Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" atsakās no piedāvātās palīdzības

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" atsakās no piedāvātās palīdzības
Izskatās, ka Vladimirs Romanovs joprojām diktē "Žalgira" rīcību...
Foto: Lietuvos rytas

Turpinās epopeja ap Kauņas "Žalgira" finansiālo problēmu risināšanu - Antans Gouga, kurš solījās pārņemt klubu, ja no tā aizies kluba īpašnieks Vladimirs Romanovs, ticies ar "Žalgira" vadību un saņēmis konkrētu atbildi noraidījuma formātā.

Pirms kāda laika biznesmenis Antans Gouga piedāvāja pārņemt kluba vadību, ja no tā aizies īpašnieks Vladimirs Romanovs. Gouga teicās runājis ar vairāku Lietuvas lielo uzņēmumu priekšniecībām, kas bijušas gatavas sniegt finansiālu atbalstu grūtībās nonākušajam klubam. Visiem gan viens nosacījums - Romanovam klubu jāatstāj. Februāra beigās Romanovs oficiāli aizgāja no "Žalgira", kluba akcijas nododot menedžmenta pārstāvjiem un Lietuvas basketbola veterāniem.

Izskatās gan, ka nekur tālu kolorītais miljonārs nav aizgājis. Par to pārliecināts Antans Gouga. "Tikāmies, bet nevēlējāmies to publicēt. Piedāvājām pārņemt "Žalgiris" klubu," atklāja sekmīgais pokera spēlmanis un Lietuvas basketbola patrons Gouga, norādot, ka Kauņas kluba vadības atbilde bijusi noraidoša. "Viņi teica, ka paši tiks galā ar visu."

Kluba vadība esot pārliecināta par veiksmīgu situācijas atrisināšanu, jo arī kluba spēlētāji un treneri palikuši uzticīgi komandai un to nav pametuši. "Klubu joprojām pārvalda Romanovam lojāli cilvēki, kas seko viņa instrukcijām," pārliecināts ir Gouga, kurš savulaik veica arī Lietuvas izlases menedžera pienākumus.

"Vēlējāmies veikt finanšu auditu un sākt maksāt spēlētājiem algas," iecerēto darbības plānu ieskicēja Gouga. "Tagad vairs nezinu, ko tur var darīt. Ir nopietna biznesa cilvēku grupa, kas vēlētos iesaistīties, bet, ja klubs to nevēlas..." Gouga pieļauj iespēju, ka Romanovs paļausies uz spēlētāju lojalitāti komandai, bet uz nākamo sezonu parakstīs līgumus ar jau pavisam citiem basketbolistiem, jo pašreizējie klubā nepalikšot.

Kauņas "Žalgiris" šobrīd ULEB Eirolīgā ar četrām uzvarām desmit spēlēs Top16 turnīrā ieņem sesto vietu E grupā. Piektdien "Žalgiris" viesosies Maskavā pie CSKA, kam šajā sezonā jau sagādājusi zaudējuma rūgtumu.

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

     [+] [-]

, 2013-03-11 13:04, pirms 11 gadiem
Vēl joprojām interesē, kam tad tās kluba akcijas oficiāli pieder? Iepriekšējā rakstā bija rakstīts, ka kaut kādiem basketbola veterāniem, neminot kam. Tagad vēl menedžments pieminēts. Droši vien, ka reāli nekādas akcijas nekur tā arī nav pārgājušies.