Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Latviešu bobslejistiem Eiropas kausā ātrs starts un vietas aiz labāko trijnieka

Agris Suveizda

Latviešu bobslejistiem Eiropas kausā ātrs starts un vietas aiz labāko trijnieka
Emīls Cipulis lec kamanās. Foto: Viesturs Lācis/IBSF

Lillehammeres trasē Norvēģijā sākušās Eiropas kausa sacensības bobslejā. Šodien sacentās vīriešu divnieki.

Abos braucienos ātrākais bija čehu pilota Adama Dobeša divnieks, kas kopsummā par 17 simtdaļām apsteidza šveicieša Sedrika Folladora pilotētās kamanas. Vēl deviņas simtdaļas tālāk bija cits šveiciešu pilots Mihaels Kuonens, kurš pēc pirmā brauciena bija piektais.

Piecas simtdaļas no labāko trijnieka atpalika Emīls Cipulis un Ivo Kleinbergs, kuri pirmajā braucienā bija sestie, bet otrajā braucienā uzrādīja piekto laiku – ar to bija gana, lai paceltos uz ceturto vietu summā, jo neveiksmīgus otros braucienus veica gan vācietis Rihards Elzners (astotais laiks, no otrās vietas atkrita uz piekto) un Monako pilots Rudī Rinaldī (desmitais laiks, no ceturtās vietas atkrita uz septīto).

Otrs Latvijas divnieks Dāvis Kaufmanis un Edgars Nemme pēc astotās vietas pirmajā braucienā bija trešie ātrākie otrajā braucienā un summā pakāpās uz sesto pozīciju, divas simtdaļas atpaliekot no piektās. Gan Cipuļa, gan Kaufmaņa divnieks pirmajā braucienā startu veica 5,00 sekundēs, kas bija dalīts labākais laiks, bet otrajā braucienā Cipuļa divniekam (4,98) atkal bija ātrākais starts, bet Kaufmaņa divniekam (5,01) – trešais ātrākais, pa vidu tiekot uzvarētājam Dobešam (4,99).

Rīt Lillehammerē plānotas skeletona sacensības vīriešiem un sievietēm (sākums plkst. 9:30 pēc Latvijas laika), bet plkst. 14:30 gaidāms vēl vienas sacensības bobsleja divniekiem. Sestdien plānots skeletons un bobsleja četrinieki, bet svētdien – otrās sacensības četriniekiem. Jāpiebilst, ka Latvijas bobsleja izlase arvien nav atguvusi kamanas pēc pārbaudes braucieniem Ķīnā, tādēļ Eiropas kausā tiek izmantota veca tehnika.

Eiropas kausa 1. posms, bobsleja divnieki vīriešiem

VEkipāžaValstsLaiks
1.Dobešs/ZāleskisČehija1:44.46
2.Folladors/MarjāniŠveice+0.17
3.Kuonens/TannersŠveice+0.26
4.Cipulis/KleinbergsLatvija+0.31
5.Elzners/BoseVācija+0.37
6.Kaufmanis/NemmeLatvija+0.39
7.Rinaldī/VēnsMonako+0.51
8.Stuļnovs/AntuhsKrievija+0.54

Piedalījās 23 ekipāžas

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...

     [+] [-]

, 2021-11-11 19:52, pirms 2 gadiem
Otrs Latvijas divnieks Dāvis Kaufmanis un Edgars Nemme pārstāv Vāciju?

     [+] [-]

, 2021-11-11 20:23, pirms 2 gadiem
Latvijas izlases treneris Eiropas kausos Jānis Skrastiņš: "Es gribētu teikt, ka abas ekipāžas nobrauca labi, tad jau nestabilāks bija vācietis Elsners, vienā braucienā viņam galīgi negāja un beigās viņš starp mūsējiem , piektais. Laiks labs, konkurence arī ir, kaut šogad nedaudz mazāk nekā ierasts, daudzi vācieši gatavojas Altenbergā nākamajiem posmiem. Mēs tomēr startējām ne ar pierastajiem bobiem un, galvenais, vecām slidām, grūti tā visus vinnēt, čehu otrā pilota Dobeša uzvara gan ir nedaudz negaidīta. No mūsējiem startā šoreiz labāk iestūma bobu Cipulis ar Kleinbergu. Kopumā varu teikt, ka Covid-19 jomā mēs atkal esam iekšējā burbulī, bet tie, kas nesen bija Ķīnā, te atviegloti uzelpo. Ārpus trases vispār tā īpaši nejūt, ka būtu kāda pandēmija.”

     [+] [-]

, 2021-11-11 23:40, pirms 2 gadiem
Nu ja rēķina , ka nav kaujas bobi (ierastā tehnika), slieces, tad nav tik slikti.