Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" turpina uzvaru gājienu Virslīgā, jaunieši apspēlē "Vaiņodi"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Jūrmalas Sports" turpina uzvaru gājienu Virslīgā, jaunieši apspēlē "Vaiņodi"
"Jūrmalas Sports" komanda. Foto: handball.lv

Latvijas "SynotTip" handbola Virslīgas čempionātā ceturto panākumu aizvadītajās piecās spēlēs izcīnījusi "Jūrmalas Sports" komanda, kas viesos mazrezultatīvā spēlē ar 18:17 pieveica ASK/LSPA.

Pēc vakardien izcīnītā panākuma ar 28:25 pret MSĢ/LAT 2004 komandu jūrmalniekiem pretī stājās ASK/LSPA, kas sezonas ievadā bija spējusi negaidīti atņemt punktus gan "Ogrei", gan Ludzas "Latgolam", cīnoties ar šīm komandām neizšķirti. Šodien jau astotajā minūtē pēc neiemesta septiņu metru soda metiena un pēcāk sekojuša rupja pārkāpuma sarkano kartīti saņēma viens no ASK/LSPA līderiem Kristers Rihards Ozols. Turpinājumā pirmā puslaika gaitā jūrmalniekiem vairākas reizes izdevās atrauties četru vārtu attālumā (7:3, 8:4, 9:5, 11:7), tomēr ASK/LSPA izdevās parādīt raksturu un atspēlēties, kā arī pārņemt minimālu vadību (16:15).

Cīņas izskaņā lieliski darbojās viesu aizsardzība, par uzvaru nesošo kļūstot Daira Adamaiša vārtu guvumam trīs minūtes līdz finālsirēnai. ASK/LSPA bija iespēja izraut savu trešo neizšķirtu pēc kārtas, taču pēdējā sekundē izpildītais Elvja Ērika Vilsona metiens mērķi nesasniedza.

Uzvarētājiem ar pieciem vārtu guvumiem rezultatīvākais bija Ričards Jablonskis, kamēr ASK/LSPA sastāvā astoņas reizes precīzs bija Ingus Kristiāns Jonuška.

Komandu nākamajās spēlēs "Jūrmalas Sports" 23. oktobrī viesosies pie spēcīgā Rīgas "Celtnieka", bet ASK/LSPA 18. oktobrī spēlēs pret "Vaiņodi", kas šodien izbraukumā cīņas gaitā ļāva MSĢ/LAT 2004 handbolistiem veikt septiņu vārtu izrāvienu, beigu beigās izlieto ūdeni sasmelt nespējot un piekāpjoties jaunatnes izlases bāzes komandai ar 25:26.

MSĢ/LAT 2004 pirmo uzvaru četrās spēlēs ar desmit vārtu guvumiem kaldināja Rauls Serafimovičs, bet septiņus vārtus pievienoja Kristers Suharevs. "Vaiņodes" trešajā neveiksmē piecos mačos ar deviņiem precīziem metieniem izcēlās Oskars Pāvils.

Sieviešu Virslīga

Pie pirmās uzvaras divās spēlēs izdevies tikt "REIR Dobele" vienībai, kas savā laukumā teju visa mača garumā atradās vadībā, pārliecinoši kontrolējot spēles gaitu, un ar 27:24 pieveica pastarīti LSPA, kam šis bija otrais zaudējums divās cīņās. Uzvarētāju labā deviņus vārtus iemeta Letīcija Veinberga, kamēr viešņām ar astoņiem rezultatīviem metieniem izcēlās Anna Pudovska.

Abas komandas savas nākamās spēles aizvadīs pēc nedēļas, eksaminējot "LAT 2004".

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/league/227