Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Ķīnā plānotais pasaules čempionāts telpās tiek pārcelts uz 2023. gadu

Rolands Eliņš

Ķīnā plānotais pasaules čempionāts telpās tiek pārcelts uz 2023. gadu
Foto: Zumapress.com/Scanpix

"World Athletics" paziņojusi, ka Covid-19 pandēmijas dēļ šosezon tomēr nebūs iespējams droši sarīkot pasaules čempionātu vieglatlētikā telpās, kas bija plānots 2021. gada martā.

Pasaules čempionātu telpās "World Athletics" parasti rīkoja reizi divos gados, un 2020. gada martā bija paredzētas sacensības Ķīnā. Pandēmijas dēļ tās nevarēja notikt un tika pārceltas uz 2021. gada martu, taču tagad "World Athletics" spiesta paziņot, ka arī šajā laikā pasaules čempionātu tomēr nevarēs sarīkot.

Tas tiek skaidrots ar neskaidrību par Covid-19 pandēmijas attīstību un to, kāda būs situācija pēc dažiem mēnešiem. Vieglatlētikas vadošā organizācija pieņēmusi lēmumu neriskēt ar liela dalībnieka loka pulcēšanu, kā arī ievērot Ķīnas noteiktos ierobežojumus cīņā pret pandēmiju. "World Athletics" arī norāda, ka telpu sezonas garums uzliek savus ierobežojumus un marts ir pēdējais laiks, kad vēl var rīkot pasaules čempionātu, tāpēc pārcelt PČ uz citu mēnesi nav bijis optimāls risinājums.

Ķīnai tiesības uz PČ rīkošanu gan paliek, un šīs sacensības pārceltas uz 2023. gadu. Savukārt 2022. gadā pasaules čempionātu telpās uzņems Belgrada.

"Wordl Athletics" gan sola, ka kopumā telpu sezona pārāk necietīs, un šobrīd vieglatlētikas federācija ir apstiprinājusi 26 sacensību norisi janvārī un februārī, kas veidos "World Indoor Tour".

Izmantotie resursi:
https://www.worldathletics.org/news...

     [+] [-]

, 2020-12-10 13:39, pirms 3 gadiem
Hah , čempi Ķīnieši jau pārceļ otro reizi, renes sacensības kam.vajadzēja šogad februāri pārceļ uz Oktobri... Es teiktu , ka 90% ka F1 čempionāta posms Ķīna kam jānotiek 11.Aprīlī ar tiks atcelts.
Drošā Ķīna skaitās😂🤡