Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals 300. spēlē uz māla zaudē tikai četrus geimus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals 300. spēlē uz māla zaudē tikai četrus geimus
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisa izcilnieks Rafaels Nadals sestdien Madridē aizvadīja 300. spēli uz māla seguma. Jubilejas mačā Rafa zaudēja tikai četrus geimus, ar 6:0, 6:4 sagraujot savu tautieti Pablo Anduharu. Rīt finālā Nadals sacentīsies ar Stanislasu Vavrinku.

Madrides turnīrs ir pirmais "Masters 1000" turnīrs kopš Parīzes 2008. gadā, kad pusfinālā nav neviena no sacensību pirmajiem četriem numuriem. Toreiz labāko četriniekā ar visaugstāk izlikto numuru bija Nikolajs Davidenko (#6).

Pirmajā pusfinālā kortā izgāja titulētais Rafaels Nadals un "Masters 1000" pusfinālā pirmo reizi spēlējušais Pablo Anduhars. Spānijas galvaspilsētā pie spēlēšanas ar "wild card" tikušais Anduhars, pirmo reizi spēlējot tik nozīmīga turnīra pusfinālā, sākumā bija ļoti uztraucies un kļūdām bagātā pirmajā setā neuzvarēja nevienā geimā – 0:6.

Izgāztais sākums neatstāja negatīvas sekas uz Anduharu. Tieši pretēji – Pablo otro setu aizvadīja diezgan drosmīgi un pat varēja iegūt breiku. Nadals sestajā geimā ar pārliecinošām darbībām novērsa trīs breikbumbas, bet devītajā geimā sagaidīja tautieša kļūdiņas un drīz noveda maču līdz loģiskam iznākumam – 6:0, 6:4. Nadalam 46. uzvara pēc kārtas māla turnīru pusfinālos.

Rafa šodien nospēlēja karjeras 300. maču uz māla seguma. Nadalam 300 spēlēs uz sava mīļākā seguma ir tikai 21 zaudējums! Nadals (30-2) ar 30 uzvarām noķēris sezonas līderi Davidu Fereru (30-8). Svētdien Nadals lūkos izcīnīt 40. māla titulu, kas ļautu noķert Tomasu Musteru. Atklātās ēras rekordists ar 45 māla tituliem ir Giljermo Vilass. Nadala pretinieks finālā būs Šveices otrais numurs Stanislass Vavrinka, kurš trīs setos apspēlēja pagājušā gada finālistu Tomāšu Berdihu.

Šveices un Čehijas tenisistu spēles pirmajā setā viss izšķīrās jau pirmajā geimā. Berdiham ne reizi neizdevās trāpīt pirmo servi, kā rezultātā Vavrinka ieguva breiku. Šveices otrais numurs turpinājumā atspēlēja visas trīs breikbumbas, bet seta izskaņā tika pie vēl viena breika, kad Berdiham dubultkļūda – Stans pirmajā setā uzvarēja ar 6:3.

Berdihs otrajā setā servēja teju izcili – Čehijas pirmais numurs pie savas serves zaudēja tikai divas no 22 izspēlēm, bet uzņemšanā iespējas sagaidīja devītajā geimā. Ja pirmo breikbumbu viņam realizēt neizdevās, tad otrās izspēlē palīdzēja Vavrinka, iesitot tīklā. Berdihs uzvarēja 15 no seta pēdējiem 20 punktiem un mačā panāca izlīdzinājumu – 6:4.

Vavrinka šodien aizvadīja devīto maču pēdējo divu nedēļu laikā un trešajā setā izskatījās manāmi saguris (ceturtdaļfinālu pabeidza 1:40 naktī). Vavrinka piektajā geimā savu servi zaudēja uz nulles, bet septītajā geimā bija ļoti tuvu finišam. Rezultāts bija 2:4, 15:40 pie Vavrinkas serves. Šveicietis novērsa dubultbreiku, uz ko Berdihs atbildēja ar pilnīgu sabrukšanu – čehs vairs neuzvarēja nevienā geimā – Vavrinkam uzvara ar 6:3, 4:6, 6:4.

Pagājušajā nedēļā Oeirašā karjeras ceturto vienspēļu titulu izcīnījušais Vavrinka sestdien guva devīto uzvaru pēc kārtas. Vavrinka tikai otro reizi karjerā spēlēs "Masters 1000" finālā. 2008. gadā Romā viņš piekāpās Novakam Džokovičam. Nadalu uzvarēt nav izdevies ne tikai nevienā no astoņiem mačiem, bet nav bijis pa spēkam paņemt kaut vienu setu (0-17).

Fināla sasniegšana Vavrinkam garantējusi atgriešanos ranga Top 10, kur viņš pēdējo reizi bija 2008. gada oktobrī. No desmitnieka pirmdien izkritīs Janko Tipsarevičs, kurš labāko sabiedrībā atradās kopš 2011. gada novembra.

  -2 [+] [-]

, 2013-05-11 19:21, pirms 11 gadiem
Godīgi sakot, apnicis, ka Nadals visu laiku uzvar un rēgojas visās malās. Gribas citas sejas, piemēram, Gulbja..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-12 14:36, pirms 11 gadiem
spoileris rakstīja: Godīgi sakot, apnicis, ka Nadals visu laiku uzvar un rēgojas visās malās. Gribas citas sejas, piemēram, Gulbja..
V i s u laiku tomēr neuzvar.Montekarlo finālā zaudēja Novakam