Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com simboliskajās izlasēs visbiežāk iekļuvis RFS kapteinis Šimkovičs

Emils Ozerinskis

Sportacentrs.com simboliskajās izlasēs visbiežāk iekļuvis RFS kapteinis Šimkovičs
Visbiežāk simboliskajās izlasēs vietu izcīnījis Tomašs Šimkovičs. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Ōptibet" futbola Virslīgas 30. sezona noslēgusies ar RFS komandas pirmo čempiontitulu. Sportacentrs.com futbola apskatnieki nosaukuši savu 24. simbolisko izlasi, kurā iekļautas pēdējo divu kārtus spēles, tādējādi pieliekot punktu sezonu garajam projektam. Līdz ar to kļuvis zināms kurš no spēlētājiem šogad izcēlies visbiežāk.

Visas sezonas garumā Virslīgas spēlēm aktīvi sekojuši un savus simboliskos sastāvus regulāri publicējuši portāla futbola apskatnieki un komentētāji Edmunds Novickis, Agris Suveizda, Arkādijs Birjuks, Miķelis Osis un Emīls Ozerinskis. Šodien publicējām sezonas pēdējo divu kārtu izlasi, kurā iekļauti labākie spēlētāji no mačiem, kas tika aizvadīti no 31. oktobra līdz 6. novembrim.

Virslīgas 24. simboliskā izlase
Teju neticamo sezonas otrajā pusē paveikt spēja "Liepāja", kas pirmajā sezonas pusē pamatīgi iepalika no turnīra labākajām komandām, tomēr finiša spurts Kurzemes komandai padevās iespaidīgs, aizcīnoties līdz bronzas medaļām. Sezonas noslēdzošajā simboliskajā izlasē galvenā trenera godā tiek iecelts Nebojša Vigņevičs.

Turnīra priekšpēdējā kārtā savā laukumā pret daugavpiliešiem divreiz ar vārtu guvumiem izcelties izdevās Valērijam Šabalam, kurš tādējādi pašā sezonas izskaņā atvēra savu Virslīgas vārtu rēķinu. Šabalam pie reizes izdevās nopelnīt arī rezultatīvu piespēli. Tāpat ar rezultatīvu piespēli Šabalas gūtajos vārtos asistēja Vadims Žuļevs, kurš simboliskajā izlasē iekļuvis otro reizi. Pirmā reize padevās sezoas vidū, kad "Liepājas" malējais aizsargs guva sezonas skaistākos vārtus. Savukārt par bronzas medaļu kalēju pēdējā sezonas spēlē Slokā liepājniekiem kļuva Vjačeslavs Isajevs, kura vārti pēc stūra sitiena ļāva atstāt iepriekšējo trīs gadu čempioni "Riga" ar koka medaļām.

Jūrmalas "Spartakam", vasarā aizsūtot lielāko daļu leģionāru īrē, spēlētāju sezonas izskaņai nebija daudz, bet vēl vairāk sezonas beigās situāciju sarežģīja valstī noteiktie ierobežojumi, kas liedza spēlēt ar amatieru līgumiem esošajiem spēlētājiem. Tomēr savu iespēju šajā laikā lieliski izmantoja 19 gadus vecais balsta pussargs Deniss Meļņiks, kurš pret liepājniekiem bija labākais savas komandas spēlētājs, izprovocējot pretiniekus uz trīs pārkāpumiem un precīzi viduszonā vadot savas komandas spēli.

Sezonas noslēgumā pie savām trīs iespējām stāties "Riga" vārtos tika Nils Puriņš, kurš sezonas pirmajā pusē bija vien trešais vārtsargs galvaspilsētas kluba cietokšņa sargu hierarhijā. Tomēr sezonas beigās Puriņš sevi parādīja no labākās puses, noslēdzošajās divās kārtās nopelnot "sausās" spēles pret abām turnīra tabulas pirmo divu vietu īpašniecēm. Jāatzīst, ka viens no potenciālajiem iemesliem kādēļ "Riga" sezonas gaitā zaudēja savu trīs gadus ieņemto čempionu troni bija centra aizsarga Aksela Andresona trūkums. Spilgti sezonu iesākušais islandietis sezonas lielāko daļu ārstēja savainojumu, taču pēdējās spēles aizsargs atkal apliecināja savas kvalitātes, palīdzot Puriņam noturēt "Riga" vārtus neieņemtus.

