciju ar 1068 punktiem ieņem somiete Krista Permekoski.

Nākamās PK sacensības norisināsies šajā nedēļas nogalē Fālunā, Zviedrijā, bet sezona noslēgsies nākamnedēļ Kanādā.

Izmantotie resursi:
LETA