Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Reimers aptur 43 "Bruins" metienus un nodrošina "Maple Leafs" uzvaru

Rolands Eliņš

Reimers aptur 43 "Bruins" metienus un nodrošina "Maple Leafs" uzvaru
Džeimss Reimers "Maple Leafs" vārtos
Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs zaudējumu piedzīvojusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas „Bruins”, kura ar 1:2 piekāpās „Maple Leafs” un neizmantoja iespēju iekļūt otrajā kārtā. Lielisku spēli aizvadīja Toronto komandas vārtsargs Džeimss Reimers, kurš atvairīja 43 no 44 pretinieku metieniem. Rezultāts sērijā gan joprojām ir 3:2 „Bruins” labā.

Bostonas „Bruins” šīs nakts mājas spēli pret Toronto „Maple Leafs” sagaidīja jau ar domām par otro kārtu, jo sērijā atradās pārliecinošā vadībā ar 3:1. Atkal rezervē bija palicis latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kamēr „Maple Leafs” sastāvā nebija divu aizsargu – Marka Freizera, kuram iepriekšējā spēlē ripa trāpīja pa seju, un Maikla Kostkas (pirksta savainojums).

Spēles sākuma gaitu gan kontrolēja viesi no Toronto, taču neviens no viņu 19 metieniem garām vārtsargam Tukam Raskam nepalidoja, un rezultāts uz tablo rādīja divas nulles līdz pat „Bruins” vairākumam otrajā trešdaļā, tiesa, to izdarīja mazākumā spēlējošā „Maple Leafs” komanda. Tailers Bozaks atņēma „Bruins” aizsargiem ripu uz savas zilās līnijas, aizskrēja izgājienā viens pret vienu un panāca 1:0.

„Bruins” gan ar to nebija mierā un devās vērienīgos pretuzbrukumos, taču lielisks Toronto vārtos bija Džeimss Reimers. Sava vārtsarga iedvesmoti, „Maple Leafs” trešā perioda sākumā savu pārsvaru dubultoja, kad Klārks Makarturs izmantoja „Bruins” hokejistu kļūdu viduszonā un pārtverto ripu eleganti aizvadīja līdz pat Raska vārtu tīkliņam (2:0).

52. minūtē Zdeno Hāra pēc precīzas ceturtās spēles varoņa Dāvida Krejči piespēles guva pirmos vārtus „Bruins” komandai (1:2), kura turpināja spiest „Maple Leafs” viņu zonā (metienu attiecība trešajā periodā 19:4). Tieši Hāras aktivitāte arī piespieda Bozaku četras minūtes pirms mača beigām raidīt ripu pāri aizsargstiklam, kas ļāva „Bruins” spēlēt vairākumā. Taču arī tagad spēles pirmā zvaigzne Reimers viņiem neatļāva neko mainīt, un „Maple Leafs” ar uzvaru 2:1 pietuvojās sērijā līdz 2:3.

"Red Wings" panāk septīto spēli, "Kings" ar ceturto uzvaru pēc kārtas tiek 2. kārtā

Izkrišanas priekšā šonakt bija arī Detroitas „Red Wings”, kura trīs spēlēs pret Anaheimas „Ducks” jau bija zaudējusi. Taču šonakt Pāvela Dacjuka lieliskais metiens ar nūjas neērto pusi un Zeterberja un Klīrija trešā perioda vārtu guvumi ļāva „Red Wings” vēl 55. minūtē atrasties vadībā ar 3:1. Tiesa, „Ducks” uz padošanos noskaņoti nebija, un divi ātri Ītema un Raiena vārti aizveda maču līdz papildlaikam (3:3).

Tajā komandas gan paguva nospēlēt tikai 64 sekundes, kad Henriks Zeterberjs ar spēcīgu metienu no aizsarga pozīcijas pārspēja šveicieti Jonasu Hilleru, paturpinot „Red Wings” sezonu vismaz ar sērijas septīto maču (spēlē 4:3, sērijā 3:3).

