Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" jaunais leģionārs: "Ukrainā ir vairāk cīņas, bet te cenšamies spēlēt tiki-taku"

Agris Suveizda

"Ventspils" jaunais leģionārs: "Ukrainā ir vairāk cīņas, bet te cenšamies spēlēt tiki-taku"
Mihailo Serhijčuks. Foto: FK "Ventspils"

Nepilnus 28 gadus vecais ukraiņu uzbrucējs Mihailo Serhijčuks, kurš iepriekšējā rudenī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, sestdien pret "Mettu" (2:1) debitēja "Ventspils" sākumsastāvā. Intervijā portālam FootBoom.com viņš pastāstīja par pievienošanos Kurzemes klubam.

"Jau sen gribēju izmēģināt spēkus Eiropā, nomainīt vidi un uzspēlēt ārzemēs. Man piezvanīja aģents, teica, ka ir piedāvājums no "Ventspils", un es priekšlaicīgi piekritu. Nākamajā dienā man nopirka lidmašīnas biļeti un aizlidoju uz Latviju," sacīja Serhijčuks, kurš "Vorskla" rindās četrās spēlēs izgāja uz maiņu grupu turnīrā, bet ziemā pārgāja uz citu Ukrainas Premjerlīgas klubu "Desna".

"Ar ["Riga" jauno ukraiņu uzbrucēju] Romanu Debelko neesam pazīstami. Vispār ne ar vienu neapspriedos, pats pieņēmu lēmumu. Pārliecināja tas, ka "Ventspils" ir viena no čempionāta līderēm un piedalās Eiroaps līgas kvalifikācijā. Šeit ir labi nosacījumi darbam un arī laba finansiālā situācija," spēlētājs turpināja.

"Latvijas līmenis jūtami atšķiras no Ukrainas? Taktikas ziņā varbūt. Mums [Ukrainā] ir vairāk spēka futbols, bet šeit cenšas spēlēt tiki-taku. Mērķi Eirokausos? Protams, gribētos iekļūt grupu turnīrā, bet jāskatās, kādi pretinieki tiks pretī. Ceturtdien mums būs pirmā spēle pret albāņu "Teuta". Uzdevums ir tikt tālāk, bet pēc tam jau iesim soli pa solim. Mums jau bija teorētiskās nodarbības, pētījām pretinieku, tā ka cenšamies pēc iespējas labāk nostartēt Eirokausos," skaidroja Serhijčuks, kurš komandai pievienojās ar savu tautieti vārtsargu Konstantinu Mahnovski.

"Komandu trenē vietējais speciālists Igors Kļosovs, kurš, starp citu, dzimis Doneckā. Ne tik sen viņš amatā nomainīja melnkalnieti Dejanu Vukičeviču. Pieredzējis treneris, kurš ir strādājis par vietējās leģendas Aleksandra Starkova asistentu "Skonto" un Maskavas "Spartak". Viņš vēlas, lai mēs spēlētu ar īsām piespēlēm un uzbruktu pa flangiem. Uzbrukumā mums sanāk diezgan labi," ukrainis turpināja.

Serhijčuks, pārstāvot "Karpaty", "Hoverla", "Olimpik", "Veres", "Vorskla" un "Desna", Ukrainas Premjerlīgā ir aizvadījis 98 spēles, 57 sākot pamatsastāvā un gūstot 16 vārtus. 2015./16. g. sezonā viņš "Hoverla" rindās spēlēja kopā ar Vitāliju Jagodinski.

Latvijas klubu spēles Eirokausu 1. kvalifikācijas kārtā

DatumsSpēleLaiks
10.07.Dundalk – Riga21:45
11.07.Ventspils – Teuta17:45
Liepāja – Dinamo Minsk20:00
Olimpija – RFS21:00
17.07.Riga – Dundalk19:30
18.07.Teuta – Ventspils18:00
RFS – Olimpija19:00
Dinamo Minsk – Liepāja19:30

Izmantotie resursi:
https://www.footboom.com/ukrainian/...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-10 18:44, pirms 5 gadiem
Nezin kāpēc klubā visi ir pārliecināti,ka pirmo kārtu pārvarēsim bez problēmām.Lai jau izdodās!