Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Ferers nenotur pārsvaru un atkal zaudē Nadalam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ferers nenotur pārsvaru un atkal zaudē Nadalam
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

Tuvu zaudējumam Madrides "Masters 1000" turnīrā šodien bija Rafaels Nadals, kurš ar 4:6, 7:6(3), 6:0 uzveica savu tautieti Davidu Fereru. Spānijas pirmajam numuram bija seta un 4:2 pārsvars, kuru Ferers nespēja noturēt.

Rafaelam Nadalam šodien bija 22. tikšanās ar savu tautieti un pašreizējo Spānijas pirmo numuru Davidu Fereru, kuram Rafu izdevies uzveikt tikai četras reizes. No tām tikai viena uz māla seguma, kas bija abu pašā pirmajā spēlē 2004. gadā Štutgartē.

Nadals šodienas maču saka vāji un savu servi pirmo reizi zaudēja jau 4. geimā. Izglābies no 0:40, Rafa pēcāk netika galā ar ceturto breikbumbu, izsitot autā. Nadals atspēlējās septītajā geimā, kuru viņš pabeidza ar diviem izciliem apvedošajiem sitieniem. Pirmais no tiem tika izpildīts, pret pretinieku atrodoties ar muguru – 3:4.

Seta galotni labāk nospēlēja Ferers, kurš darbojās īpaši agresīvi un ar uzbrukumu pie rezultāta 5:4 ieguva setbumbu. Tās izspēlē Fereram izdevās sagaidīt korta vidū atsistu bumbiņu un setu pabeigt ar perfektu uzbrukumu pie tīkla – 6:4 pirmais sets Fereram. Davids uz māla bija zaudējis pēdējos 20(!) setus pret Nadalu. Spānijas otrais numurs pirmajā setā pie savas otrās serves uzvarēja tikai vienā no 12 izspēlēm.

Nadals neizbēgami otrajā setā kāpināja tempu un trešajā geimā Fereru nobreikoja uz nulles. Māla karalis šodien izskatījās tālu no optimālās formas un breiku atdeva jau nākamajā geimā, kuru Ferers pabeidza ar perfektu diagonālo apvedošo sitienu, atstājot Nadalu muļķa lomā pie tīkla – 2:2.

Sestajā geimā pēc Nadala kļūdām Ferers ieguva breiku un izvirzījās vadībā ar 4:2. Līdz uzvarai nebija tālu, taču tomēr arī ne tik ļoti tuvu. Tagad kārta pieļaut kļūdas vienkāršās situācijās bija Fereram, kurš gandrīz zaudēja četrus geimus pēc kārtas – Nadals 10. geimā nespēja izservēt setu – 5:5.

Ferers otrā seta 12. geimā pieļāva kritisku kļūdu. Nadalam servējot par taibreika panākšanu, Ferers nokļuva 15:30 pozīcijā. Nākamajā izspēlē Davidam bija izcila iespēja iegūt divas mačbumbas, taču tā vietā, lai sistu pustukšā kortā, viņš izvēlējās sist uz Nadala pusi un zaudēja izspēli. Vēlāk sekoja arī zaudējums taibreikā – 7:6(3) Nadala labā.

Kopš milzīgās kļūdas otrā seta 12. geimā Ferers šodien neuzvarēja vairs nevienā geimā jeb trešajā setā cieta "sauso" zaudējumu. Tādā pašā veidā Ferers izslēdzās arī pērn Romas pusfinālā, kad Nadalam zaudēja pirmā seta taibreikā. Šodien Nadalam ar lielu veiksmes devu izdevās uzvarēt ar rezultātu 4:6, 7:6(3), 6:4.

Nadala pretinieks pusfinālā būs turnīra lielākā pārsteiguma autors – ranga 113. vietā esošais Pablo Anduhars. Spānis pirms šīs nedēļas ATP tūrē bija uzvarējis tikai piecos mačos, bet tagad pēkšņi atrada labu formu, apspēlējot Marinu Čiliču, Džonu Isneru un ar pretinieka izstāšanos Danielu Himeno-Traveru.

Šodien ceturtdaļfinālā Anduhars tika galā arī ar vakar Rodžeru Federeru uzveikušo Kei Nišikori – 6:3, 7:5. Izservēt maču spānis nervozā galotnē spēja tikai ar otro mēģinājumu. Anduhars atspēlēja 11/12 breikbumbām.

Divu ATP titulu (Kasablanka 2011 un 2012) īpašnieks Anduhars līdz šim "Masters 1000" turnīros pat nebija ticis līdz ceturtdaļfinālam, bet rīt spēlēs pusfinālā! Ar savu tautieti Nadalu Anduhars spēlējis vienreiz, 2011. gadā "French Open" zaudējot ar 5:7, 3:6, 6:7(4). Toreiz Pablo trešo setu nemācēja uzvarēt no 5:1, 40:0 pārsvara.

Endijs Marejs joprojām nespēj Tomāšu Berdihu apspēlēt uz māla seguma. Skots piektdienas vakarā čeham zaudēja ar 6:7(3), 4:6. Marejs pirmajā setā bija vadībā ar breiku, bet pēc tā zaudēšanas nākamajā geimā nerealizēja nevienu no četrām breikbumām. Aiznākamajā geimā Berdihs savu servi noturēja no 0:30.

Neizmantotās iespējas Marejam nācās nožēlot, jo taibreiks viņam nebija lemts. Berdihs lieliski uzbruka, pretiniekam variantus nedodot. Marejs Berdiham uz māla zaudējis visas trīs spēles, tajās uzvarot tikai vienu no astoņiem setiem.

Par pēdējo ceturtdaļfinālistu kļuva Šveices otrais numurs Stanislass Vavrinka, kurš trīs setos uzveica Žo-Vilfrīdu Tsongu – 6:2, 6:7(9), 6:4. Mačs noslēdzās plkst. 1:40 pēc vietējā laika. Abiem tenisistiem tā bija piektā savstarpējā spēle un arī šoreiz uzvarētāju noskaidroja tikai ar maksimālo setu skaitu (šajā gadījumā trim setiem). Vavrinkam gan pietika iespēju uzvarēt divos setos.

Stans otrajā setā bija vadībā ar breiku, bet taibreikā nepaņēma nevienu no trim mačbumbām. Pēdējo no tām Tsonga atspēlēja apbrīnojami – ar grūtībām tika klāt saīsinātajai bumbiņai, to pēc tam vēl pamanoties no neērtās puses raidīt pa līniju garām pretiniekam.

"Mutua Madrid Open", ATP "Masters 1000" turnīrs

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Tomas Berdych – (3) Andy Murray7:6(3) 6:4
(5) Rafael Nadal – (4) David Ferrer4:6 7:6(3) 6:0
(15) Stanislas Wawrinka – (7) Jo-Wilfried Tsonga6:2 6:7(9) 6:4
Pablo Andujar – (14) Kei Nishikori6:3 7:5

     [+] [-]

, 2013-05-10 23:25, pirms 11 gadiem
Gulbis Romas kvalifikācijā izlikts ar 2.numuru - 1.kārtā pret rumāni Unguru
atpworldtour.com