Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rihards Kuksiks: "Esmu ļoti lepns par Ogri"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rihards Kuksiks: "Esmu ļoti lepns par Ogri"
Rihards Kuksiks: 21 punkts bronzas spēlē. Foto: Jānis Martels

"Nespēlēju desmit mēnešus. Kad atgriezos, bija vajadzīgs laiks, lai ieietu basketbola ritmā. Spēli pēc spēles jūtos arvien labāk. Trešdien viss sāksies atkal – jāstrādā un vēlreiz jāstrādā," Rihards Kuksiks pauda prieku par basketbola kluba "Ogre" panākumiem Latvijas un Igaunijas līgas "Sešu finālā".

Ogre ir viens no diviem Latvijas klubiem, kurš spējis divas reizes pēc kārtas iekļūt labāko četriniekā. Trīs reizes, tai skaitā divreiz 2019. gadā Tallinā, komanda bija soli no fināla vai pirmās godalgas. Ceturtā iespēja garām laista netika – Nikolaja Mazura, Ulda Švēdes un Dāvja Feiknera trenētā komanda 2021. gada 11. aprīlī Rīgā izcīnīja pirmo bronzas medaļu.

“Šajās dienās izdzīvots ļoti daudz,” Rihards Kuksiks atskatījās uz piecām dienām “burbulī”. “Pēc vakardienas (zaudējuma pret Rīgas VEF) bija grūti saņemties, taču esmu ļoti lepns par mūsu komandu. Savācāmies, atnācām un ar nagiem izrāvām uzvaru. Spēle gāja kā pa kalniem, bet medaļas ir mūsu rokās. Ir satisfekšens (satisfaction – gandarījuma sajūta).

Ogre trešo gadu pēc kārtas katrā turnīrā cīnās par godalgām. “Šī spēle bija svarīga gan klubam, gan spēlētājiem. Esam komanda ar kopīgiem mērķiem, nevis atsevišķi cilvēki (ar dažādām interesēm). Sestdien neizpildījām vienu no mērķiem, taču uzreiz nāca nākamais. Paldies manai komandai un treneriem par uzticību. Pierādījām, ka spējam godam nospēlēt arī pēc sāpīgiem zaudējumiem.”

Svētdien ogrēnieši spēlējuši arī par vienu no saviem līderiem. “Kristaps Dārgais ir svarīga komandas sastāvdaļa. Žēl, ka viņš nevarēja mums palīdzēt (spēlē par trešo vietu). Vajadzēja viņu aizstāt visiem kopā. Vienpersoniski to nevar izdarīt, tas bija jādara kolektīvi. Protams, ar Kristapu ierindā būtu vieglāk un labāk.”

Rinalds Sirsniņš 8 no 11 punktiem sameta ceturtajā ceturtdaļā, tostarp realizēja divus svarīgus trīspunktu metienus. Ogres kapteinis kopā ar saviem vīriem iemeta 15 tālmetienus, tikai par vienu trāpījumu atpaliekot no līgas rekorda. “Rinalds Sirsniņš šai komandai nozīmē ļoti daudz – viņš ir liela daļa no tās. Rinalds mūs paceļ grūtos brīžos. Kad viss iet no rokas – uzslavē. Līderis!”

Kuksiks komandai pievienojās pirms diviem mēnešiem. Iegūto sportisko formu viņš apliecināja ar 13 tālmetieniem, tostarp sešiem trīspunktniekiem bronzas spēlē. “Esmu pilnībā iesaistīts komandas procesos. Vienīgā atšķirība, ka ledus peldes nav bijušas visa gada garumā. Esmu gājis aukstā ūdenī, tikai nedaudz retāk.”