Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vašingtona apspēlē čempioni, "Senators" Dušeina debijā uzvar Stokholmā

Rolands Eliņš

Vašingtona apspēlē čempioni, "Senators" Dušeina debijā uzvar Stokholmā
Mets Dušeins
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā Vašingtonas „Capitals” savā laukumā ar 4:1 apspēlēja Pitsburgas „Penguins”, Dalasas „Stars” ar 5:0 sagrāva „Islanders”, bet Lasvegasas „Golden Knights” ar 5:2 pārspēja „Jets”. Savukārt Stokholmā aizvadītajā spēlē „Senators” ar 4:3 papildlaikā pārspēja Kolorādo.

Vašingtonas uzvarā šonakt vārtsargs Breidens Holtbijs guva savas NHL karjeras 200. uzvaru. Viņam šīs robežas sasniegšanai bija nepieciešamas tikai 319 spēles, un līgas vēsturē tikai Kens Draidens spējis pie 200 uzvarām tikt ātrāk (311 spēlēs). Holtbijs šonakt atvairīja 27 no 28 čempiones „Penguins” metieniem.

„Capitals” rindās ar 1+1 izcēlās Džons Kārlsons, kurš palīdzēja Tīdžejam Ošī otrā perioda izskaņā realizēt vairākumu, un tie vēlāk izrādījās uzvaru nesošie vārti. Pitsburga gan vēl krietni laiku saglabāja slideno 1:2, bet 54. minūtē Čendlers Stīvensons panāca 3:1, kamēr mačam punktu pielika čeha Jakuba Vranas vārti.

Pitsburga sezonu sākusi ar deviņām uzvarām 18 spēlēs un ieņem ierasto vietu Metropolitēna divīzijas līderu pulkā, taču komandai ir ļoti vāja gūto un zaudēto vārtu attiecība (-17). Savukārt 63 ielaistie vārti ir otrs sliktākais rādītājs līgā – tikai līgas pastarīte „Coyotes” ielaidusi vairāk (71 vārtus).

Dalasas „Stars” tikmēr neatstāja cerības „Islanders”, sagraujot to ar 5:0. Ņujorkas komanda visā spēlē izdarīja tikai 14 metienus pa vārtiem, īpaši neapdraudot Bena Bišopa sauso spēli, kamēr Dalasas sastāvā Jons Klinberjs guva trīs punktus (1+2) jau pirmajā periodā.

„Maple Leafs” savā laukumā pamatlaika pēdējā minūtē atspēlējās pret „Bruins” un pēc tam papildlaikā ar veterāna Patrika Marlo uzvaras vārtu palīdzību bija pārāka ar 3:2. Divi vārti Toronto komandas sastāvā Džeimsam van Rīmsdaikam.

Papildlaiks bija nepieciešams arī Stokholmā aizvadītajā spēlē, kur 13,4 tūkstošu klātbūtnē „Avalanche” ar 3:4 tomēr piekāpās „Senators”. Uzvaras vārti Marka Stouna rēķinā, kuram pēdējās astoņās spēlēs jau astoņi vārti. Ar rezultatīvu spēli izcēlās visi Zviedrijas spēlētāji, kuri bija abu komandu sastāvos. „Avalanche” un „Senators” Stokholmā šodien aizvadīs vēl vienu spēli speciāla NHL projekta ietvaros.

Tieši spēlē Stokholmā savu debiju „Senators” sastāvā piedzīvoja Mets Dušeins, kurš pāris dienas iepriekš tika aizmainīts tieši no „Avalanche”. Dušeins pēc spēles atzina, ka bijis grūti noskaņoties un savaldīt emocijas mača gaitā, taču ir priecīgs, ka izdevies šo notikumu atstāt sev aiz muguras un gūt uzvaru.

Savukārt „Golden Knights” ar 5:2 Vegasā apspēlēja „Jets”, gūstot savu sezonas desmito uzvaru. Divus vārtus guva Viljamss Kārlsons, kamēr savu NHL iespēju negaidīti guvušais vārtsargs Maksīms Lagass atvairīja 27 no 29 Vinipegas metieniem. Ar saviem devītajiem vārtiem šosezon Lasvegasas komandas rindās izcēlās Džeimss Nīls, kamēr somam Patrikam Lainem astotie vārti „Jets” sastāvā šosezon.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRez.KomandasRez.
Avalanche-Senators3:4 PSabres-Panthers1:4
Maple Leafs-Bruins3:2 PCapitals-Penguins4:1
Blue Jackets-Hurricanes1:3Stars-Islanders5:0
Golden Knights-Jets5:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-11-11 10:44, pirms 6 gadiem
Vērts pieminēt, ka Sidnijam Krosbijam uz doto momentu ir 2.sliktākais lietderības koeficents visā līgā. (-14) Sliktāks ir tikai viņa komandas biedram Letangam (-16).
Tikmēr, Niklass Bekstroms ticis pie punkta un pārtraucis 7 spēļu sauso sēriju.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-11 11:29, pirms 6 gadiem
JLopatko rakstīja: Vērts pieminēt, ka Sidnijam Krosbijam uz doto momentu ir 2.sliktākais lietderības koeficents visā līgā. (-14) Sliktāks ir tikai viņa komandas biedram Letangam (-16).
Tikmēr, Niklass Bekstroms ticis pie punkta un pārtraucis 7 spēļu sauso sēriju.
Arī viņam kādreiz pienāk grūti laiki.
Ne tik tālā pagātnē ir Ovečkina -35 koefa sezona.

  -2 [+] [-]

, 2017-11-11 12:12, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Arī viņam kādreiz pienāk grūti laiki.
Ne tik tālā pagātnē ir Ovečkina -35 koefa sezona.
Un?

  -1 [+] [-]

, 2017-11-11 13:03, pirms 6 gadiem
Global series. Gaidam kad velikj KHL noshpikos so ideju un rikos lidzigu speli starp Severstal un Amur kada Bukarestes halle vai ari Winter Classic un Ronna Shelfes ledaja Antarktida kur skatitaji butu sniegazosis un valzirgi

  -1 [+] [-]

, 2017-11-11 13:23, pirms 6 gadiem
Faniem bija jāfano par Kolorado jo Landeskog ir no Stoholmas.

     [+] [-]

, 2017-11-11 13:33, pirms 6 gadiem
Klingbergs pēc 1+2 spēles kļuvis par līgas rezultatīvāko aizsargu.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-11 16:11, pirms 6 gadiem
Reeberbahn rakstīja: Global series. Gaidam kad velikj KHL noshpikos so ideju un rikos lidzigu speli starp Severstal un Amur kada Bukarestes halle vai ari Winter Classic un Ronna Shelfes ledaja Antarktida kur skatitaji butu sniegazosis un valzirgi
KHL'ā jau sen ir pašiem savs Global Serries, drīzāk Amerikāņi špiko. Vai neatceries kā Rīgas Dināmo aizvadīja spēles Liepājā un Tallinā?