Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” zaudē dramatiskā cīņā

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” zaudē dramatiskā cīņā
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 11. martā, Volvo ledus hallē norisinājās trešā izslēgšanas spēļu sērijas cīņa starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Prizma”. Dramatiskās cīkstēšanās rezultāts izšķīrās pēdējās divās minūtēs, kurās jelgavnieki izlīdzināja rezultātu, bet pēdējais vārds palika aiz rīdziniekiem, kuri izcīnija uzvaru ar rezultātu 3:2 un izvirzijās sērijas vadībā – 2:1.

HK “Prizma” pirmajās minūtēs jelgavniekus iespieda aizsardzības zonā, kas nemaz nebija patīkami HK “Zemgale/LLU” atbalstītājiem, kas kuplā skaitā ieradās Rīgā. Pēc dažām minūtēm viesi atguva kontroli par ripu un nu jau izskatījās, ka HK “Zemgale/LLU” pilnībā kontrolē spēles gaitu, jo pat būdami mazākumā neļava pretiniekam brīvi iesākt uzbrukumus. Devītā minūtē HK “Prizma” divas reizes pēc kārtas pārkāpj noteikumus un ļauj jelgavniekiem lielā vairākumā atklāt spēles rezultātu. Pēc vairākām uzbrucēju mēģinājumiem izspēlēt kombinācijas vārtu priekšā, aizsargs Matīss Gelažis piespēlē ripu Raivim Kurniginam, kurš no zilās līnijas to precīzi ietriec vārtos – 1:0. Otrā trešdaļas daļā HK “Zemgale/LLU” negaidīti zaudēja savu pārsvaru un ledus saimnieki pārnesa spēles frontes līniju prom no savas aizsardzības zonas. Jelgavnieku rindās ieviesās neliels haoss un rīdzinieki gana viegli varēja tikt pie vārtiem, lai radītu pie tiem bīstamas situācijas. Pateicoties vārtsarga Nikolaja Žurkova veiklībai spēles rezultāts palika nemainīgs un “Zemgale/LLU” noslēdza to vadībā ar vieniem gūtiem vārtiem.

 

Otrā trešdaļā HK “Prizma” pārņēma spēles kontroli savās rokās, jo jelgavnieki līdz trešdaļas vidum trīs reizes spēlēja mazākumā un īsti nespēja domāt par uzbrukumiem. Tajos brīžos, kad HK “Zemgale/LLU” spēlētāji centās veidot uzbrukumus, viņi sastapās ar ciešu rīdznieku aizsardzību laukuma vidus daļā un nevarēja tikt tai garām, nepazaudējot kontroli par ripu. Tikai trešdaļas otrā daļā jelgavnieki nedaudz izlīdzināja spēles gaitu un tikt pie kāda asāka uzbrukuma, kuri gan visi beidzās ar teicamu vārtsarga Edgara Lūsiņa spēli, neļaujot ripai iekļūt vārtos. Trešdaļas pēdējā daļā HK “Prizma” ar precīzām piespēlē, izdodas apspēlēt jelgavnieku aizsargus, lai pie vārtiem uzbrucējs Juris Kļujevskis varētu ieraidīt ripu vārtos un izlīdzinātu spēles rezultātu – 1:1.

 

Trešās trešdaļas sākumā spēles kontroli iegūst HK “Zemgale/LLU”, bet tas atslābina viņu darbību aizsardzībā, ko nekavējoties izmantoja tas pats Juris Kļujevskis, ieraidot ripu no asa leņķa un izvirzot HK “Prizma” vadībā – 1:2. Jelgavnieki saprotot, ka sprukt vairs nav kur, uzsāka kāpināt spēles tempu un iespieduši pretinieku aizsardzības zonā praktiski visas trešdaļas gaitā. Asu momentu bija pietiekami daudz, bet vārtsargs ar tiem tika galā. Trīs minūtes līdz spēles beigām HK “Prizma” paliek mazākumā un jelgavnieki metas izmantot šo iespēju un kas arī izdodas vienu minūti un 45 sekundes līdz spēles beigām. Sandis Zolmanis no aizvārtes piespēlē ripu uz vārtu priekšu, kur nevilcinoties to vāros ieraida Matīss Gelažis un izlīdzina spēles rezultātu – 2:2. HK “Zemgale/LLU” spēlētāju un skatītāju priekiem nav gala, jo komanda atkal ir guvusi iespēju pacīnīties par uzvaru. Bet spēles drāma notiks pēc vienas minūtes un četrām sekundēm, kad pretinieka aizsargs Eduards Hugo Jansons jelgavnieku aizsardzības zonā noslido platu loku un izdara negaidītu metienu vārtu virzienā. Spēcīgs metiens raidīja ripu tieši virs vārtsarga ķērājcimda un ielido zem vārtu pārliktņa, sagādājot zaudējumu jelgavniekiem ar rezultātu 2:3.

 

Ruslans Antropovs