Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

T. Dukurs: "Starp braucieniem ar fēnu žāvējām virsdrēbes"

T. Dukurs: "Starp braucieniem ar fēnu žāvējām virsdrēbes"
Tomass Dukurs
Foto: AP/Scanpix

Latviešu skeletonists Tomass Dukurs sarunā ar Sportacentrs.com dalījās iespaidos par trim dubultuzvarām sezonas sākumā un neierastajiem laika apstākļiem sestdienas sacensībās Altenbergā.

Pēcolimpisko sezonu Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri iesākuši dominējoši, aizņemot goda pjedestāla augstākos pakāpienus visos trīs Pasaules kausa posmos. Ja pierēķinām klāt identisku panākumu arī pagājušās sezonas pēdējā posmā Kēnigzē, tad sanāk jau četras dubultuzvaras pēc kārtas. Tomass ar smaidu atzīst, ka šādi panākumi neapnīk, tomēr viņš labi apzinās, ka pēc olimpiskās sezonas atslābuši arī konkurenti.

"Pasaules kausa izcīņā nekādu mērķu pat īsti nav, bet pasaules čempionātā Vinterbergā gan gribētos izcīnīt medaļu," saka Tomass Dukurs. "Pasaules kausa posmiem šosezon īpaši negatavojamies. Salīdzinot ar olimpisko sezonu un pirmsolimpisko sezonu ir brīvāk. Ja vajag, tad izmēģinām kaut ko jaunu. Skaidrs, ka eksperimentu laiks ir tieši tagad, lai gan otras puses - nav jau arī daudz ko mēģināt."

Runājot par mačiem Altenbergas trasē, kuru klāja diezgan bieza ūdens kārta, Tomass skaidro, ka treniņos un sacensībās apstākļi bijuši krasi atšķirīgi. "Dienu pirms mačiem bija brīvdiena un tajā laika apstākļi strauji mainījās, kļuva krietni siltāks. Šķiet, ka bija pat +13 grādi. Trasē sajūtas bija kā akvaparkā. Bija jāpamaina braukšana, bet lielākās bažas bija par slidu izvēli. Ūdens kārta rada mānīgu priekšstatu. Uz aci trase šķiet gluda, taču virāžās zem ūdens kārtas ir sakrājies sniegs un tas ievērojami bremzē. Starp pirmo un otro braucienu ar fēnu žāvējām virsdrēbes. Nebijām gaidījuši, ka būs arī lietus, tādēļ nepaņēmām līdzi maiņas drēbes."

Pasaules kausa 4. posms nākamās nedēļas nogalē risināsies citā Vācijas trasē Kēnigzē. Tomass atklāj, ka šobrīd Vācijas dienvidos gaisa temperatūra sasniegusi pat +19 grādus, taču vēl esot nedēļa laika un, visticamāk, laika apstākļi mainīsies par labu ziemai.

"Ir interesantāk," vaicāts par Krievijas skeletonistu iesaistīšanos Pasaules kausa izcīņā, atbild Dukurs. "Ne jau tikai Aleksandrs Tretjakovs. Arī Ņikita Tregubovs un Sergejs Čudinovs rada labu konkurenci. Tāpat savās mājas trasēs labāk brauc vācieši. Ja būtu aukstāks, tad rezultāti būtu bijuši vēl blīvāki. Turklāt krievi šim posmam bija gatavojušies, jo decembra beigās Altenbergā aizvadīja treniņnometni. Dienvidkorejietis Sunbins Juns Eiropā vairs nebrauc tik labi, ir uzreiz redzams, ka šeit viņš ir aizvadījis pārdesmit braucienus, bet Ziemeļamerikas trasēs - pārsimts. Līdzīgi ir ar jaunajiem vāciešiem, kuriem trūkst pieredzes trasēs otrpus okeānam. Taču ar laiku tiks apgūtas arī pārējās trases. Korejietis olimpiādē savās mājās noteikti būs nopietns konkurents."

Rezumējot Pasaules kausa pirmos trīs posmus, Tomass secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo sezonu viņam ir parādījušies konkurētspējīgi ātrumi, par ko esot vislielākais prieks. "Startā veicas sliktāk, taču tam iemeslus es zinu. Viens no tiem ir vasarā pārciestā operācija, kuras dēļ sezonai sāku gatavoties vēlāk. Pirmajos divos posmos vēl bija tīri OK, bet Altenbergā nepavisam nebiju apmierināts ar startu."

"Kas neapmierina? Nav jau tā, ka visus braucienus es būtu aizvadījis baigi skaisti. Taču neviens jau nenobrauc ideāli. Altenbergā un Kalgari arī brauciens tuvu ideālam neko nebūtu mainījis, bet Leikplesidā bija iespēja pacīnīties ar Martinu," piebilst Tomass. Kādā posmā apmainīties ar brāli vietām uz pjedestāla būtu patīkami.

  -2 [+] [-]

, 2015-01-11 11:57, pirms 9 gadiem
Kādi +19? Vakar bija +14 un šodien ir +4...

     [+] [-]

, 2015-01-11 13:28, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: Kādi +19? Vakar bija +14 un šodien ir +4...
Iemācies lasīt - Kēnigzē ir +19.