Arī Vašingtonas „Capitals” šonakt uzvaru spēja izcīnīt tikai pagarinājumā, kad Maiks Ribeiro bija pirmais pie lieliski spēlējošā „Rangers” vārtsarga Henrika Lundkvista atsistās ripas. „Capitals” ar šo uzvaru (2:1) arī jau trešo reizi izvirzījušies vadībā sērijā (3:2).

Savukārt pašreizējā Stenlija kausa īpašniece Losandželosas "Kings" pabeigusi savu atspēlēšanos pret Sentluisas "Blues" komandu - sērijas sākumā nonākusi iedzinējos ar 0:2, "Kings" uzvarēja četrās nākamajās spēlēs un kļuva par trešo komandu, kas iekļuvusi Rietumu konferences pusfinālā. Šonakt "Kings" uzvarēja ar 2:1, izšķirošos vārtus gūstot otrā perioda pēdējā sekundē, kad ar spēcīgu metienu no zilās līnijas "Blues" vārtsargu Braienu Eliotu pārsteidza Dastins Peners.

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:13:2
2.kārta2.kārta
4:22:3
Rietumu fināls Stenlija kauss Austrumu fināls
3:34:1
2.kārta2.kārta
4:03:2

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Maple Leafs-Bruins2:1Rangers-Capitals1:2 P
Ducks-Red Wings3:4 PBlues-Kings1:2

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 07:15, pirms 11 gadiem
Tiem, kas vēl nezin: Krosbijs, Ovečkins un Tavaress ir nominēti Hārta balvai (regsezonas MVP).

Sidney Crosby, Alex Ovechkin, John Tavares...
Slēpts komentārs: kasha

     [+] [-]

, 2013-05-11 07:31, pirms 11 gadiem
Toronto malači. nu vajadzētu arī tā kā mājnieku pūlim vienu uzvaru sagādāt bet smagi viņiem gāja, pieslēdzos tik 3. periodā un līdz pat spēles beigām likā, ka nu tūlīt tūlīt Bostona izlīdzinās. Pēc beigu signāla, gan visi izskatījās tik noguruši, ka knapi spēja priecāties, šajā ziņā Bruins tomēr izskatījās svaigāki. nu redzēs kā būs.

un izskatās, ka Sentluisa tūlīt prasmīgi būs pabeigusi savu misiju - kā izsēt vadību 0-2 PO pirmajā kārtā.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-11 07:46, pirms 11 gadiem
Treneris Noels pēc spēles teica, ka jāgatavojas nākamajai spēlei un iespējams, daugavins varēs palīdzēt.

     [+] [-]

, 2013-05-11 08:06, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: Toronto malači. nu vajadzētu arī tā kā mājnieku pūlim vienu uzvaru sagādāt bet smagi viņiem gāja, pieslēdzos tik 3. periodā un līdz pat spēles beigām likā, ka nu tūlīt tūlīt Bostona izlīdzinās. Pēc beigu signāla, gan visi izskatījās tik noguruši, ka knapi spēja priecāties, šajā ziņā Bruins tomēr izskatījās svaigāki. nu redzēs kā būs.

un izskatās, ka Sentluisa tūlīt prasmīgi būs pabeigusi savu misiju - kā izsēt vadību 0-2 PO pirmajā kārtā.
Leafs malači- sērijā parādīja raksturu.
Interesanti, ka pretēji daudzu nopietnu NHL ekspertu- ar tiem nedomāju SC jūzerus - domām, nevis Rietumu konfā, bet tieši Austrumos 1. kārtas sērijās cīņa ir ļoti spraiga (ja Rietumos jau 3 klubi izsituši konkurentus, pie tam tikai Stl-LAK sērijā bija nopietna intriga), tad Austrumos- oet ļoti sīvi,- tikai Sens, kā jau šeit paredzēja, šķiet Leflērs un vēl viens otrs, tikai Sens ātri izslēdza Habs, taču citas trīs sērijas vēl joprojām turpinās- un visās 3:2 sērijā, un to turpmākās cīņas solās būt ļoti aizraujošas.