Arī "Valmiera" savās pēdējās divās spēlēs savu cietoksni nosargāja neieņemtu. Zināma atbildība šajā apstāklī ir arī jaunajam aizsargam Viktoram Aleksandrovam, kuram sezonas gaitā piespiedu kārtā nācās kļūt par centa aizsardzības balstu, pa pāris reizēm ar savu pieredzes trūkumu komandu iegāžot, taču noslēdzošajās cīņās krievu aizsarga izpildījumā čē pē izpalika. Savukārt priekšpēdējā kārtā Raimonds Krollis zīmīgi guva vārtus pret "Mettu", saglabājot intrigu cīņā par čempiontitulu līdz pat pēdējai Virslīgas spēļu kārtai.

Lai gan RFS jau rudens posmā bija izvirzījusies kā izteikta favorīte uz čempiontitula iegūšanu, tomēr jautājumu izdevās atrisināt tikai 28. spēļu kārtā Daugavpilī. RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs ar precīzu centrējumu atrada komandas biedru un ielika pamatus uzvaras izcīnīšanai pret Latgales komandu. Savukārt punktu pielijušajā laukumā austrietis pielika ar paša sitienu, kas caurskrēja pretinieku vārtsarga rokām. Argentīnieti Leonelu Strumiju esam pieraduši vērot kā izteiktu cīnītāju aizsardzībā, bet sezonas noslēdzošajos divos mačos balsta pussargs pieslēdzās arī uzbrukumiem, izpildot vairākus sitienus, kuri gan Strumijam vārtu guvumu neatnesa. Statistikas rādītāji apliecināja to, ka starp RFS labākajiem spēlētājiem pēdējos mačos bija arī malējais aizsargs Petrs Marešs, kurš kopumā sezonas gaitā spēja radīt bīstamību pretinieku vārtiem, kad pretspēlētāji pārāk lielu fokusu novirzīja uz RFS bīstamo labo malu.

Virslīgas simbolisko izlašu apkopojums

Jaunnedēļ publicēsim tradicionālo Sportacentrs.com redakcijas Virslīgas izcilnieku sarakstu, taču šodien pēc 24. simboliskās izlases publicēšanas varam saskaitīt kopējo simbolisko izlašu statistiku. Visbiežāk simboliskajā izlasē iekļuva RFS futbolisti, kuri tika izvēlēti 52 reizes. Jaunajiem čempioniem sekoja valmierieši ar 44 izvēlēm un "Riga" ar 40. "Daugavpils" futbolisti simboliskajā izlasē iekļuva 32 reizes, bet par reizi mazāk to paveica "Liepājas" spēlētāji. "Spartaka" spēlētāji simboliskajā izlasē iekļuva 28 reizes, bet "Mettas" futbolisti - 24. Astoņas reizes līdz komandas izslēgšanai to paveica ventspilnieki, bet piecreiz izlasē iekļuva "Noah" pārstāvji.

Jāņem vērā apstāklis, ka sākotnēji bija plānots noteikt simbolisko izlasi katrai spēļu kārtai, tomēr jaunu komandu pēkšņa parādīšanās un pazušana no Virslīgas skatuves kārtu uzskaitījumu pilnībā izjauca un sezonas gaitā nācās improvizēt. Vairākās simboliskajās izlasēs tika iekļautas spēles no vairākām kārtām.

Visbiežāk no 24 simboliskajām izlasēm kā tās treneris tika atzīts jaunizceptais čempions Viktors Morozs, kurš to paveica piecas reizes. Ar četrām šādām atzinībām sekoja Nebojša Vigņevičs, bet pa trīs reizēm kā simboliskās izlases treneri tika iecelti Tamazs Pertija, Andris Riherts un Andrejs Kaļiņins.

Par visbiežāk simboliskajās izlasēs iekļauto spēlētāju kļuva RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs, kurš tika izvēlēts septiņas reizes. Pa sešām reizēm to sasniedza Žiga Lipuščeks, Petrs Marešs, Raimons Krollis un Alvis Jaunzems. Tāpat simbolisko izlašu labāko vienpadsmitniekā ar piecām reizēm iekļuva Emersons, Tomislavs Šāričs, Vitālijs Jagodinskis, Seidina Keitā, Rihards Matrevics un Junusa Muritala, kurš visas savas piecas reizes sakrāja vēl spēlējot "Mettas" formastērpā.


1. kārta2. kārta3. kārta4. kārta5. kārta6. izlase7. izlase8. izlase
9. izlase10. izlase11. izlase12. izlase13. izlase14. izlase15. izlase16. izlase
17. izlase18. izlase19. izlase20. izlase21. izlase22. izlase23. izlase24. izlase

     [+] [-]

, 2021-11-12 15:26, pirms 2 gadiem
Prieks,ka no Valmieras visi 3 ir jauni un ir vietējie sēlētāji !