Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Šicu treneris Liepa: "Pasaules čempionātā Siguldā ir doma par uzvaru"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šicu treneris Liepa: "Pasaules čempionātā Siguldā ir doma par uzvaru"
Jānis Liepa
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Jānis Liepa jau 11 gadus trenē Latvijas kamaniņu divnieku Andri Šicu un Juri Šicu. Sarunā ar laikrakstu "Diena" pieredzējušais speciālists atklāj, ka pasaules čempionātā Siguldā gribētos uzvarēt. Savas trases priekšrocība varbūt nebūs tik nozīmīga, taču svarīgākajās sacensībās brāļi prot izšaut.

Brāļi Šici izcīnījuši medaļas divās olimpiskajās spēlēs - Vankūverā tika iegūts sudrabs, bet Sočos divas bronzas. Sezonas rezultāti tolaik nesolīja tādus panākumus, taču svarīgākajās sacensībās Siguldas brāļi izšāva. Kāds ir šis noslēpums? "Kā saka viņu tēvs, nevar visu laiku staigāt ar baltu kreklu un šlipsi [smejas]. Tā arī ir! Mēs nevaram atļauties plānot treniņprocesu, lai visu laiku būtu optimālā gatavībā. Mums visu laiku jāizvēlas konkrēts mērķis. Pirms šīs sezonas nolēmām tēmēt uz Pasaules kausa kopvērtējuma trijnieku un pasaules čempionātu Siguldā," norāda Liepa.

Treneris atklāj, ka Siguldā ir doma par uzvaru. Trase gan sagatavota izcili perfekta, līdz ar to nav pamata cerēt uz vāciešu kļūdām. Mūsu sportisti te braukuši tikpat daudz, cik visi pārējie labākie. "Varētu mēģināt darīt to, ko citās trasēs mēģina. Piemēram, divniekos - starta acīm jābūt 20 centimetriem. Tad tur tiek visādi mēģināts - lai tās ir zemākas, lai kamanas ātrāk iet pāri. Bet šeit... gribas, lai viss ir godīgi," atzīst treneris Jānis Liepa. "Visi brauc uzvarēt. Un mēs arī. Domājam par uzvaru. Otrā vieta ir zaudējums."

Pasaules kausa kopvērtējumā Šici patlaban ieņem trešo pozīciju, ko reāli nosargāt arī sezonas noslēgumā. Planētas meistarsacīkstēs mūsu lielākā cerība ir tieši divnieks, savukārt stafetes komandas izredzes lielā mērā atkarīgas no Elīzas Tīrumas, kura plāno startēt ar smagu traumu.

11 gadus strādāts kopā, un brāļi nelaiž treneri prom, jo viņš apsolījis zeltu 2018. gada olimpiskajās spēlēs. "Jā, kā lai nesola? Ja reiz tic tam, tad arī viss pakārtojas. Atliek vien noticēt un darboties," norāda speciālists.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2015-02-12 13:59, pirms 9 gadiem
teemeets tiek augstu bet vai saakumaa nevaidzeeja to meerkjiiti makjeniit zemaaku noteikt- ka nesanaak paardegt?

  +2 [+] [-]

, 2015-02-12 14:01, pirms 9 gadiem
kreicakungs rakstīja: teemeets tiek augstu bet vai saakumaa nevaidzeeja to meerkjiiti makjeniit zemaaku noteikt- ka nesanaak paardegt?
kāda jēga mērķēt zemāk?

     [+] [-]

, 2015-02-12 14:04, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: kāda jēga mērķēt zemāk?
protams augstaakie meerkji ir motivaacija utt - bet vai mums? saakumaa domaaju jaabuut pieticiigaakam bet nu taapat lai izdodas buushu tikai prieciigs klaatienee veerot kaa brackas izcelj PC zeltu

  +1 [+] [-]

, 2015-02-12 14:39, pirms 9 gadiem
kreicakungs rakstīja: protams augstaakie meerkji ir motivaacija utt - bet vai mums? saakumaa domaaju jaabuut pieticiigaakam bet nu taapat lai izdodas buushu tikai prieciigs klaatienee veerot kaa brackas izcelj PC zeltu
Nu bet ne jau mājās...Ja viņš teiktu, ka mērķis ir 3. - 4. vieta, tad to viņi ir dabūjuši arī citās trasēs un tad šie sači nebūtu ne ar ko īpaši. Vai pat varētu teikt - solis atpakaļ. Šajās sacensībās jābrauc tikai uz uzvaru! Nu cerams, ka sanāks un iepriecinās mūs visus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-02-12 15:23, pirms 9 gadiem
Džeki ļoti pieredzējuši, tad kāpēc gan nē?...