     [+] [-]

, 2013-05-11 08:44, pirms 11 gadiem
Kings sāka smagi ,bet tomēr nolauza blūzmeņus.

     [+] [-]

, 2013-05-11 09:20, pirms 11 gadiem
Nu cerams daugava nākamo spēlēs ..!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-11 10:09, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Labrīt jau vakar bija ielikts NHL
Labvakar! Es jau iepostoju linku pie vakardiena NHL spēļu raksta.
Taču SC autori= guļavas joprojām nav ielikuši.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-11 11:09, pirms 11 gadiem
Prieks par Capitals, kāpājās kā traki! un kas par saldo ēdienu būs 7 spēlē Anaheim vs Detroit super hokeja pavasaris turpinās! Pāvela gols atkal bija konfekte viņš jau savādāk neprot
http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=35&id=247695&navid=nhl:topheads
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-11 11:23, pirms 11 gadiem
Tad kā īsti pareizi SC ir jāraksta autoram Zeterbergs , Seterberjs vai Zeterberjs ???

  +2 [+] [-]

, 2013-05-11 14:16, pirms 11 gadiem
Laikam termini jeb frāzes "Capitals & Rangers" un "viegla uzvara" nekādi neiet kopā. Šonakt bija nu jau kārtējā smagā spēle abām komandām, un nekas neliecina, ka arī nākamā (-s) spēle (-s) būtu atšķirīgāka (-s). NYR kā jau parasti playofos spēle ar gaļu un maksimālu atdevi, Caps cenšas turēt šajā rādītājā līdzi, bet šķiet, ka viņiem lielākais pretinieks ir nevis pretinieks, bet gan viņi paši. Iespējams, ka pie vainas varētu būt pēdējo sezonu laikā izveidojies komplekss, ka nekādi neizdodas tikt līdz vismaz konferences fināliem, varbūt arī tas apstāklis, ka nespēj aprast ar faktu, ka playofos nevar spēlēt kā regulārajā sezonā un ka pretinieki vairāk kā nekad dauzīs viņus un mēģinās tos izsist no ritma. Ja skatās uz līdzšinējām spēlēm, tad es esmu vīlies par Ovečkina spēli. Sūdus viņš netaisa, bet tajā pat laikā viņš nespēlē kā kapteinim vai, kas ir svarīgāk, komandas līderim, pienākas. Pietiek paskatīties uz pretinieku komandu, kā viņus uzbrukumā ved Kalahens, kurš pēc manām domām ir enerģiskākais komandas spēlētājs, ir pirmais, kas steidz pretinieku zonā pēc ripas un cīnās par to, it kā no šīs cīņas būtu atkarīga viņa dzīve. Uzskatu, ka iecelt Ovečkinu par kapteini bija kļūda, jo kopš tā laika viņs radošuma ziņā ir "aizvēries" un ja runā par kapteiņa lomu, tad domāju, ka viņš joprojām nav šim statusam nobriedis. Manuprāt, viņš ir izcils kareivis, bet ne kara vadonis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-11 22:42, pirms 11 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: Prieks par Capitals, kāpājās kā traki! un kas par saldo ēdienu būs 7 spēlē Anaheim vs Detroit super hokeja pavasaris turpinās! Pāvela gols atkal bija konfekte viņš jau savādāk neprot
http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=35&id=247695&navid=nhl:topheads
Kaarteejai Pavela sedevrs,come on Wings par neguleeto naksu turpinaajumu!!!

     [+] [-]

, 2013-05-11 22:43, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Jā un Dacuks ar Zeterbergu pa smuko noplosījās. Dacukam kārtējie vārti šedevrs.
Pavels vienkaarsi dara savu darbu,bet sanaak vinam tas patiesaam fenomenaali!!!

     [+] [-]

, 2013-05-11 22:44, pirms 11 gadiem
White Ross rakstīja: Ducks shos izsleegs game 7.
Jaaskataas speele tad jau redzees!!!