Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kravčenko atgriežas Latvijā un pievienojas "Jēkabpilij"

Agris Suveizda

Kravčenko atgriežas Latvijā un pievienojas "Jēkabpilij"
Mārtiņš Kravčenko vēl "Liepājas Lauvu" kreklā
Foto: Romāns Kokšarovs

Nepilnus 28 gadus vecais basketbolists Mārtiņš Kravčenko ir nolēmis atgriezties Latvijā un pievienoties "Jēkabpilij", kas aizvadītajā sezonā "Aldara" Latvijas Basketbola līgā izstājās ceturtdaļfinālā. Jūrmalā dzimušais spēlētājs šosezon pārstāvēja Agra Galvanovska un Artūra Štālberga trenēto Ukrainas klubu "Mykolaiv". Atgādinām, ka vakar "Jēkabpils" paziņoja par līguma pagarināšanu ar Rinaldu Sirsniņu.

"Viņa labākās īpašības - pieredzējis, meistarīgs spēlētājs, kurš labi strādā aizsardzībā un, kurš iederas jebkuras komandas modelī," sacīja Edgars Teteris, kurš savulaik jau ir strādājis kopā ar Kravčenko. Teteris uzskata, ka Kravčenko nākamsezon būs viens no komandas līderiem, un piebilda, ka Mārtiņa kvalitāti apliecināja noturēšanās Ukrainas Superlīgā: "Tas jau ir zināms līmenis, jo Ukrainā viesspēlētājiem ir noteiktas ļoti augstas prasības. Ir jāsaprot, ka Ukrainas Superlīgā spēlē ļoti meistarīgi spēlētāji."

"Mārtiņa galvenais uzdevums šajā komandā nebija punktu gūšana, viņš tur bija kā snaiperis, kurš strādāja aizsardzībā un kuram bija jāpilda melnais darbs. Arī "Jēkabpils" komandā viņam būs jādara tas pats," Teteris turpināja. "Šis bija labs piedāvājums. Turklāt komandā spēlēs man zināmi spēlētāji un būs zināms treneris. Ja ir tik labs piedāvājums, kādu saņēmu no Jēkabpils, domāju, ka nav vērts vilkt garumā un gaidīt kaut kādas Ziemassvētku dāvanas," teica pats Mārtiņš Kravčenko, kurš nevēlējās Ukrainā palikt vēl vienu gadu.

Pagājušo sezonu Kravčenko pavadīja Ukrainas Superlīgas komandā "Mykolaiv", kas trīs apļu turnīrā izcīnīja 16 uzvaras, piedzīvoja 23 zaudējumus un 14 komandu konkurencē ieņēma desmito vietu, tādējādi nekvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Kravčenko galvenā trenera Agra Galvanovska vadībā vidēji spēlē guva 6.4 punktus, izcīnīja 2.2 bumbas pie groziem un atdeva 1.7 rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā Kravčenko spēlējis arī Liepājā, kā arī Rīgas komandās "Barons"/LMT un LU/"Rīdzene".

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

  +5 [+] [-]

, 2013-06-11 18:13, pirms 11 gadiem
Krafč ar Sirsniņu būs labs komplekts + kāds labs garais būs nopietna konkurence!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-11 19:08, pirms 11 gadiem
Yasaa, labs papildinājums mūsējiem, varēs 2vatā ar Sirsniņu vadīt uzbrukumus

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 19:27, pirms 11 gadiem
Veiksmi jaunajā komandā! Jēkabpils būs spēks!

P.s. Manīju viņu Liepājā ar ģimeni!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-11 20:21, pirms 11 gadiem
blacker rakstīja: Krafč ar Sirsniņu būs labs komplekts + kāds labs garais būs nopietna konkurence!
Bērzs?

  +2 [+] [-]

, 2013-06-11 20:21, pirms 11 gadiem
Ko ta Liepāja nogulēja? Bija jāņem! Barons arī nolīferējis.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-11 20:25, pirms 11 gadiem
vot Jēkabpils malači. sastāvu komplektē jau savlaicīgi nevis tā kā pārējie LV klubi - augustā vai septembrī un tad savāc atbirējus.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-11 20:36, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ko ta Liepāja nogulēja? Bija jāņem! Barons arī nolīferējis.
tikmer tur neviens savu kaju nespers #majniekspajolis

     [+] [-]

, 2013-06-11 22:01, pirms 11 gadiem
Uzmeta Liepāju.