Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Agris Suveizda

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.

2022. gada izskaņā Igaunijas futbola sabiedrībā rezonansi izpelnījās sociālajos tīklos publicēta fotogrāfija, kurā virkne valstsvienības esošo vai bijušo spēlētāju redzami kopā ar Narvā dzimušo un Tallinā karjeru sākušo Krievijas izlases galveno treneri Valeriju Karpinu. Viens no šīs tikšanās dalībniekiem bija arī Vasiļjevs, kurš šo foto nesen komentēja laikraksta Õhtuleht podkāstā "Kolmas poolaeg" jeb "Trešais puslaiks".

Tālsitienu un standartsituāciju meistaram Vasiļjevam podkāstā tika vaicāts, vai viņš karā atbalsta Ukrainu. "Ja viņi uzvarēs, tad varbūt iestāsies miers. Ja uzvarēs Krievija, tad varbūt iestāsies miers. Ja abas puses izlems veikt pārrunas un izlīgt mieru, tad varbūt iestāsies miers," sacīja centra pussargs Vasiļjevs, kuram augustā apritēs 40 gadu. "Tas, ko cilvēki vēlas dzirdēt, ne obligāti ir tas, ko es domāju un kā jūtos, taču tas nenozīmē, ka es būtu kādā no pusēm."

Otrdienas vakarā Igaunijas Futbola savienība sasauca attālinātu tikšanos starp valdi un Vasiļjevu, kurš tobrīd atradās Šveicē, kur kārto UEFA Pro trenera licenci. Asociācija savā paziņojumā pauda, ka aizstāv Igaunijas intereses, atbalsta Ukrainu un ir pret Krievijas agresiju, nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā un izteica cerību, ka Ukraina pēc iespējas drīzāk atgūs savas teritorijas. Vasiļjevs tikšanās laikā skaidrojis, ka pēc savas būtības ir pacifists un visās nozīmēs ir lojāls Igaunijas valstij, un, saprotot situāciju, nolēmis šķirties no kapteiņa apsēja.

Asociācija pieņēma Vasiļjeva lēmumu un savā paziņojumā apliecināja, ka nešaubās par viņa lojalitāti valstij. Tādējādi Vasiļjevs nav izslēgts no valstsvienības un jūnijā varētu kļūt par izlases rekordistu aizvadīto spēļu ziņā. Pašlaik viņam ir 157 mači, atkārtojot Martina Reima rekordu, un 26 vārti, kas ir trešais rādītājs aiz Andresa Opera (38) un Indreka Zelinska (27). Arī vārtu rekordists Opers bija viens no bēdīgi slavenās tikšanās dalībniekiem. Tobrīd viņš bija Igaunijas izlases trenera palīgs, bet pēc tam trenēja Igaunijas U16 izlasi un šogad pārņēmis Igaunijas U17 izlasi.

Vasiļjevs leģionāra gaitas sāka 2008. gadā, no "Levadia" pārceļoties uz Slovēniju, kur līdz 2011. gadam pārstāvēja "Nafta" un "Koper". No 2011. līdz 2014. gadam viņš spēlēja Permas "Amkar", kur spēlēja kopā ar Vladimiru Kamešu, no 2014. līdz 2019. gadam Polijā pārstāvēja Gļivices "Piast" un Bjalistokas "Jagiellonia", kur spēlēja kopā ar Igoru Tarasovu, bet kopš 2019. gada pārstāv Tallinas "Flora". Šosezon Vasiļjevs klubā aizvadījis tikai vienu spēli, sestdien iziedams uz maiņu izrautā uzvarā pār Narvas "Trans" (izlaists 3:0, beigās 4:3). Igaunija pirms Baltijas kausa, kā pusfinālā uzņems Fēru salas, 4. jūnijā ciemosies Šveicē.

Izmantotie resursi:
https://jalgpall.ee/ejl/uudised/kon...
https://news.err.ee/1609308537/kons...

