Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Znaroks mani sauca arī uz Sanktpēterburgas SKA"

Andrejs Siliņš

Karsums: "Znaroks mani sauca arī uz Sanktpēterburgas SKA"
Mārtiņš Karsums. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

LETA. Latvijas hokeja izlases veterāns Mārtiņš Karsums, kurš šosezon spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Maskavas "Spartak", savulaik aicināts arī uz Sanktpēterburgas SKA, sarunā ar "Diena" pirmdien atklāja hokejists.

Karsums, kurš šajā izlases sasaukumā Liepājā bija izlases vecākais dalībnieks, uzsver, ka treneris Oļegs Znaroks viņam uzticas. Hokejists pie Znaroka spēlēja gan šogad, gan savulaik Maskavas "Dinamo" rindās, gan varējis spēlēt arī Sanktpēterburgā, kad tās galvenais treneris bija Znaroks.

"Viņš man uzticas, dod spēles laiku, un tam ir liela nozīme," stāsta hokejists. "Spēlēju gan vairākumā, gan arī mazākumā. To pateiks ikviens spēlētājs - ja tev dod lielāku spēles laiku, attiecīgi būs vairāk momentu un lielāka iespēja sapelnīt rezultativitātes punktus."

Iepriekšējo sezonu gan uzbrucējs negrib atcerēties, jo pusgadu "Spartak" rindās spēlējis ar lauztu potīti un traumas smagumu atklājusi vien datortomogrāfija Latvijā. Veselības dēļ spēlētājs neaizbrauca uz pasaules čempionātu, un arvien biežāk par sevi spēka spēli piekopjošajam hokejistam liek manīt ilgstošās slodzes.

"Man vislabāk patiktu pasaules čempionāta sarīkošana jūlijā," saka Karsums. "Tad būtu iespēja sadziedēt sezonas laikā iegūtos savainojumus, un jūnijā jau ir sākusies gatavošanās jaunajai sezonai. Par sevi es varu simtprocentīgi apgalvot, ka nekad neesmu gūlies zem skalpeļa tikai tāpēc, lai neaizbrauktu uz pasaules čempionātu. Man šķiet, ka tas būtu pilnīgi muļķīgi - tā rīkoties."

Augustā Rīgā notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, bet Karsumam īsi pēc spēlēm paliks 36 gadi. "Man jau tomēr ir 33 gadi. Aizbraukt uz olimpiādi - man tas būtu ideālais variants, kā beigt spēlētāja karjeru izlasē," domā sportists, par to vairāk liekot vaicāt pēc kvalifikācijas turnīra.

Izmantotie resursi:
LETA