Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kulda: "Čerepovecā dzīvojam jaunā rajonā. Protams, internetā ir arī citādas bildes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kulda: "Čerepovecā dzīvojam jaunā rajonā. Protams, internetā ir arī citādas bildes"
Artūrs Kulda un Emīls Ģēģeris
Foto: Dinamo Rīga

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar piedzīvoja zaudējumu, savā laukumā ar 2:3 pagarinājumā piekāpjoties Čerepovecas "Severstal". Pretinieku rindās ar vārtiem izcēlās Artūrs Kulda, un aizsargam tas bija pirmais nopelnītais punkts pret "Dinamo". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš norādīja, ka komandas atrašana vien augusta beigās nebija iemesls satraukumam – ne pirmo reizi karjerā nācies būt pacietīgam.

Artūrs Kulda pret Rīgas "Dinamo" spēlējis piecu dažādu komandu rindās – vispirms Novosibirskas "Sibir", pēc tam Ufas "Salavat Yulaev", Helsinku "Jokerit" un Pekinas "Kunlun Red Star", bet tagad arī Čerepovecas "Severstal".

"Visas komandas ir dažādas, spēlējušas dažādu hokeju, bet katra spēle pret "Dinamo" ir principiāla, jo ne katru dienu gadās, ka pretinieku rindās ir tik daudz draugu un pazīstamu spēlētāju. Mūsu komandai katrs punkts ir svarīgs, un esam priecīgi, ka šodien paņēmām divus," pēc mača noslēguma teica Kulda.

Viņš pirmos vārtus jaunās komandas rindās guva tieši Rīgā, 25. minūtē ar spēcīgu metienu realizējot lielo vairākumu. "Mani labi atrada, biju labā pozīcijā, un prieks, ka tā sanāca. Lai iemestu, visiem ir jānospēlē labi, un mēs tieši to arī izdarījām, tāpēc iemetām," pauda aizsargs. Viņam tā bija ceturtā spēle "Severstal" rindās. "Galvenais ir komandas rezultāts, nevis personīgā statistika. Priecājos, ka mani vārti palīdzēja izcīnīt uzvaru."

Kulda uz jauno mājvietu devās tikai augusta beigās – līgums oficiāli tika parakstīts 27. augustā. Tomēr tas nav traucējis pilnīgi visos mačos spēlēt pirmajā aizsargu pārī. "Ne pirmo reizi līgumu parakstīju tik vēlu, nekas īpašs. Visu vasaru gatavojos, trenējos, ar fizisko sagatavotību problēmu nebija. Pāris reizes patrenējos kopā ar komandu un gāju spēlēt," stāstīja Kulda. "Ja gribi spēlēt vairāk, ir jārāda labs sniegums. Viss ir atkarīgs no tevis. Kāds rezultāts būs uz ledus, tik arī spēlēsi."

Pret Rīgas "Dinamo" Kulda uz ledus bija 24 minūtes un 23 sekundes, un tas bija pārliecinoši ilgākais laiks uzvarētāju sastāvā. Trīs aizsargi spēlēja vairāk par 19 minūtēm, bet neviens no viņiem nesasniedza 19:30 robežu. Kulda vienu reizi meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, kā arī izdarīja divus spēka paņēmienus.

Protams, ikreiz, kad kāds Latvijas izlases hokejists paraksta līgumu ar citu KHL vienību, uzpeld jautājums: kāpēc ne Rīgas "Dinamo"? Kulda paraustīja plecus un pasmaidīja, liekot noprast, ka interese bijusi, bet nekas nopietns: "Kafiju nedzērām."

Kulda Čerepovecas "Severstal" pirmo aizsargu pāri veido kopā ar pieredzējušo Denisu Kuļašu, kura vārds 2011. gadā izskanēja arī otrpus okeānam – zvaigžņu spēlē viņa mestā ripa sasniedza 177 kilometrus stundā, un tas pārsita Zdeno Hāras un Šeja Vēbera rekordus. "Viņš pats par sevi ir liels un spēcīgs – domāju, tur arī ir spēcīgā metiena noslēpums," teica Kulda.

"Pats redzi, kā viņš met. Viņš var mest arī situācijās, kad uzbrucējs nāk virsū bloķēt metienu. Ja iemetīs kājās, nekas traks nebūs – tāpat tas uzbrucējs nekur tālu pēc tam nevarēs aizskriet. Viņš met stipri un precīzi. Gan salauza Gudļevskim ķiveri, gan izdarīja metienu, kas tika pielabots, gūstot otros vārtus. Stiprā puse, kas tiek pareizi izmantota."

Šoreiz izpalika brāļu Kuldu duelis, jo Edgars pārcēlies uz Čehiju un pievienojies Zlīnas "PSG Berani". Tomēr vecākais no brāļiem par to tikai priecājas: "Labi, ka viņš tagad spēlē, un domāju, ka ir nonācis ļoti labā vietā. Tikai jānovēl veiksmi un labu sezonu."

Arī Artūrs 2018. gadā paguva uzspēlēt Čehijas čempionātā, no Pekinas pārceļoties uz Prāgas "Sparta" un aizvadot trīs mačus gan regulārajā čempionātā, gan izslēgšanas mačos. "Tur hokejs ir mazliet citāds, cita spēlētāju izvēle. Aizbraucu, lai man janvārī nebeigtos sezona. Neplānoju tik ātri pabeigt. Bija laba un interesanta pieredze," teica Kulda. "Vairs nebija palicis daudz laika līdz pāreju perioda beigām. Jā, bija pāris citas opcijas, bet Prāgas variants bija labākais. Un ļoti patika pati pilsēta – sen nebiju tur bijis, labi pavadīju laiku."

Taču arī Čerepovecu Kulda novērtē atzinīgi. "Vietā, kur dzīvojam, visapkārt ir mežs. Arī halle atrodas diezgan jaunā rajonā, viss apkārt ir zaļš. Protams, internetā var atrast citas bildes, un lielākā daļa nebūs diez ko zaļas, bet mums viss ir labi. Maza pilsēta, bet dzīvojam draudzīgi," ar smaidu saka 30 gadus vecais hokejists. "Par izklaides iespējām gan neko daudz nezinu – mums mēnesī ir 13 spēles, tagad pirmajā vietā ir hokejs. Izklaides meklēt tur nebraucu. Lai pagaida līdz vasarai."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-10 21:23, pirms 6 gadiem
HMB- KOLHOZ 2018!!! rakstīja: Atkal SC updeitojis dizainu??? smird tak pa gabalu
piekrītu

     [+] [-]

, 2018-09-10 23:07, pirms 6 gadiem
HMB- KOLHOZ 2018!!! rakstīja: Atkal SC updeitojis dizainu??? smird tak pa gabalu
no 2004. gada uz kādu 2002. gadu