Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Spānietes priecāšanās par ielaistajiem vārtiem pret Vāciju izsauc dažādus viedokļus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spānietes priecāšanās par ielaistajiem vārtiem pret Vāciju izsauc dažādus viedokļus
Paula Arkosa priecājas par komandas ielaistajiem vārtiem spēles beigās. Foto: Skjermdump/Viaplay

Turnīra formāts bija par iemelsu, lai grupas pēdējās spēles beigās starp Spāniju un Vāciju varētu novērot savādu skatu, kad spāniete priecējās par pretineiču gūtajiem vārtiem. Šāda rīcība izpelnījusies dažādu attieksmi. ziņo Norvēģijas medijs NRK.

Iepriekš ziņojām, ka Eiropas handbola meistarsacīkšu finālturnīra otrajā posmā dramatiskā cīņā iekļuva Spānijas sieviešu valstsvienība, kas Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā D apakšgrupā finišēja otrajā pozīcijā, pēc Vācijas pieveikšanas (23:21) apsteidzot gan polietes, gan vācietes.

Kad līdz spēles beigām bija atlikušas 50 sekundes, spāniete Dženifera Gutjeresa kļūdoties "atdeva" bumbu Vācijai, ļaujot pretiniecēm veikt pēdējo uzbrukumu. Pēdējās sekundēs spānietes vāji nospēlēja aizsardzībā, un vācietes guva vārtus, samazinot deficītu līdz diviem vārtiem. Tajā brīdī laukumā atrodošā spāniete Paula Arkosa sāka ļoti priecāties, jo tas Spānijai bija izdevīgs rezultāts, tiekot nākamajā posmā ar diviem punktiem.

Kad komandām ir vienāds punktu skaits, pozīcijas tabulās čempionātā tiek noteiktas pēc savstarpējām spēlēm. Spānijai labākais variants spēlē pret Vāciju acīmredzami bija uzvara, taču ne vairāk kā ar divu vārtu starpību, jo tad Vācijas vietā tiktu Polija un spānietes ieietu nākamajā posmā bez punktiem, jo savstarpējā spēlē Spānija zaudēja Polijai minimāli ar 21:22, bet Vācija bija pārspējusi Poliju ar divu vārtu starpību - 25:23.

Norvēģijas izlases spēlētājām, kuras uzvarēja citā grupā, ir dažāds viedoklis par notikušo. “Tas ir šokējoši. Es domāju, ka tas robežojas ar spēļu sarunāšanu, ja tā ir taisnība,” NRK saka Norvēģijas izlases spēlētāja Mārena Ordāla. "Žēl, ka tas tā tiek darīts, bet tajā pašā laikā jāatzīst, ka Spānija darīja tikai to, kas tai bija jādara," NRK saka cita Norvēģijas izlases spēlētāja Henija Reistāda un piebilst: “Es nevaru runāt visas komandas vārdā, bet domāju, ka mēs arī tā varētu izdarīt. Katram ir jādomā par sevi, lai varētu iegūt sev labāko iespējamo rezultātu.”

Ārdāla ir kritiskāka: “Pirmkārt, šādi darīt nav labi. Otrkārt, ja jūs gatavojaties tā rīkoties, jums vismaz vajadzētu savaldīties un notēlot, nevis tik atklāti izrādīt prieku par pretinieču gūtajiem vārtiem. Jūs redzējāt, kā viņa līksmoja. Tas nav labi,” NRK saka Norvēģijas spēlētāja Marena Ārdāla.

“Spānijas komanda mēģināja darīt visu, lai uzvarētu spēlē, un zināja, ka tā ir viņu pēdējā iespēja tikt tālāk. Mēs nepiekrītam komentāriem par spēļu sarunāšanu un to, ka tas bija nesportiski,” stāsta Spānijas Handbola asociācijas pārstāvis Rosio Sančess.

Polijas prese bija ļoti kritiska par šādu iznākumu. “Tas ir pretīgi, ka Polijas izlase šādi tiek izslēgta no EČ,” raksta Polijas laikraksts “Przegląd sportowy”. “Kas par katastrofu. Lai gan ir grūti tam noticēt, tieši tas notika pilnīgi briesmīgos apstākļos,” raksta poļu “Interia Sport”.

Pirmā posma kopvērtējums

VD grupa+/-P
1.Melnkalne+146
2.Spānija-62
3.Vācija-42
4.Polija-42

Izmantotie resursi:
https://www.nrk.no/sport/spania-spi...