Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam 25. punkts sezonā, Hārtlija "Avangard" pārtrauc zaudējumu sēriju

Agris Suveizda

Daugaviņam 25. punkts sezonā, Hārtlija "Avangard" pārtrauc zaudējumu sēriju
Kaspars Daugaviņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēc kārtas svinēja Austrumu konferences līdere Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas mājās ar 4:1 sakāva Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma Maskavas "Spartak", bet Boba Hārtlija trenētais Omskas "Avangard" viesos atspēlēja divus vārtus pret Magņitogorskas "Metallurg" (3:2).

Maskavas "Spartak" vienīgos vārtus guva 35. minūtē, kad vairākumā panāca 1:1. Lielu lomu vārtu guvumā spēlēja Daugaviņš, kurš vispirms neļāva izmest ripu no zonas, bet tad viegli uzmeta uz vārtiem. Ar šo metienu lāga galā netika Jakubs Kovāržs, un atlēkušo ripu vārtos raidīja Iļja Zubovs.

Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums kopā ar Zubovu spēlēja pirmajā uzbrucēju virknējumā. Daugaviņš laukumā pavadīja 17 minūtes un 40 sekundes, kas bija otrais ilgākais spēles laiks starp uzbrucējiem, izdarīja divus metienus, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un bloķēja vienu metienu. Karsums izdarīja vienu metienu, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un zaudēja vienīgajā iemetienā. Daugaviņš nopelnīja 25. (9+16) punktu 37 spēlēs, bet "Spartak" ar 42 punktiem 38 mačos saglabā piekto vietu Rietumu konferencē.

Iepriekšējās trīs spēlēs ar 2:3 zaudējusi Čeļabinskas "Traktor" (pagarinājumā), Maskavas CSKA un "Sochi", Hārtlija trenētā vienība 28. minūtē pēc Sergeja Mozjakina realizētā vairākuma nokļuva iedzinējos ar 0:2. Tomēr Omskas "Avangard" jau līdz trešdaļas beigām atjaunoja līdzsvaru, bet trešā perioda 69. sekundē arī guva uzvaras vārtus (3:2). "Avangard" ar 53 punktiem 39 spēlēs ir otrajā vietā Austrumu konferencē, no "Avtomobilist" atpaliekot par desmit punktiem.

SpēleRez
Amur – Barys2:1
Metallurg Mg – Avangard2:3
Avtomobilist – Spartak4:1
Dinamo Mn – Vityaz18:30
Dynamo M – SKA18:30
Torpedo – Lokomotiv18:30
Sochi – Neftekhimik18:30
Dinamo R – Ak Bars19:30

Izmantotie resursi:
https://text.khl.ru/text/71180.html