Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Batlers: "Laukumā atstāju sevi visu. Tā jāspēlē arī turpmāk"

Rolands Eliņš

Batlers: "Laukumā atstāju sevi visu. Tā jāspēlē arī turpmāk"
Džimijs Batlers. Foto: nba.com

Aizvadīja naktī NBA finālsērijas piektajā spēlē Maiami „Heat” pārspēja „Lakers” un samazināja deficītu finālsērijā līdz 2-3. Milzīgu lomu „Heat” uzvarā spēlēja Džimijs Batlers, kurš laukumā pavadīja vairāk nekā 47 minūtes un preses konferenci atstāja pavisam stīvām kājām, taču uzsvēra, ka tieši tā jāspēlē arī turpmāk, lai izcīnītu uzvaru finālā. Batlera atdevi laukumā ar cieņu novērtēja komandas biedri un „Heat” treneris, kamēr Lebrons Džeimss pēcspēles intervijā skaidroja komandas pēdējo uzbrukumu un savu izvēli piespēlēt partnerim.

Džimijs Batlers šonakt nospēlēja 47:11 minūtes, savāca „triple-double”, pārtvēra piecas bumbas un guva 35 punktus. Batlers paveica lielu darbu aizsardzībā, turklāt spēkus bija saglabājis arī pašām spēles beigām, kad guva astoņus no „Heat” pēdējiem desmit punktiem. Batlers reizē arī atgādināja, ka NBA superzvaigznes ir tikai cilvēki. Mača izskaņā Batlers noguruma dēļ elpoja arvien smagāk un plašu publicitāti ieguva TV kadri, kuros Batlers 47 sekundes pirms spēles beigām nespēkā atspiežas pret laukuma apmali, taču pēc tam ar diviem precīziem soda metieniem atkal izvirza savu komandu vadībā un vēl neļauj „Lakers” svinēt čempionu titulu.

„Tā ir šī visa būtība,” pēc mača medijiem teica „Heat” treneris Eriks Spolstra. „Tā izskatās čempions pirms viņš kļuvis par čempionu. Batlera vēlme uzvarēt ir apbrīnojama. Katram jaunajam spēlētājam, kurš ienāk šajā līgā, vajadzētu studēt Batlera spēli. Viņš ir universāla spēlētāja definīcija.”

Batlers pēc spēles ieradās uz sarunu ar medijiem, taču pēc tam uz ģērbtuvēm devās lēniem un acīmredzami sāpīgi soļiem, kas vairāk raksturīgi neprofesionālim, kas tikko noskrējis maratonu, nevis NBA superzvaigznei. Tas tikai vēlreiz apliecina, cik daudz no Batlera prasīja šī spēle un „Lakers” titula nepieļaušana.

„Es visu sevi atstāju laukumā,” sacīja Batlers. „Un tā arī mums jāspēlē turpmāk. Kā es visu laiku esmu uzsvēris, uzvara var būtu mūsu vienīgais noskaņojums. Esmu drošs, ka arī „Lakers” vēlējās uzvarēt un bija pārliecināta, ka uzvarēs, tieši tāpat kā spēlei noskaņojāmies mēs.”

„Domāju, ka nākamajā spēlē būs vēl grūtāk,” atzina Batlers, kurai komandai, lai iegūtu titulu, jāuzvar divās spēlēs pēc kārtas. „Taču man patīk mūsu izredzes.”

Ar savainojumu spēli aizvadīja „Lakers” uzbrucējs Entonijs Deiviss, kurš tik un tā guva 28 punktus . Viņš norādīja, ka trauma netraucēs viņam piedalīties sērijas turpinājumā. ESPN vēsta, ka Deivisam pēdas sasitums nodara sāpes, taču tās esot paciešamas un viņš ir apņēmies to darīt.

Mača izskaņā „Lakers” tik un tā bija lieliska iespēja pēdējās sekundēs pārņemt vadību. Rezultātam esot -1, bumba pie Lebrona Džeimsa, kuram uzmanību pievērsa pretinieku aizsardzības lielākā daļa, un Džeimss šādos apstākļos grozam neuzbruka, bet atspēlēja pilnīgi brīvajam snaiperim Denijam Grīnam, taču Grīna tālmetiens nebija precīzs.

„Vienkārši paskatieties uz šo epizodi,” pēc mača sacīja Lebrons. „Man izdevās uzvilkt uz sevi divus aizsargus un atspēlēt pilnīgi brīvam tālmetienu speciālistam, kura precīzais metiens nodrošinātu titulu. Mēs visi viņam uzticējāmies, un gluži vienkārši šoreiz neiekrita. Mēs ar to varam sadzīvot. Tas bija viens no labākajiem metieniem, kādu vien mēs varējām vēlēties. Zinu, ka viņš ļoti vēlas kaut varētu šo metienu izpildīt vēlreiz.”

Līdzīgu noskaņojumu piedāvāja arī „Lakers” treneris Frenks Vogels: „Lebrons ir gatavs iet viens cīņā pret visiem pieciem pretiniekiem, taču šoreiz viņš pieņēma pareizu lēmumu. Denijs ir viens no mūsu labākajiem metējiem, viņam bija lieliska pozīcija, un esam gatavi izvēlēties šādu metienu izšķirošajam brīdim un sadzīvot ar rezultātu.”

beigt tīrs kods;sākt tīrs kods:

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-10-10 17:35, pirms 4 gadiem
Spēlētājs, ko ar interesi ir patīkami vērot,. nesavtīgs uzbrukumā un nepiekapigs aizsardzībā. Pielauju, ka ļoti daudzi neitrālie līdzjutēji, tieši Džimija dēļ atbalsta Miami.

     [+] [-]

, 2020-10-10 17:38, pirms 4 gadiem
"Sasitums nodara sāpes"...
Es, atklāti sakot, šādiem autoriem rokas nocirstu, lai nespēj drukāt tādas debīlības...

     [+] [-]

, 2020-10-10 18:37, pirms 4 gadiem
Ne tikai dēļ Batlera. Tur ir vezums jauno, kuri spēlē tikai 1. vai 2. gadu, parādījuši vīru raksturu un nepazūd play-offos, un var izaugt par zvaigznēm - Herro, Adebaijo, Nans, Robinsons

     [+] [-]

, 2020-10-10 19:32, pirms 4 gadiem
Batlers izskatījās nomocīts, nez vai viņš varēs atgūties uz 6. spēli. Protams, viņš būs gatavs utt., bet nu bija redzams, ka nevar pavilkt visu spēli. Nākamajā mačā tas var ļoti kaitēt viņa precizitātei un arī Spolstra noteikti viņu neturēs laukumā visu spēli.