  +8 [+] [-]

, 2024-04-11 17:06, pirms 3 nedēļām
Tādu vatņiku arī pie mums kaudzēm.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-11 17:15, pirms 3 nedēļām
Mardu pilsētas krievs, savulaik iesita skaistus vārtus pret Holandi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2024-04-11 18:43, pirms 3 nedēļām
Ri. Bukarts rakstīja: savulaik šitādus ķengaragā klapējam aiz T-Marketa un Neldas!
Oho atradi par ko lielīties, pēc tava sacītā var noprast bārā spārdījat 1-2 cilvēkus 😏👌

  -3 [+] [-]

, 2024-04-11 22:05, pirms 3 nedēļām
Ja Kostja Baltijas kausā spēlēs pret Latviju, tad jāsper viņam pa kājām, lai čalis nāk pie prāta un saprot, kā un ko drīkst domāt!

  -3 [+] [-]

, 2024-04-11 23:31, pirms 3 nedēļām
Jūs saprotat ka jūs atkal velk uz agresiju ?
Kautkad, gandrīz 2 gadus atpakaļ uzņemta bilde ar igaunijas izlases spēlētājiem un igaunijas pilsoņa ( trenera ) bildi.
Kurš diemžēl bijis treneris nevēlamā valstī.
Dēļ tā, lai viņu un viņa ģimeni, prātā ķertie neapmētā ar akmeņiem, viņš ir spiests uz šādiem soļiem.

  +5 [+] [-]

, 2024-04-11 23:42, pirms 3 nedēļām
aknelis rakstīja: Jūs saprotat ka jūs atkal velk uz agresiju ?
Kautkad, gandrīz 2 gadus atpakaļ uzņemta bilde ar igaunijas izlases spēlētājiem un igaunijas pilsoņa ( trenera ) bildi.
Kurš diemžēl bijis treneris nevēlamā valstī.
Dēļ tā, lai viņu un viņa ģimeni, prātā ķertie neapmētā ar akmeņiem, viņš ir spiests uz šādiem soļiem.
Pilnīgi garām. Viņu neķengā bildes dēļ, kā lasiji tur bija vēl citi. Viņu ķengā komentāru dēļ, ko viņš pēc tam izteica par to bildi, un tur viņš pauda savu nejēdzīgo viedokli.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-12 09:04, pirms 3 nedēļām
marcy rakstīja: Pilnīgi garām. Viņu neķengā bildes dēļ, kā lasiji tur bija vēl citi. Viņu ķengā komentāru dēļ, ko viņš pēc tam izteica par to bildi, un tur viņš pauda savu nejēdzīgo viedokli.
Baumo, ka Vasiļjevam ir iespēja atgūt kapteiņa apsēju - ja viņš pirms mača pret Fēru salām stadionā nodziedās "Putin Huilo".

  +1 [+] [-]

, 2024-04-12 19:53, pirms 3 nedēļām
ar to nepietiek, pirms spēles jānovelk krekls un jādemonstrē muguras tetovējums ar uzrakstu mutin- pudak, bet īstenībā nav nekas briesmīgs par vismaz tikšanos, jo karpins pats ir no Narvas

     [+] [-]

, 2024-04-14 18:49, pirms 2 nedēļām
Robis87 rakstīja: Oho atradi par ko lielīties, pēc tava sacītā var noprast bārā spārdījat 1-2 cilvēkus 😏👌
fašikus spārdīt drīkst tikai godīgos apstākļos?
Tu nupat uzliku kārtīgu kaku 9. maijam - tēvijas karā vācieši vienmēr bija mazākumā un bieži pat 1:7 un lielākā attiecībā 😏👌

     [+] [-]

, 2024-04-14 23:34, pirms 2 nedēļām
esti nesaprot, ja utainie uzbruktu viņu valstij, tad šis sūdagabals vairs nebūtu nekāds pacifists, bet ar visām četrām atbalstītu to sauso ateju piderāciju